Top 10 beroemdste liedjes ter wereld met videoclips

0
Lose Yourself - Eminem: Top 10 beroemdste liedjes ter wereld
Lose Yourself - Eminem: Top 10 beroemdste liedjes ter wereld

Beroemdste liedjes ter wereld

Bijna iedereen kent ze en kan ze meezingen of mee neuriën. Lees meer…


Lees hier ->>> over muziek op deze website…


Top 10 beroemdste liedjes ter wereld

Bron: www.nrj.fr


Crazy in Love – Beyoncé & Jay-Z

In 2003 werd het tijdschrift NME uitgeroepen tot het beste nummer van het decennium, “Crazy in Love” , van Beyoncé en Jay-Z.

Destijds verkocht dit nummer meer dan acht miljoen exemplaren! Deze eerste single van het album van de zangeres “Dangerously in Love” won talloze prijzen, waaronder die voor beste R’n’B-song en beste samenwerking bij de 46e Grammy Awards.


Clocks – Coldplay

Chris Martin zingt over de complexiteit van een relatie. Het tijdschrift Rolling Stone besloot in 2003 om “Clocks” op te nemen in de ranglijst van de 500 “Best Songs of All Time”. In 2004 ontvangt de Grammy Award voor “Record of the Year” dankzij “Clocks”.


Zie hier de 660 Songs That Shaped Rock and Roll – Rock and Roll Hall of Fame


Cry Me A River» de Justin Timberlake

Dit nummer uit 2002 vertelt over de breuk tussen de popzangeres en zijn toenmalige vriendin Britney Spears. Deze tweede single van het album “Justified” is een enorm succes over de hele wereld. De hit bereikte nummer drie in de Billboard Hot 100 en is uitgeroepen tot Best Male Pop Vocal Performance bij de Grammy Awards in 2004.


Bohemian Rhapsody – Queen

Dit is één van de meest beluisterde nummers op streamingplatforms in de 20e eeuw met meer dan 1,6 miljard keer afgespeeld! “Bohemian Rhapsody”, uitgebracht in 1975, blijft een onvergetelijke nummer dat nog records breekt.


Zie hier: het populairste nummer om mee te zingen in de auto is Bohemian Rhapsody – Top 25


One – U2

“One” verkocht miljoenen en blijft vandaag de dag zeer populair de streamingplatforms. Bono coverde zelfs zijn cultnummer, in duet, met Mary J. Blige, in 2006.


Billie Jean – Michael Jackson

“Billie Jean” is één van de bekendste hits van Michael Jackson. Uitgebracht in 1983, op het mythische album “Thriller”. Het ritme van de hit stelde de King of Pop in staat om de “moonwalk” te creëren. Van “Billie Jean” zijn meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Wat betreft het “Thriller”, die LP brak alle verkooprecords met meer dan 100 miljoen verkochte albums.


antwoord op de vraag: wat verdiende Micheal Jackson in totaal?


Imagine – John Lennon

Herkenbaar blijft de boodschap van vrede en tolerantie die midden in de Koude Oorlog door John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono werd gecreëerd. De ballad blijft actueel.


I Will Always Love You – Whitney Houston

De zangeres werd legendes dankzij deze hitsingle uit de soundtrack van de hitfilm ‘The Bodyguard’, uitgebracht in 1993. Het succes van de single gaat zelfs verder dan dat van de film zelf, aangezien er wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht zijn.


Lose Yourself – Eminem

Het tijdschrift Rolling Stone plaatste Eminems iconische hit in de ranglijst van de 500 beste nummers aller tijden. ‘Lose Yourself’, uitgebracht in 2002, is ontleend aan de film “8 Mile”, een speelfilm geïnspireerd en geïnterpreteerd door de rapper.

Dit nummer is in 2003 bekroond met de Oscar voor het beste originele nummer. Een verrassing voor zowel muziek- en filmliefhebbers als voor Eminem zelf.


Hey Jude – TeBeatles

De zeer uitgebreide en onvergetelijke melodie is en blijft populair en verkocht meer dan acht miljoen exemplaren.


Zie hier de Top 25 artiesten met de meeste top 10 hits


Geef een reactie