Meest gelukkige werknemers ter wereld 2016 zijn de Denen

0
Meest gelukkige werknemers ter wereld zijn de Denen
Meest gelukkige werknemers ter wereld zijn de Denen

Meest gelukkige werknemers ter wereld zijn de Denen

Wat voor werk ze precies doen in Denemarken weten we niet. Ze zijn in ieder geval wel heel erg tevreden met hun werk. Ook in Costa Rica vinden ze het werk wat ze doen geweldig, want zij staan op een keurige derde plaats. Wij Nederlanders doen het ook niet zo gek met een zesde plek. Lees meer over de Global Workforce Hapiness Index 2016.

Meest gelukkige werknemers ter wereld zijn de Denen
Meest gelukkige werknemers ter wereld zijn de Denen

Meeste blije werknemers ter wereld zijn de Denen

Dit onderzoek over blije medewerkers en werknemer is gedaan door Universum. Zij zijn een: …international corporation that delivers surveys to millions of students and professionals and provides Ideal Employer™ research, full-service communication and strategic consulting services to more than 1,200 clients globally.”

Voor dit onderzoek naar de meest gelukkige werknemers ter wereld zijn er 200.000 vragenlijsten naar 57 verschillende landen gestuurd.

Wanner zijn de werknemers blij en gelukkig?

Dat werknemers een beetje blij zijn is vooral handig om talent te behouden en ze werken natuurlijk ook nog eens een stuk harder. Een opvallende uitkomst van dit onderzoek is dat werknemers die de mogelijkheid hebben tot ‘leren en groeien’ het meest gelukkig zijn.

Een andere uitkomst is dat het van groot belang is hoe de verhouding werkgever werknemer is. Kunnen die een beetje normaal met elkaar opschieten, dan worden de werknemers een stukje gelukkiger. Japan staat niet bij de eerste 25, hoewel je daar wel een ‘baan voor het leven’ hebt. Die zekerheid allen maakt de Japanse werknemer niet gelukkiger.

Natuurlijk staan de Scandinaviërs weer voor ons, maar de Finnen weten we in dit geval wel achter ons te houden. Verder toch een mooie plek, die zesde, voor ons Nederlandje?

Meest gelukkige werknemers ter wereld (de top 25)

 1. Denemarken
 2. Noorwegen
 3. Costa Rica
 4. Zweden
 5. Oostenrijk
 6. Nederland
 7. Finland
 8. België
 9. Hongarije
 10. Tsjechië
 11. Duitsland
 12. Zwitserland
 13. Mexico
 14. Roemenië
 15. Bulgarije
 16. Frankrijk
 17. Singapore
 18. Spanje
 19. Colombia
 20. Brazilië
 21. Panama
 22. Chili
 23. Canada
 24. Australië
 25. Rusland

Bron en meer informatie: Global Workforce Happiness Index 2016, Universum, november 2016

Geef een reactie