De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets (top 10)

0
De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets
De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets

De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets

De mooiste beklimmingen van Nederland (met de fiets…) vonden we op de website klimtijd.nl.

De paden op, de lanen in en om een beetje uit de voeten te kunnen op je racefiets in de “Nederlandse Bergen” moet je wel afreizen naar Limburg. Het enige klimmetje buiten deze provincie is te vinden in Gelderland: de Oude Holleweg.


Lees hier ->>> meer over fietsen op deze website.


De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets, de top 10


10. Oude Holleweg

Stijgingspercentage: 7,2

De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets, Oude Holleweg
Oude Holleweg

De oude Holleweg is te vinden in Gelderland tussen Beek (gemeente Ubbergen) en Berg en Dal (gemeente Groesbeek) en de weg loopt van de voet van de Nijmeegse stuwwal vrijwel recht de heuvel op.

De beklimming van de Oude Holleweg, soms ook Hanenberg genoemd, is een goede bekende bij veel amateur- en profwielrenners. De klim wordt als de zwaarste klim van Nederland buiten Zuid-Limburg beschouwt en is in veel lokale toertochten opgenomen.


9. Kersenpad (Loorberg)

Stijgingspercentage: 7,3

Het Kersenpad ligt in het Heuvelland in Slenaken in het zuiden provincie Limburg en de helling is meermaals opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race.


8. Dikkebuiksweg

Stijgingspercentage: 4%

De Dikkebuiksweg ligt in Gulpen-Voerendaal in het midden van Limburg. Het steilste stuk is 9,9%


Zie hier: waar worden de meeste fietsen gestolen in Nederland 2021?


7. Keutenberg

Stijgingspercentage: 5,9%

Keutenberg
Keutenberg

De Keutenberg, in het Limburgs: Keuteberg of Kuiteberg, is een buurtschap bij Schin op Geul (gemeente Valkenburg aan de Geul) boven op de gelijknamige berg.

Deze berg is een van de bekendste en de steilste hellingen van de Amstel Gold Race en de klim is 1,7 km lang en direct na het begin, in de binnenbocht, is het stijgingspercentage meer dan 20%.


6. Doode Man

Stijgingspercentage: 7,4

De Doodeman is een heuvel in het Heuvelland gelegen nabij Wijlre in het zuiden van Limburg. Deze Doodeman loopt omhoog vanuit het gehucht Stokhem naar de buurtschap Berghof en aan de voet van de heuvel stroomt ook het riviertje de Geul.

Ten noorden komt de Keutenberg omhoog en de helling is meermaals opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race.


Zie hier de Top 10 gemeenten met de meeste fietsongelukken 2022


De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets, de top 5


5. Vaalserberg

Stijgingspercentage: 4,4

Vaalserberg, De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets
Vaalserberg

De Vaalserberg is een heuvel in de Nederlandse gemeente Vaals en heeft een hoogte van 322,7 meter boven NAP.

Deze berg is te vinden in het meest zuidelijke deel van Nederland, in Zuid-Limburg bij het dorp Vaals en de top van de berg staat bekend als Drielandenpunt, omdat Nederland, Belgiƫ en Duitsland hier aan elkaar grenzen.

De Vaalserberg wordt regelmatig opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race. Deze klim over de Vaalserberg wordt dan eenmaal bedwongen via de Nederlandse zijde (oostzijde), als elfde klim na de Camerig en voor de Gemmenicherweg.


4. Eyserbosweg

Stijgingspercentage: 9,3

De Eyserbosweg is een straat bij het Nederlandse dorp Eys in de provincie Limburg en deze hellende straat loopt ten noordwesten van het dorp in noordoostelijke richting, richting het plateau waar de minder zware Eyserweg ook op uitkomt.

Het is in de wielersport een van de lastigste klimmen. De straat is in totaal 1.020 meter lang en is 90 meter hoog. De Eyserbosweg heeft een gemiddeld klimpercentage van 8,8%, met een maximaal klimpercentage van 16,2%.


Zie hier de Top 10 beste racefietsmerken 2023.


De mooiste beklimmingen van Nederland met de fiets, de top 3


3. Lange Bosweg

Stijgingspercentage: 8,3

De Eyserbosweg
De Eyserbosweg

Raren, in het Limburgs: D’r Roare, is een buurtschap ten westen van Vaals in de gelijknamige gemeente in de provincie Limburg.

Het buurtschap met circa 70 boerderijen en huizen ligt aan de Rarenderstraat, de Meelenbroekerweg en de Lange Bosweg. Aan de westkant Raren stijgt de weg naar het Vijlenerbos waar bovenaan enkele grafheuvels te vinden zijn en de weg wordt in de Amstel Gold Race aangeduid als beklimming Vijlenerbos.


2. Camerig West

Steigingspercentage: 5.8%

Camerig West is een helling in Vijlen, een dorpje in Zuid-Limburg, behorend tot de gemeente Vaals. De Camerig-West iets minder lang en steil dan de zuiderlijke versie, de Camerig, maar wel met enkele leuke haarspeldbochten in het bos.


Zie hier de Top 10 oorzaken van fietsongelukken Nederland 2022.


1. Camerig

Steigingspercentage: 4%

De Camerig is een beklimming in het Heuvelland gelegen nabij Epen en Camerig in het zuiden van Limburg. De route loopt vanaf het riviertje de Geul, ten oosten van Epen over de Epenerbaan langs het Vijlenerbos en de top is vlak na het kruispunt Zevenwegen.

Volgens de COTACOL, het boek waarin de zwaarste beklimmingen staan beschreven, is dit de zwaarste klim van Nederland.


Zie hier de top 10 beste fietsmerken ter wereld 2022.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Geef een reactie