Bedrijven met het meeste geld in kas 2019 – De top 10

0
Top 10: Grootste overnames door Microsoft
Top 10: Grootste overnames door Microsoft

Bedrijven met het meeste geld in kas 2019 – De top 10

Veel van de grootste bedrijven verzamelen geld als water. Er zijn ten minste vier bedrijven die meer dan $ 100 miljard in de kas hebben.

Beleggers zijn hierover niet altijd even blij, zij willen meer dividenduitkering. Hier bekijken we de top 10 van bedrijven met de grootste kasreserves.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over het bedrijfsleven op deze website…


Top 10 Bedrijven met het meeste geld in kas 2019

FactSet heeft een lijst opgesteld van bedrijven met de grootste kasreserves. Deze reuzen hebben geld opgepot en wachten rustig af om grote en kleinere aankopen te doen.


10. Myers Squibb – $ 32,5 miljard

De in New York farmaceut heeft $ 32,5 miljard in kas. Ze maken medicijnen voor bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, hepatitis en psychiatrische aandoeningen.


9. Cisco – $ 33,4 miljard

Cisco Systems is een zeer grote speler waar het gaat om netwerkapparatuur en telecomhardware.  Dit bedrijf is ook één van de grootste eigenaren van onroerend goed in Silicon Valley. Het bedrijf betaalt een  dividend van 2,8%.


8. Oracle, $ 35,7 miljard

Oracle heeft vorig jaar wel bijna $ 40 miljard uitgegeven aan het terugkopen van aandelen. Het bedrijf heeft ook een mooi dividendrendement van 1,7%.


Zie hier de Top 5 landen met grootste economie in 2026.


7. Ford, $ 37,3 miljard

De autogigant, die nog niet zo lang geleden bijna failliet was, heeft nu weer aardig wat geld in kas. De jaarlijkse omzet van Ford is bijna $ 160 miljard.

De brutowinst over 12 maanden, eindigend in september 2019, was $ 22,34 miljard. Ford investeert fors in autonoom rijden en elektrische voertuigen.


6. Amazon, $ 43,7 miljard
Amazon is één van ’s werelds meest innovatieve technologiebedrijven. Amazon-CEO Jeff Bezos is eerder geobsedeerd door groei en marktdominantie dan winstgevendheid.

Vorig jaar kochten ze Ring voor $ 900 miljoen. Amazon heeft ook een paar jaar geleden 13,7 miljard dollar uitgegeven om Whole Foods te kopen.


5. Facebook, $ 52,3 miljard

Ondanks alle controle en kritiek, is Facebook één van de rijkste bedrijven op aarde. Ze hebben $ 52,3 miljard aan liquide middelen.

Zo is een boete van $ 5 miljard van de Amerikaanse toezichthouders wegens het schenden van de privacy van gebruikers prima op te brengen.


4. Apple, $ 100,6 miljard

De kasreserve van Apple is de afgelopen jaren met $ 61 miljard gedaald. Ze hebben namelijk massaal aandelen teruggekocht.


3. Alfabet, $ 121,2 miljard

Het moederbedrijf van Google heeft onlangs de overname aangekondigd van Fitbit voor $ 2,1 miljard. Dit om de smartwatch-activiteiten te versterken.

Ook kochten ze Looker voor $ 2,6 miljard. Eigenlijk kopen ze alles wat maar enig toekomstperspectief lijkt te hebben.


2 Berkshire Hathaway, $ 128,2 miljard

Het bedrijf Warren Buffett heeft niet zo veel geïnvesteerd de laatste jaren. Het lijkt erop ze wachten op een economische crisis om geschikte bedrijven voor een lagere prijs te kopen.


1. Microsoft, $ 136,6 miljard

De dames en heren van Microsoft hebben de grootste geldreserve ter wereld. Geld uitgeven doen ze ook bij tijd en wijle.

Zo kochten ze LinkedIn voor $ 26,2 miljard in 2016 en GitHub voor $ 7,5 miljard. Sommige van de andere recente aankopen zijn onder andere PromoteIQ, Drawbridge en BlueTalon.