Top 10 beste fietsmerken ter wereld 2022

Top 10 beste fietsmerken ter wereld 2022
Top 10 beste fietsmerken ter wereld 2022

Beste fietsmerken ter wereld 2022

Fietsen is geïntroduceerd in de 19e eeuw in Europa. Het is nog steeds het belangrijkste vervoermiddel in gebieden regio’s over de hele wereld.

Fietsen worden gebruikt als een vorm van recreatie, woon-werkverkeer. Het is een leuke en ontspannende sport, fietsen is eenvoudig, gezond en verbruikt geen andere middelen dan spierkracht.


Lees hier ->>> meer over fietsen op deze website.


Top 10 beste fietsmerken ter wereld 2022

Website: www.luxatic.com


10. Merida

Het in Taiwan gevestigde fietsenbedrijf Merida is één van de wereldspelers in de branche. Ze hebben een lange geschiedenis in het maken van prachtige fietsen van hoge kwaliteit. Merida is in 1972 opgericht door Ike Tseng en vestigde zich in 1988 als een onafhankelijk fietsenmerk.

Website: www.merida.nl


Zie hier de top 10 leukste fietsroutes 2022 met kinderen in Nederland.


9. Trek

Een andere grote naam in de branche op dit moment is Trek, een fietsbedrijf met een rijke geschiedenis in Waterloo, Wisconsin. Trek Bicycle is ontstaan ​​uit een droom om geweldige fietsen te maken in de Verenigde Staten.

De naam is gekozen na een diep debat met een paar biertjes, wat de geest leidde naar beelden van vrijheid en avontuur. Het bedrijf is in 1976 in een schuur geboren en produceert sindsdien hoogwaardige fietsen die bijdragen aan een betere wereld.


8. Specialized

Met een passie die wordt gevoed door de liefde voor fietsen, heeft Specialized zich gevestigd als een bedrijf gedreven door prestaties en innovatie. Hun missie is om het merk bij uitstek te zijn voor veeleisende rijders.

Zij waren degenen die in 1981 de eerste in massa geproduceerde mountainbike ter wereld introduceerden, de Stumpjumper. Hij wordt vandaag nog steeds geproduceerd, maar is aanzienlijk geëvolueerd op het gebied van technologie en esthetiek.


7. Cannondale

Cannondale is een in de VS gevestigd fietsmerk dat in 1970 is opgericht als een bedrijf voor buitenuitrusting. De naam is ontleent aan het treinstation aan de overkant van de weg.

Het bedrijf kwam voor het eerst in de schijnwerpers toen ze hun eersteklas fietsproduct op wielen ontwierpen, de legendarische Bugger.

Sindsdien had Cannondale innovatie als belangrijkste focus, wat een revolutie teweegbracht in de hele industrie.


6. Kona

Een andere legendarische naam in de fietsindustrie is Kona. Opgericht in 1988 in Vancouver BC, heeft het nog steeds dezelfde oprichters. De Kona-fietsen worden in meer dan 60 landen over de hele wereld verkocht en zijn gemaakt van materialen zoals koolstofvezel, titanium, aluminium en staal.

De bergen van Vancouver brachten het bedrijf ertoe een reeks freeride-mountainbikes te maken. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en het vermogen om zeer technisch terrein aan te kunnen.


Zie hier de mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets (top 10).


5. Scott

Scott is geboren in 1958 in Sun Valley, Idaho met de uitvinding van de aluminium skistok die een revolutie teweegbracht in de skisport. De uitvinder en de man achter het bedrijf is Ed Scott, een getalenteerde ingenieur en skiër uit Sun Valley.

In 1970 breidde het bedrijf zich naar de motorcrossmarkt en acht jaar later vestigden ze zich in Fribourg, Zwitserland. Ze staan ​​bekend om enkele van de belangrijkste innovaties in de wielergeschiedenis, zoals het aerodynamische stuur.

Na de introductie in 1992 van hun eerste full-suspension mountainbike, creëerden ze in 1998 de G-Zero. Opdat moment de lichtste full-suspension mountainbike ter wereld, een mijlpaal.


4. Santa Cruz

Santa Cruz is een fietsbedrijf gevestigd in Santa Cruz, Californië. Het is opgericht in 1993 op een plek waar alle goede ideeën vorm krijgen, een autogarage. Ze maken fietsen voor gezinnen, kinderen en ouderen.

De jongens van Santa Cruz zijn gefocust op de wilde kant van downhill mountainbiken. Ze maken high-end mountainbikes die soms duurder zijn dan een auto.

Ze maken niet alleen fietsen, ze creëren bijna perfecte high-performance downhill-machines. En hun fietsen zijn beschikbaar voor een selecte portemonnee, met prijzen variërend van $ 2.000 tot $ 15.000.


3. Marin

Ver weg van de drukte van het stadsleven is Marin Bikes California geboren in 1986.

Het bedrijf is een Amerikaanse fietsenfabrikant, gespecialiseerd is in mountainbikes. De cultuur en het motto van het bedrijf is dat ze leven wat ze prediken en rijden wat ze bouwen.

Ze streven er naar om een unieke ervaring te bieden met elke fiets die ze maken.


2. GT

GT Bicycles is opgericht in 1979 in Santa Ana, Californië. Ze zijn bekend door de ontwikkeling van BMX-fietsen en hun “triple triangle” hardtail frame-ontwerp.

De visie van het bedrijf is om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is op twee wielen. Dit door te focussen op het creëren van betrouwbare, duurzame en innovatieve frames.

Na enorme successen met hun BMX-modellen, begon GT hun eigen mountainbikes te maken en al snel breidden ze uit naar andere soorten fietsen.


Zie hier het beste land voor fietsers in Europa – de top 10.


1. Giant

De naam zegt alles. Giant, gevestigd in Taiwan, maken jaarlijks zeven miljoen fietsen per jaar.

Het bedrijf is opgericht in 1972 en heeft één eenvoudig wereldwijd doel: fietsen een betere en toegankelijkere ervaring maken voor mensen over de hele wereld. Om dat te bereiken richten ze zich op vakmanschap, innovatie en inspiratie.

Websites: www.giant-bicycles.com


Top 10 beste fietsmerken ter wereld 2022

  1. Giant
  2. GT
  3. Marin
  4. Santa Cruz
  5. Scott
  6. Kona
  7. Cannondale
  8. Specialized
  9. Trek
  10. Merida