Top 10 Coolste straten ter wereld 2021 inclusief de Witte de Withstraat

0
Smith Street, Melbourne: Top 10 Coolste straten ter wereld 2021
Smith Street, Melbourne: Top 10 Coolste straten ter wereld 2021

Coolste straten ter wereld 2021

Timeout.com is de wereld over getrokken om op zoek te gaan naar de allerleukste straten ter wereld. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Top 10 Coolste straten ter wereld 2021


10. Calle Thames, Buenos Aires in Argentinië

Dit is een bruisende verkeersader die  Palermo verbindt met de Villa Crespo. De straat is vooral bekend om zijn keukens en kroegen, waarvan vele zijn gehuisvest in herbestemde gebouwen.

Foodies waarderen het budgetvriendelijke Sarkis voor traditioneel Armeens eten en Las Pizarras voor kleine schotels van hoge kwaliteit. Dit terwijl een jong publiek dineert in het Aziatische steakhouse Niño Gordo, de churros-en-tacobar Juan Pedro Caballero en de worstleverancier Chori.

Mercat, een gloednieuwe overdekte eetzaal, herbergt een Joodse bakkerij en een wijnbar. Als het tijd is voor cocktails, is Tres Monos gerangschikt als één van de beste bars ter wereld, deli Cacho is gespecialiseerd in aperitivi en Puro Bistro is de plek voor liefhebbers van sigaren en whisky.


Zie hier de top 10 hipste wijken in Europa onder jongeren 2022.


9. Rua Rodrigues de Faria, Lissabon in Portugal

Dit is de belangrijkste attractie in de wijk Alcântara in Lissabon. Het voelt echt als een stad in een stad. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om een ​​heel weekend door te brengen, van een mooi ontbijt tot de laatste DJ’s.


8. Haji Lane, Singapore

Dankzij de toch al levendige omgeving van Kampong Gelam, een enclave voor de moslimgemeenschap in de jaren 1800, begon Haji nieuwe huurders aan te trekken en voelt het nu als het middelpunt van deze historische wijk. De baan is alleen voor voetgangers en ’s avonds kun je er het beste genieten.


7. Rua Três Rios, São Paulo in Brazilië

Slechts een paar minuten verwijderd van het prachtige Pinacoteca-museum, zijn deze straat en de kruispunten de thuisbasis van meerdere generaties immigrantenfamilies die door de eeuwen heen naar Brazilië zijn verhuisd. Ze kwamen uit Italië, Korea, Griekenland, Bolivia, Oost-Europa en laten hun gastronomische sporen na.


6. Witte de Withstraat, Rotterdam in Nederland

Vraag een willekeurige Rotterdammer waar je uit kunt gaan in de stad en vaak komen ze uit bij de Witte de Withstraat. Het bruist hier van de bedrijvigheid van zonsopgang tot zonsondergang. Galerijen en restaurants in overvloed en in normale tijden zijn er ook de beste clubavonden.


5. Sunset Boulevard, Los Angeles in de VS

Uitzonderlijke Thaise restaurants maken plaats voor boho Silver Lake-standby’s, informele Echo Park-ontmoetingsplaatsen en een straatbeeld vol met taqueros en Dodgers-fans.


4. San Isidro, Havana in Cuba

Zie de steegjes van Oud Havana met de hangende planten, drogende kleding aan de smeedijzeren balkons en houten jaloezieën die de intense Cubaanse hitte moeten verminderen. Luiken, muren en verlaten binnenplaatsen zijn gespoten en geborsteld met een wisselende weergave van oogverblindende vogels, beesten en gecodeerde uitdrukkingen.


Top 3 Coolste straten ter wereld 2021


3. South Bank, Londen in Engeland

Sfeer, energie, subversief, erfgoed en spullen, South Bank heeft ’t. Eten, galerijen, pop-ups en meer en zondermeer zeer eigenzinnig. Ook goed toeven voor de skater.


2. Passeig de Sant Joan, Barcelona in Spanje

Deze met bomen omzoomde weg doorsnijdt Barcelona van noord naar zuid en strekt zich uit over vier verschillende buurten. Het zuidelijke uiteinde bruist van superstijlvolle restaurants zoals Granja Petitbo en ChichaLimoná. Maar waar deze straat echt opvalt, is de manier waarop voetgangers en fietsers op de eerste plaats komen. Fietspaden lopen over de lengte van de straat, terwijl wandelaars veel meer ruimte hebben gekregen om te wandelen, evenals veel zitruimte.


Zie hier de top 10 vakantie droombestemmingen 2022.


1. Smith Street, Melbourne in Australië

De buitenwijk Collingwood, ooit het terrein van straatbendes in de jaren 1800, heeft een lange, trotse, en bewogen geschiedenis van het geven van de middelvinger naar autoriteiten. Je zult je hier nooit vervelen. Er zijn rumoerige footie-pubs tot verfijnde wijnbars, vinylplatenwinkels tot Vietnamese bakkerijen en er is nog meer te ontdekken in de zijstraten. ’s Nachts zijn de pubs, homobars en livemuziek van Collingwood een magneet voor Melburnians die graag tot in de vroege uurtjes doorgaan.


Geef een reactie