Snelste auto op aarde is de Bugatti Chiron op film met 490 k/m per uur

Snelste auto op aarde is de Bugatti Chiron op film met 490 k/m per uur
Snelste auto op aarde

Snelste auto op aarde is de Bugatti Chiron met 490 k/m per uur

Wat moet je er mee, met zo’n Bugatti Chiron? Nou in ieder geval kneiterhard rijden! Overigens is nu ook de heilige ‘300 miles per hour’ gebroken en is het genoeg wat snelheidsrecords betreft voor Bugatti. Lees en kijk meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s en hier ->>> de top 10 mooiste Bugatti’s aller tijden op deze website…


Snelste auto op aarde is de Bugatti Chiron met 490 k/m per uur


Testrijder Andy Wallace breekt het wereldrecord met Bugatti Chiron op de Ehra-Lessien testbaan in Duitsland. Het doel was om de magische grens van 300 mijl per uur, zo’n 483 kilometer per uur, te doorbreken. Wallace is een ervaren coureur. Zo won hij bijvoorbeeld 24 uur van Le Mans in 1988 met Jaguar.

Snelste auto op aarde
Snelste auto op aarde

Wallace vertelt: “De ondergrond wisselt als je uit de bocht naar het rechte stuk op komt. Ik noem het een schans en een sprong, en iedereen vroeg zich af waarom ik het zo bleef noemen. Dat was totdat ze naar de data keken en ze erachter kwamen dat het ook echt een sprong was. In dit geval gebeurde het bij 447 km/h tijdens de recordpoging.”

Overigens heeft Wallace een blind vertrouwen in de auto: ‘De Chiron komt altijd neer op alle vier de wielen. Hij kantelt nooit in de lucht, hij gaat gewoon op en neer. Dat was in dit geval erg handig.’Overigens is het waarschijnlijk wel de laatste poging van Bugatti om records te breken. Stephan Winkelmann, CEO van Bugatti, vertelde dat het wel welletjes is. Het doel van Bugatti was om de eerste automaker te zijn die de 300 miles per hour barrière doorbrak. Dit doel is bereik en: ‘Vanaf nu zullen we ons richten op andere gebieden’, zegt Winkelmann.


Zie hier de top 10 duurste auto’s ter wereld 2022 (ook te zien!).