De grootste fabrikanten van computerspellen

0
De grootste fabrikanten van computerspellen
De grootste fabrikanten van computerspellen

De grootste fabrikanten van computerspellen

Hieronder vind je de top 10 grootste grootste fabrikanten van computerspellen. Het merendeel maakt alleen nog maar spellen voor de ander, want veel keuze voor apparaten is er niet meer.

Je hebt nu nog de keuze uit een Xbox (voor zo lang als het duurt!?) en een Playstation. De Wii-U lijkt een doodgeboren kindje en teert nog op het afkalvende succes van Mario. Het is te hopen dat de laatste niet monopolist wordt en dat er ooit ook nog eens een ander systeem de almacht van Sony weet te doorbereken. Hier iig de grootste fabrikanten van computerspellen.

Nog wel even dit… Er is iets niet zo irritant als al die losse kabels, te lange kabels en die (bijna) kapotte kabels onder je bureau van de computer, de laptop, de Playstation, je mobiel en ga zo maar door. Daar kun je hier ->>> een aardige start mee maken.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


De grootste fabrikanten van computerspellen, de top 10


10. Square Enix – 1,26 miljard dollar

Square Enix is een Japanse ontwikkelaar van computerspellen en geeft ook manga uit, en enkele populaire anime series, waaronder Fullmetal Alchemist.

Bekend van de spellen James Bond 007: Blood Stone, Lara Croft and the Guardian of Light en Mario Sports Mix.


9. Ubisoft Entertainment – 1,85 miljard dollar

Ubisoft Entertainment, het vroegere Ubi Soft, is een Franse ontwikkelaar en uitgever van computerspellen. Bekend van onder andere de spellen Assassin’s Creed en de Tom Clancy reeks.


8. Konami – 3,24 miljard dollar

Konami is een Japanse computerspellenfabrikant die vooral in de jaren tachtig en jaren negentig furore maakte met diverse computerspellen in zowel de arcadehallen als op thuiscomputers. Bekend van onder andere de spellen Winning Eleven 7 en Metal Gear.


Zie hier de Top 50 meest bekeken websites in België 2022.


7. Electronic Arts – 4,14 miljard dollar

Het succes van Electronic Arts (EA) is mede tot stand gekomen door de verkoop van populaire computerspelseries als De Sims, Command & Conquer, Medal of Honor, FIFA, Battlefield, Need for Speed en Burnout.


Zie hier de top 100 eerst geregistreerde domeinnamen aller tijden.


6. Namco Bandai – 4,74 miljard dollar

Namco is een Japanse computerspelontwikkelaar en is onder meer eigenaar van de eveneens computerspelontwikkelaars Banpresto en Namco Tales Studio. Bekend van onder andere het spel Tekken.


Zie hier de Top 10 wereldwijde wetenschaps- en technologieclusters 2022.


De grootste fabrikanten van computerspellen, de top 5


5. Activision Blizzard – 4,85 miljard dollar

Activision Blizzard is ontwikkelaar en uitgever van computerspellen en is het resultaat van een fusie tussen Activision en Vivendi Games, geï nitieerd door toenmalig eigenaar Vivendi SA. Bekend van onder andere het spel Call of Duty.


4. Sega – 4,9 miljard dollar

Sega Corporation (SEGA) is een Japans bedrijf dat arcade- en computerspellen ontwikkelt en uitgeeft voor verschillende platformen en tot 2001 een belangrijke producent van spelcomputers was. Bekend van onder andere Sonic en Mario & Sonic op de Olympische Spelen.


Zie hier de top 10 beste hostingbedrijven 2021 in Nederland.


De grootste fabrikanten van computerspellen, de top 3


3. Nintendo – 6,28 miljard dollar

De Japanners hebben hum geld verdiend met apparaten als: NES, Gameboy, SNES, GameCube, iQue, DS, Nintendo DS Lite, DSi, Wii, 3DS en de Wii U met de bijbehorende spellen. Bekend van onder andere Super Mario en Zelda.


2. Microsoft Studios – 12,82 miljard dollar

Microsoft Studios is eigendom van Microsoft en oorspronkelijk maakte het spellen voor Windows-pc’s. Na het uitkomen van de Microsoft-spelcomputers Xbox en Xbox 360 maakt het bedrijf spellen voor deze spelcomputers. Ook bekend van onder andere het spel Halo.


1. Sony Computer Entertainment – 13,4 miljard dollar

Sony Computer Entertainment (SCEI) is verantwoordelijk voor het onderzoek, de ontwikkeling, de productie en de verkoop van hardware en software voor PlayStation-reeks, een populaire reeks draagbare en gewone spelcomputers en is ook de spelontwikkelaar en uitgever van de videospelen voor hun systemen. Ook bekend van onder andere het spel Gran Turismo.


 

Geef een reactie