Silent disco’s zijn in; dit zijn de 4 redenen waarom

0
Silent disco's zijn in; dit zijn de 4 redenen waarom
Silent disco's zijn in; dit zijn de 4 redenen waarom

Silent disco’s zijn in; dit zijn de 4 redenen waarom

Een van de feestjes die momenteel erg trendy is, zijn silent disco’s. Tijdens silent disco’s draagt iedere gast een koptelefoon waar hij of zij naar een bepaald muziekkanaal luistert en op danst.

Maar waarom zijn silent disco’s momenteel zo populair? Hier zitten meerdere redenen achter, en in deze blog leggen we elk van deze redenen op uitgebreide wijze aan je uit.


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Makkelijker om aan de apparatuur te komen

De eerste reden waarom silent disco’s steeds meer in trek zijn, is doordat het makkelijker is geworden om aan de juiste apparatuur te komen.

Voordat silent disco’s in trek waren, moest je namelijk op zoek naar een specialist waarbij je alle apparatuur kon huren. Tegenwoordig is dit niet langer het geval. Sterker nog; een silent disco huren is eenvoudiger geworden dan ooit hiervoor het geval was.

Er bestaan nu talloze aanbieders die je tijdelijk de apparatuur uit kunnen lenen. Bovendien kun je dit vaak ook gewoon online doen. Dit is dan ook veruit de grootste reden die de populariteit achter silent disco’s verklaart.


Geen last van klagende buren

De tweede reden is dat je met silent disco’s geen last meer hebt van klagende buren vanwege lawaai. De muziek is immers alleen via de koptelefoons te horen. Dit betekent dat je tot in de late uurtjes kunt feesten zonder dat iemand last van je heeft.

Dus of je nu in een appartement woont of in een huis met dichtbijgelegen buren; een silent disco stelt je in staat om te genieten van je feest zonder dat je de rust van anderen verstoort. Dit maakt het een perfecte oplossing voor mensen die graag willen feesten maar ook rekening willen houden met hun omgeving.


Een uniek themafeestje

Het derde voordeel van een silent disco is dat het een unieke draai geeft aan elk thema feest. Doordat iedereen zijn eigen muziek kan kiezen, kan je gemakkelijk meerdere thema’s aan één feest toevoegen.

Zo kan een deel van de gasten genieten van rockmuziek, terwijl een ander deel danst op de nieuwste pop hits. Het maakt je feest onvergetelijk en zorgt voor leuke gespreksstof. Bovendien laat het iedereen toe om echt te genieten van de muziek die zij prefereren, wat het feest ook veel persoonlijker maakt.


Iedereen kan naar zijn of haar favoriete muziek luisteren

De vierde reden voor de stijgende populariteit van silent disco’s is dat iedereen naar zijn of haar favoriete muziek kan luisteren. Met meerdere kanalen beschikbaar op de koptelefoons, heeft elke gast de vrijheid om te schakelen tussen verschillende muziekgenres, artiesten of afspeellijsten.

Dit betekent dat terwijl één persoon headbangt op heavy metal, de persoon naast hem misschien wel swingt op jazz. Deze persoonlijke controle over de muziekkeuze maakt het feest ervaring uniek voor elke individuele gast, wat bijdraagt aan de unieke aantrekkingskracht van silent disco’s.


 

Geef een reactie