Amsterdam negende op lijst steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld 2015

0
Amsterdam negende op lijst steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld 2015
Amsterdam negende op lijst steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld 2015

Amsterdam negende op lijst steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld

Het Mori Memorial Foundation’s Institute for Urban Strategies heeft uitgezocht wat volgens hen de steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld zijn. In het Engels heet dat met een mooi woord ‘magnetism’.

De steden moeten echt wat te bieden hebben voor de creatieveling en voor de creatieve bedrijven. Londen staat al jarenlang op één. Zij hebben deze koppositie na de Olympische Spelen van 2012 nooit meer uit handen gegeven. Verder nog wat info over het onderzoek en de 18 andere steden op de lijst.


(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen op bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!


Amsterdam negende op lijst steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld

Bovenaan de lijst staan de usual suspects als Londen, New York en Parijs. De onderzoekers Mori Memorial Foundation’s Institute for Urban Strategies hebben steden vergeleken op onderdelen als economie, onderzoek, cultuurmogelijkheden, levensstandaard, milieu en bereikbaarheid.

De nummer twee, New York, wordt door de onderzoekers geroemd om haar universiteiten, het grote aantal theaters en concerthallen en de mogelijkheden van de creatieveling om daar compleet uit zijn of haar dak te kunnen gaan.

Bij de stad Parijs draait het om leefbaarheid in de zin van de concentratie van culturele en historische plekken geconcentreerd in een relatief kleine binnenstad.


Zie hier de Top 25 goedkoopste landen om te produceren 2022.


Tokio heeft haar culturele leven de afgelopen jaar versterkt en ziet mede daardoor een grote toename van toeristen en buitenlandse studenten.

Onze hoofdstad doet het vooral goed op het punt van bereikbaarheid en leefbaarheid. Dat is natuurlijk niet zo vreemd omdat de stad in vergelijking met de andere steden vele malen kleiner is en Schiphol om de hoek ligt.

Caïro is de enige stad uit Afrika / Midden-Oosten die in de lijst staat en op nummertje 40.

Steden met de grootste aantrekkingskracht ter wereld, de top 20

 1. Londen
 2. New York
 3. Parijs
 4. Tokio
 5. Singapore
 6. Seoul
 7. Hong Kong
 8. Berlijn
 9. Amsterdam
 10. Vienna
 11. Frankfurt
 12. Sydney
 13. Zurich
 14. Los Angeles
 15. Stockholm
 16. Toronto
 17. Shanghai
 18. Beijing
 19. Kopenhagen
 20. Vancouver

Zie hier de top 10 vakantie droombestemmingen 2022.


Geef een reactie