, , , ,

Land met meeste atheïsten ter wereld is China (de top 20)

Land met meeste atheïsten is China

Land met meeste atheïsten is China

Atheïst klinkt zo agressief, maar in China denkt toch zeker 90% dat er niet veel tussen hemel en aarde te vinden is. Gallup International ondervroeg bijna 70.000 mensen in 65 landen naar hun religiositeit. Uiteindelijk gelooft toch ruim 63% van de ondervraagden in een hogere macht. In Europa doet religie het minder goed: maar 51% heeft hier iets met religie.

Land met meeste atheïsten is China

Land met meeste atheïsten is China

Land met meeste atheïsten is China

Communisme heeft er flink ingehakt
Er zijn nogal een aantal (ex-)communistische landen in de top 20. China, Singapore, Tsjechië en Vietnam hebben de godsdienst achter zich gelaten na een periode van communisme. China is nauwelijks nog communistisch te noemen, daar doen ze er ook van alles aan om zo rijk mogelijk te worden en dat lukt ze ook aardig.

Israël in de lijst land met het grootste aantal atheïsten?
Jazeker, Israël staat er zeker in. En niet te weinig ook. Ruim 65% van alle mensen aldaar beschouwt zich als niet religieus! Dit in tegenstelling tot de Westbank en de Gazastrook, waar 81% wel aan godsdienst doet.

Jong gaat weer geloven
Het onderzoek wees ook uit dat jongeren onder de 34 weer religieuzer zijn dan de ouderen. Is er misschien een revival van godsdienst in opkomst? Dit fenomeen was goed waar te nemen in de VS.

Inkomen ook een belangrijke factor
Er is een stevig verband tussen inkomen en religie. Van de mensen die behoren tot de hogere inkomensgroepen dacht 50% dat er een goed bestond, terwijl bij de laagste inkomensgroepen 70% dit denkt. Ook is er een positief verband tussen atheïsme en de rijkdom van een land als geheel. Hoe armer het land, hoe religieuzer de mensen zijn.

Land met het grootste percentage atheïsten of mensen die niet geloven

[table “” not found /]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie