Populairste programmeertalen 2019 – De Top 10

0
Populairste programmeertalen 2019 - De Top 10
Populairste programmeertalen 2019 - De Top 10

Populairste programmeertalen 2019 – De Top 10

GitHub is een van ’s werelds grootste codeboeren. Het heeft een community van ongeveer 40 miljoen ontwikkelaars die samenwerken en code delen voor hun projecten. GitHub, inmiddels ook weer eigendom van Microsoft, geeft aan welke programmeertalen populair zijn binnen de gemeenschap.

Dit platform brengt jaarlijks een rapport The State of Octoverse uit, dat de populaire en opkomende programmeertalen laat zien. Hier zien we de top 10 van de meest populaire programmeertalen, volgens GitHub’s 2019 The State of Octoverse-rapport.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over internet op deze website…


De Top 10 Populairste programmeertalen 2019


Beheers je één van deze talen, dan is je kostje gekocht. Je hoeft er niet voor naar school, op internet staat voldoende om alles onder de knie te krijgen. En je weet: jong geleerd, oud gedaan!


10. Ruby

Ruby is gecreëerd door Yukihiro Matsumoto in het midden van de jaren negentig. Het is een open-source taal die bekend staat om zijn gebruiksgemak.

Ruby gebruik je om snel webapplicaties te maken. Veel van ’s werelds populairste technologiebedrijven, waaronder Twitter, GitHub, Shopify en Airbnb, zijn gebouwd op Ruby.


9. C

C bestaat al sinds 1972. Het is een algemene taal die je gebruikt om besturingssystemen en applicatiesoftware te bouwen. Veel moderne talen zoals C ++, Python, Java, JavaScript en PHP vinden hun oorsprong in C.


Zie hier de Top 27 best presterende digitale landen in Europese Unie 2022.


8. Shell

IT-afdelingen gebruiken veel Shell. Programmeurs gebruiken het om opdrachten te maken voor bijvoorbeeld bestandsmanipulatie . Je kunt het gebruiken om veel voorkomende processen te automatiseren.


7. TypeScript

TypeScript is een open-source taal ontwikkeld door Microsoft. Het is een superset van JavaScript, wat betekent dat bestaande JavaScript-programma’s ook TypeScript-programma’s zijn.

Microsoft heeft het ontworpen om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen van grote. De hosting van de broncode gebeurt door en op GitHub zelf.


6- C ++

C ++ heeft zijn wortels in C. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de vooruitgang van moderne programmeren. Je gebruikt het om besturingssystemen, webbrowsers en andere applicaties te bouwen. gebruikt.


De Top 5 Populairste programmeertalen 2019


5- C #

C-sharp of C # is ontwikkeld door Microsoft. Het is flexibel, krachtig en heeft een grote verzameling bibliotheken die compilatie en uitvoering versnellen. C # gebruikt je voor het bouwen van games, mobiele applicaties en bedrijfssoftware.


4- PHP

PHP is de vierde meest populaire programmeertaal ter wereld. PHP staat voor PHP Hypertext Preprocessor. Het is een scripttaal voor algemene doeleinden, server-side die voornamelijk wordt gebruikt voor webontwikkeling.

PHP wordt gebruikt door verschillende populaire platforms, waaronder Facebook, hoewel ontwikkelaars het vaak hebben bekritiseerd.


De Top 3 Populairste programmeertalen 2019


3. Java

Java is in 1995 ontwikkeld door Sun Microsystems en is nu eigendom van Oracle. Deze open-source taal wordt gebruikt voor webontwikkeling, big data, mobiele applicaties en systeemprogrammering.


2. Python

Python heeft Java overtroffen als tweede meest populaire programmeertaal op GitHub. Het wordt steeds vaker gebruikt voor ‘machine learning’, data science, biomedisch onderzoek en kunstmatige intelligentie-applicaties.


1. JavaScript

JavaScript is blijft de meest populaire programmeertaal op onze planeet. Het is één van de talen waarmee het moderne web is gebouwd. JavaScript is zo populair bij ontwikkelaars omdat het krachtig, licht en flexibel is.

Het is zeer handig bij het maken van games en webpagina’s. Google, Facebook, YouTube en andere populaire websites gebruiken JavaScript om de webpagina’s interactief te maken.