Meest beroemde echtparen – De Top 10

0
Meest beroemde echtparen
Meest beroemde echtparen

Meest beroemde echtparen – De Top 10

De één en de ander waren samen meer dan wereldberoemd. Vanwege hun uiterlijk, vanwege datgene dat ze in de wereld te weeg brachten. Kijk zelf maar naar en lees zelf maar meer over deze twintig wel zeer beroemde mensen.

Lees hier->>> meer over beroemdheden op deze website.


Meest beroemde echtparen – De Top 10


1. Adam en Eva

Adam en Eva

Adam en Eva waren volgens de Bijbel de eerste man en de eerste vrouw. Het Bijbelboek Genesis vertelt dat God Adam schiep door leven te blazen in het “stof der aarde” (Gen. 2:7). Later creëerde Hij Eva uit een rib van Adam.


2. Cleopatra en Caesar

Cleopatra en Caesar
Cleopatra en Caesar

Cleopatra VII Philopator (januari 69 v.Chr. – 12 augustus 30 v.Chr.) was koningin van het oude Egypte. Caesar overwinterde in Egypte in 48–47 v.Chr. en Cleopatra versterkte haar politieke positie door zijn minnares te worden.

Egypte bleef onafhankelijk, maar drie Romeinse legioenen bleven achter om het te verdedigen. Cleopatra’s winterse affaire met Caesar leverde een zoon op, Ptolemaeus Caesar (bijgenaamd Caesarion, kleine Caesar).

Om de Romeinse Senaat niet voor het hoofd te stoten, weigerde Caesar echter de zoon te benoemen tot zijn opvolger.


3. Pocahontas en ‘John Smith’

Matoaka, ook bekend als Pocahontas (Richmond (Virginia), ca. 1596 – Gravesend (Kent), maart 1617) was de dochter van het stamhoofd van de Powhatan-indianen in het gebied rond Tidewater (Virginia).

John Smith wordt in 1580 geboren in Engeland. Als hij 16 is overlijdt zijn vader. Hij besluit daarna te gaan varen bij de koninklijke vloot. Binnen twee jaar promoveert hij tot kapitein. In 1607 wordt Smith gevangen genomen door indianen.

Uiteindelijk staan de stamleden klaar met knuppels om hem te doden. Volgens de brieven van Smith wordt hij dankzij de dochter van het opperhoofd, Pocahontas gered, die zich op hem stort om zo zijn klappen op te vangen.

Trouwen zullen ze niet overigens, maar door de beroemde Disneyfilm denkt bijna iedereen van wel.


Zie hier de top 20 meest bewonderde vrouwen 2021.


4. Napoleon en Joséphine

Het huwelijk van Napoleon en Joséphine
Het huwelijk van Napoleon en Joséphine

Joséphine vicomtesse de Beauharnais, geboren Marie-Josèphe-Rose Tascher de la Pagerie, spreek uit Taschèr[1] (Les Trois-Îlets, Martinique, 23 juni 1763 – Rueil-Malmaison, 29 mei 1814), kortweg Joséphine, was een West-Indische schoonheid, die deel uitmaakte van de Parijse society, bekend als de eerste echtgenote van keizer Napoleon Bonaparte.

Bij Napoleon was het liefde op het eerste gezicht, en al spoedig noemde hij Marie-Rose Joséphine omdat hij dat romantisch vond klinken. Hij schreef haar vele liefdesbrieven.


5. Albert en Victoria

Koningin Victoria en prins-gemaal Albert met hun vijf oudste kinderen.
Koningin Victoria en prins-gemaal Albert met hun vijf oudste kinderen.

Victoria maakte in 1836 voor het eerst kennis met haar neef, prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha en was van hem gecharmeerd.

Koning Willem IV had graag gezien dat Victoria zou trouwen met prins Alexander der Nederlanden, tweede zoon van koning Willem II en koningin Anna Paulowna der Nederlanden.

Ook haar neef George van Hannover, de hertog van Cambridge, vond koning Willem IV een goede huwelijkskandidaat. Ze schreef in haar dagboek:

“Albert is buitengewoon knap, en zijn haar heeft ongeveer dezelfde kleur als het mijne, zijn ogen zijn groot en blauw, en hij heeft een mooie neus en een zeer zoete mond met mooie tanden, maar de charme van zijn aangezicht is zijn meningsuiting, die is uiterst verrukkelijk. Prins Alexander, daarentegen, is heel gewoon.”


6. Bonnie en Clyde

Clyde Barrow en Bonnie Parker
Clyde Barrow en Bonnie Parker

Het Amerikaanse duo Bonnie Parker en Clyde Barrow werd als bankrovers in de jaren dertig wereldberoemd. Hun verhaal, dat eindigde in een dodelijke hinderlaag van de politie, werd in 1967 verfilmd onder de titel Bonnie and Clyde (met hoofdrollen voor Faye Dunaway en Warren Beatty) en zorgde ervoor dat iedereen Bonnie en Clyde kende.


7. Adolf Hitler en Eva Braun

Eva Braun en Adolf Hitler
Eva Braun en Adolf Hitler

Eva Anna Paula Braun (München, 6 februari 1912 – Berlijn, 30 april 1945) was de vriendin en – op het allerlaatst – echtgenote van de Duitse dictator Adolf Hitler. Dit was een van de best bewaarde geheimen van nazi-Duitsland.

Hitler en Braun traden één dag voor hun gemeenschappelijke zelfmoord in het huwelijk, vlak voor de overgave van de Wehrmacht in de Tweede Wereldoorlog.


8. John en Jackie Kennedy

John en Jackie Kennedy
John en Jackie Kennedy

Jackie ontmoette John Kennedy (bijnaam Jack) voor het eerst op het huwelijk van een gemeenschappelijke vriend in 1948. Drie jaar later kwamen ze weer met elkaar in contact in mei 1951 op een etentje bij Charles en Martha Bartlett thuis.

Kennedy vergezelde haar naar de auto, maar ontdekte dat Husted haar opwachtte. In de winter van dat jaar zagen ze elkaar op een evenement in Palm Beach, Florida.

Nadat de verloving van Jackie verbroken werd hielden de Bartletts een nieuw etentje op 8 mei 1952 waarop de romance tussen Jack en Jackie ontlook. Ze trouwden op 12 september 1953 in Newport, Rhode Island.


9. Prins Charles en Lady Diana

Charles en Diana in Uluru (Ayers Rock), Australië, 1983
Charles en Diana in Uluru (Ayers Rock), Australië, 1983

In 1980, toen ze 19 jaar oud was, werd ze opgemerkt door de Prins van Wales, prins Charles, die haar uitnodigde voor een polowedstrijd. Een romance begon en het stel verloofde zich op 24 februari 1981.

Zij trouwden op 29 juli hetzelfde jaar onder grote publieke belangstelling in de St Paul’s Cathedral in Londen. De nieuwe prinses werd ontzettend populair en was zeer geliefd. Ze werd beschermvrouwe van vele projecten en tijdens deze periode groeide haar collectie kledij, die later geveild zou worden voor het goede doel.

Diana kreeg twee kinderen: prins William (1982) en prins Harry (1984). Beide kinderen werden opgevoed met de nodige zorg en de prinses waakte zelf over de kwaliteit van hun opvoeding.

Aan het begin van de jaren negentig liep het huwelijk op de klippen, deze scheiding werd breed uitgemeten in de Britse en internationale pers en bracht het Britse hof in verlegenheid.

In een interview vertelde de prinses dat haar echtgenoot haar al vooraf aan het huwelijk bedroog met Camilla Parker-Bowles. De prins kende Camilla reeds lang voor zijn huwelijk. Het koppel besloot in 1992 uit elkaar te gaan, al werd de scheiding pas in 1996 afgerond. Vele Britten wezen met een vinger naar de prins en zijn entourage.


10. Bill en Melinda Gates

Bill en Melinda Gates
Bill en Melinda Gates

Melinda Ann Gates, geboren als Melinda Ann French (Dallas, 15 augustus 1964) is een Amerikaans zakenvrouw en filantroop. Ze is getrouwd met Bill Gates, die zij bij Microsoft heeft leren kennen. Bij Microsoft was ze als projectmanager verantwoordelijk voor Microsoft Bob, Microsoft Encarta en Expedia.


 

Geef een reactie