Top 10 beste hatchbacks 2023

0
Toyota GR Yaris - Top 10 beste hatchbacks 2023
Toyota GR Yaris - Top 10 beste hatchbacks 2023

Beste hatchbacks 2023

Een hatchback is een carrosserie, net als een sedan of een stationwagen. Bij een hatchback is het voorste deel – waar de bestuurder en bijrijder zitten – bereikbaar via de kofferbak.

Bij dit type auto is het dus mogelijk om de achterbanken weg te klappen, om op die manier meer ruimte te creëren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 beste hatchbacks 2023
Bron: www.autocar.co.uk


10. Cupra Born

Cupra Born
Cupra Born

Gebaseerd op hetzelfde platform als de VW ID3, krijgt de Cupra een achterin gemonteerde motor die tot 227 pk en direct koppel levert.

Hij voelt echt snel aan tot 100 km/u, en hoewel de acceleratiekracht na dit punt afneemt, zullen maar weinig fans van snelle auto’s teleurgesteld zijn.

Hij stuurt ook scherp, met snel insturen en evenwichtig, laag rolgedrag waardoor hij snel en nauwkeurig door een reeks bochten kan schieten.


Zie hier de Top 10 beste hybride auto’s 2021 volgens Whatcar.com.


9. Skoda Octavia RS

Beste hybride auto's 2021
Skoda Octavia

Skoda’s opgewarmde Octavia, de vRS, is altijd het antwoord geweest op een vraag van bestuurders van een bepaalde leeftijd en levensfase.

Het is een auto voor hen die behoefte hebben aan meer praktische bruikbaarheid, maar ook nog niet helemaal klaar zijn om het rijden op te geven iets spannends.

Veelzijdigheid is wat deze auto brengt in de autowereld van betaalbare bestuurders. Je kunt er een hebben met een 2.0-liter turbobenzinemotor van 242 pk of een 2.0-liter dieselmotor van 197 pk als je dat liever hebt.


8. Hyundai i30 N

Hyundai i30
Hyundai i30

De opkomende Koreaanse autofabrikant Hyundai was duidelijk niet geïnteresseerd in halve maatregelen met zijn eerste prestatiemodel van het N-merk, de i30 N. Dit was de auto waarvoor hij de voormalige BMW M Division engineering supremo Albert Biermann inhuurde om hem te helpen maken, en toen schonk hij enorm R&D-middelen achter.


Zie hier de Top Gear’s top 10 auto’s van de laatste twintig jaar.


7. Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTI

De 242 pk sterke 2,0-liter motor van de auto blijft wat vermogen tekort in vergelijking met de rest van de auto’s hier. De nieuwe, stevigere vering van de auto zorgt ervoor dat hij beter werkt op gladdere oppervlakken dan typische B-wegen. De besturing is weer snel, maar nog steeds een beetje licht en gevoelloos.


6. BMW M135i & 128ti

 BMW M135i
BMW M135i

Een zeer subtiele update in 2022 heeft de rijervaring verder aangescherpt, met verbeterde koppelvectoring en stijvere veren en dempers, plus een extra negatieve camber van twee graden voor de voorwielophanging. Het resultaat is een puntigere en wendbaardere auto dan voorheen.


5. Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R
Volkswagen Golf R

De vierwielaangedreven Golf R, heeft in deze nieuwste vorm een ​​grote stap voorwaarts gezet. Zijn 316 pk sterke 2.0-liter turbomotor is in deze vorm stijver geveerd, breder en beter geremd dan voorheen.


Zie hier de Top 10 populairste Duitse auto’s 2023.


4. Mercedes AMG A45 S

Mercedes AMG A45 S
Mercedes AMG A45 S

Als multi-getalenteerde hatchback is de A45 S verre van betaalbaar. Als zo’n dure Merc een stap te ver is, dan biedt de 302 pk sterke A35 veel van hetzelde.


3. Ford Focus ST

Ford Focus ST
Ford Focus ST

Het is de eerste Focus ST met adaptieve dempers en de eerste met een elektronisch geregeld differentieel met beperkte slip voor de aangedreven vooras.

De Focus ST heeft een direct, wendbaar rijgedrag, een doelgerichte en een stevige carrosseriecontrole.

Misschien is dat de juiste balans voor een ST-model: meer de uitbundige auto voor alledaagse prestaties op de weg dan de echt doelgerichte, grote baanmachine.


2. Honda Civic Type R

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R

Het is een snelle auto met een acceleratie van 0-100 km/u in 5,4 seconden en een snelheid van 270 km/u zo goed als binnen handbereik. Toch levert het deze prestatie met echte verfijning en beleefdheid.

Er is geen onhandelbaarheid met koppelsturing en het chassis combineert vasthoudende grip en gietijzeren controle met een zeldzame verstelbaarheid waarmee je je lijn door een bocht kunt plagen en tweaken door het gas los te laten of de remmen achter je aan te trekken.


1. Toyota GR Yaris

Toyota GR Yaris
Toyota GR Yaris

Natuurlijk is hij niet zo ruim en praktisch als andere lager op deze ranglijst, maar in termen van prestaties, elan en pure sportieve intentie komen maar weinigen in de buurt van deze juweelachtige Japanse machine.

Onder zijn met steroïden versterkte carrosserie heeft de Yaris een 1,6-liter driecilindermotor met turbocompressor die 257 pk levert, en een vierwielaandrijving.


Top 10 beste hatchbacks 2023

  1. Toyota GR Yaris
  2. Honda Civic Type R
  3. Ford Focus ST
  4. Mercedes-AMG A45 S
  5. Volkswagen Golf R
  6. BMW M135i & 128ti
  7. Volkswagen Golf GTI
  8. Hyundai i30 N
  9. Skoda Octavia RS
  10. Cupra Born

Geef een reactie