Wat is de mooiste dierentuin van Europa? Berlijn!

0
Wat is de mooiste dierentuin van Europa? Berlijn!
Wat is de mooiste dierentuin van Europa? Berlijn!

De Zoologischer Garten Berlijn de mooiste dierentuin van Europa

Geniet er maar van van, zolang het nog kan. De dierentuinen ondergaan hetzelfde lot als Zwarte Piet, vuurwerk en heksenvervolgingen.

Stukjes cultuur die (terecht?) zijn of worden uitgebannen. Vooralsnog hebben we hier de tien leukste dierenparken in Europa op en rij, met een linkje en beschrijving. Gaan, want anders is het voorbij…


Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!

De Zoologischer Garten Berlijn is de mooiste dierentuin van Europa

Het zijn er aardig wat in Duitsland, dus dat land is zeker een ritje waard om wat dierenparken te gaan bezoeken. Ook Antwerpen is mooi, weten we uit eigener ervaring.


Zie hier de top 25 dingen om te doen in Berlijn.


De Top 10: leukste dierentuin in Europa


10. Tierpark Hagenbeck in Hamburg, Duitsland

Het Tierparck Hagenbeck in Hamburg was de eerste zoo waar men grachten ging gebruiken als afscheiding in plaats van kooien. Dit park is 25 hectare groot, heeft een groot aquarium en een recreatiepark.

9. Zoo Köbenhavn in Kopenhagen, Denemarken

De dierentuin van Kopenhagen ging in 1859 open en is zo’n 11 hectare groot. Het het enige dierentuin in de wereld waar je, behalve in Australië natuurlijk, Tasmaanse duivels kunt zien.

8. Zoo Leipzig in Leipzig, Duitsland

De Zoo in Leipzig werd opgericht op 9 juni 1878 door Ernst Pinkert en is momenteel 26 hectare groot en telt meer dan 850 soorten inclusief het aquarium. Bijzonder in de collectie zijn de oostelijke buidelmarter, het Chinees schubdier, de okapi, het Dalls schaap en de laaglandanoa.

7. Zoo Basel in Basel, Zwitserland

In 1874 ging de Zoo Basel open en er zijn nu zo’n 6.000 dieren te zien verdeeld in zo’n 600 verschillende soorten. Gewoon een prachtig dierenpark.

5. Artis in Amsterdam, Nederland

Natura Artis Magistra in onze hoofdstad is een 14 hectare groot. In Artis zijn ruim 900 verschillende diersoorten te zien.

6. Kölner Zoo in Keulen, Duitsland

Een mooi park, daar in Keulen. Op 20 hectare grond worden ongeveer 700 diersoorten gehouden met in totaal meer dan 10.000 dieren. Is al open sinds 1860.

4. ZOO Antwerpen in Antwerpen, België

De ZOO Antwerpen ging open in 1843 en is te vinden direct naast het Centraal Station in Antwerpen. Het is een echte stadsdierentuin en naast de bijzondere architectuur zijn er ook nog eens ruim 350 diersoorten te bewonderen.

3. Tiergarten Schönbrunn in Wenen, Oostenrijk

Tiergarten Schönbrunn is de oudste nog bestaande dierentuin ter wereld en werd opgericht in 1752. Het ligt prachtig in de tuinen van het voormalig keizerlijk paleis Schönbrunn in Wenen. De toppertjes zijn de reuzenpanda’s, het reptielenhuis, het vogelhuis en het Europese bosgebied met edelherten, wolven, uilen.

2. Zoo Praha in Praag, Tsjechië

Zoo Praha is ongeveer 60 hectare groot en er zijn zo’n 4.600 dieren van 630 verschillende soorten te vinden. Deze dierentuin heeft een belangrijk aandeel gehad in het voorkomen van het uitsterven van het Przewalskipaard.

1. Zoologischer Garten Berlijn, Duitsland

De Zoologischer Garten in Berlijn is 35 hectare groot, en is de soortenrijkste ter wereld. Deze dierentuin ging op 1 augustus 1844 open. Er zijn zo’n 15.000 dieren te zien verdeeld over zo’n 1.500 soorten.

Knut
Één van de allerbekendste bewonertjes was ijsbeertje Knut. Knut werd opgevoed door mensen omdat hij verstoren werd door zijn familie. Erg oud werd Knut niet, het arme ijsbeertje had een hersenaandoening.

Geef een reactie