Top 10: drie lijsten met de beste Duitse films aller tijden

0
Das Boot - Top 10 beste Duitse films aller tijden
Das Boot - Top 10 beste Duitse films aller tijden

Beste Duitse films aller tijden

Films in het Duits hebben sinds 2000 meer Oscars in vreemde taal gewonnen dan welke andere taal dan ook.


Top 10 beste Duitse films aller tijden volgens www.thelocal.de


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


1. Das Boot (1981)

Dit oorlogsepos, dat het verhaal vertelt van de Duitse U-boten in de Atlantische Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog, slaagt er nog steeds in hedendaags te lijken.

Er zijn twee onderzeeërmodellen op ware grootte gemaakt voor het filmen binnen en buiten, waardoor het een van de duurste Duitse films aller tijden is.

Omdat de cast gedwongen werd om in een nauwkeurige replica op te treden, maken hun bleke gezichten en steeds ruigere baarden de film zeer authentiek.

Zie ook de openingsscène in een Franse nachtclub die zelfs het dronkenste huisfeestje kalm doet verbleken.


de beste films over de Tweede Wereldoorlog aller tijden – De Top 10


2. Der Untergang (2004)

Deze film, genomineerd voor een Oscar, is ook buiten Duitsland beroemd geworden. Bruno Ganz, de acteur die Hitler speelt, is griezelig overtuigend.

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven: Ian Kershaw, een gerenommeerd historicus en biograaf van Hitler, zei dat “van alle schermafbeeldingen van de Führer […] dit de enige is die voor mij overtuigend is.”


Zie hier de Top 10 meest succesvolle films in Warner Bros.’ geschiedenis.


3. Die Fälscher (2007)

De winnaar van de Oscar voor beste film in een vreemde taal, Die Fälscher, het fascinerende maar weinig bekende verhaal van een nazi-oorlogsoperatie.

Operatie Bernhard was het plan om Britse ponden te vervalsen om zo de Britse economie te overspoelen en hyperinflatie te creëren.


Zie hier de Top 10 films waarin de hond een Oscar had moeten winnen.


4. Nirgendwo in Afrika (2002)

Deze prachtige klassieker speelt zich voornamelijk af in het afgelegen Kenia en is opnieuw een Oscarwinnaar en een echt ontroerend stuk.

Authentieker gemaakt door de mix van Duits, Engels en Swahili, beschrijft de film een ​​gezin van joodse vluchtelingen dat voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog naar een kleine boerderij in het midden van Kenia migreert.


Zie hier de Top 25 beste films van de afgelopen 25 jaar volgens Rotten Tomatoes.


5. Good Bye, Lenin! (2003)

Humor komt niet in je op als je aan de DDR en Oost-Berlijn denkt, maar deze film neemt een verrassend komisch standpunt in.

De ’tragikomedie’ volgt een jonge Oost-Berlijner genaamd Alex die de val van de muur en het einde van het communisme probeert te verbergen voor zijn onwankelbare socialistische maar erg zieke moeder.

Terwijl overal tekenen van kapitalisme opduiken, gaat de film over het hele idee van ‘Ostalgie’, heimwee naar Oost-Duitsland.


6. Das Leben der Anderen (2006)

Das Leben der Anderen, waarschijnlijk een van de bekendste Duitse films, toont de angstaanjagende aanwezigheid van de Stasi (de Oost-Duitse geheime politie) in Oost-Berlijn in de jaren tachtig.

Stasi-agent Gerd Wiesler krijgt de opdracht een Berlijnse toneelschrijver te bespioneren, maar hij voelt zich daarbij steeds ongemakkelijker.

Fascinerend genoeg ontdekte de hoofdrolspeler, Ulrich Mühe, een ster van het toneel in de DDR, dat hij was geïnformeerd door vier van zijn voormalige collega’s en beschuldigde hij zijn vrouw ervan hem te hebben geïnformeerd.

Toen hem werd gevraagd hoe hij zich op de rol had voorbereid, antwoordde hij eenvoudig: “Ik herinnerde het me.”


7. Barbara (2012)

Waar de meeste Duitse Koude Oorlog-films zich in Berlijn afspelen, laat deze speelfilm zien hoe het leven was in het provinciale Oost-Duitsland.

Barbara, een arts die een aanvraag indiende voor verlof naar het Westen, wordt gestraft door de staat en komt terecht in een geïsoleerd plattelandsziekenhuis. Geen explosies of geweerschoten, maar een heel oprecht verhaal en prachtig gefilmd.


Zie hier de Top 25 beste musicalfilms aller tijden.


8. Der Baader-Meinhof Komplex (2008)

Vooral voor degenen die te jong zijn om zich de Koude Oorlog te herinneren, wordt West-Duitsland vaak gezien als het welvarende en vreedzame land in vergelijking met zijn oostelijke broer of zus.

Deze film bewijst het tegendeel: het documenteert de groei van de radicale jeugdbeweging in Duitsland, gericht op de extreem linkse Baader-Meinhof Groep die door de staat als een terroristische organisatie werd beschouwd.

Een geweldige film die inzicht geeft in de hoofden van deze extreme activisten.


9. Die Welle (2008)

Deze thriller is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een leraar op een middelbare school in Californië die een experiment ontwierp om zijn leerlingen over het nazisme te leren.

Vergelijkbaar met het Stanford-gevangenis-experiment uit 1971 – uitstekend weergegeven in een andere Duitse film, Das Experiment – geeft het op krachtige wijze de gruwelijke aantrekkingskracht van massabewegingen weer.

Het vraagt ​​of fascisme nog steeds kan voorkomen in de moderne wereld.


10. Unsere Mütter, Unsere Väter (2013)

De laatste is eigenlijk een tv-miniserie. Uitgezonden als drie delen van 90 minuten, volgt het de verschillende reizen van vijf Duitse vrienden tussen 1941 en 1945.

Het wordt wel vergeleken met Band of Brothers , maar roept naast de actiescènes ook veel morele vragen op.

Sommigen verdeelden de critici, sommigen zeggen dat de show op familieniveau tot discussie over het verleden heeft geleid, terwijl anderen het zien als het negeren van veel belangrijke kwesties.


Top 10 beste Duitse films aller tijden volgens www.fictionhorizon.com


M (1931)

Fritz Lang was een van de pioniers van de Duitse cinematografie. Zijn ideeën en originaliteit gingen van Sci-Fi naar interessante mysteriethrillers.

M is een aangrijpende en intense thriller over een reeks kinderontvoeringen en -moorden in Berlijn. Er is een stiekeme moordenaar die kinderen met snoep lokt.


Der Baader Meinhof Komplex (2008)


Das Experiment (2008)

Éé van de meest verontrustende Duitse films van de afgelopen twintig jaar. Gebaseerd op het Stanford Prison Experiment uit 1971, bezorgt deze thriller je koude rillingen als je beseft waartoe de menselijke geest in staat is.

In een geïmproviseerde gevangenis wordt een groep vrijwilligers verdeeld in gevangenen en bewakers.


Lola rennt (1998)

Als je een film wilt die je geen moment laat rusten, dan is Lola rennt zeker iets voor jou. 80 minuten pure actie, rennen en de koers van het leven veranderen.

Lola’s vriend Manni verloor een enorm bedrag dat toebehoorde aan een slechterik en nu is het de beurt aan Lola om het op de een of andere manier bijeen te brengen en hem te ontmoeten.


Himmel über Berlin (1987)

Het is een fantasiedrama met romantische elementen, een treurzang die de impact van onze beslissingen laat zien. Maar we hebben hier niet alleen mensen.


Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)

We ontmoeten twee engelen in West-Berlijn die mensen observeren, soms helpen, vaak met succes, maar soms ook niet. Maar één van hen wil geen engel meer zijn.


Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

Wederom een ​​horrorfilm, een mysterieus en verwrongen verhaal over obsessie en gekte. Van een man die experimenten uitvoerde op de rand van leven en dood.

We leren het verhaal van Francis, die zich de verschrikkingen herinnert die hij onlangs met zijn vriendin heeft doorgemaakt.


Das weiße Band (2009)

Deze zwart-witfilm, waarschijnlijk een van de meest mysterieuze Duitse films van de laatste tijd, neemt ons mee naar de afschuwelijke gebeurtenissen in een Duits dorp een jaar voor de Eerste Wereldoorlog.

Tegelijkertijd wil je weten wat er aan de hand is en in het ongewisse gelaten worden.


Das Leben der Anderen (2006)


Das Boot (1981)


Good Bye, Lenin (2003)


Metropolis (1927)

Alsof Fritz Lang uit de toekomst komt. Wederom een ​​sciencefictionfilm gefilmd in de jaren 1920. Opmerkelijk, artistiek en visueel verbluffend. Een must om te zien. De film speelt zich natuurlijk af in de toekomst, in een utopische samenleving van een stad Metropolis.


Top 10 beste Duitse films aller tijden volgens www.filmlifestyle.com


1. Das Boot (1981)


2. Vier Minuten (2006)

De film vertelt het verhaal van een getalenteerde en onrustige pianist genaamd Traude Krüger (gespeeld door Monica Bleibtreu) die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord.

Ze wordt ontdekt door een jonge muziekstudent genaamd Jenny (gespeeld door Hannah Herzsprung), die haar overtuigt om deel te nemen aan een pianowedstrijd.


3. Bummm! (2006)

De film speelt zich af in Londen en volgt de levens van verschillende personages in de weken voorafgaand aan Kerstmis. Het hoofdthema van de film is liefde, en het onderzoekt de verschillende soorten liefde die in de wereld bestaan, zoals romantische liefde, familieliefde en platonische liefde.


4. Lola rennt (1998)


5. The Baader Meinhof Complex (2008)


6. Metropolis (1927)


7. Nosferatu (1922)


8. Hell (2011)

Hell is een Duitse post-apocalyptische film uit 2011, geregisseerd door Tim Fehlbaum. De film speelt zich af in een wereld die is verwoest door zonnevlammen, waardoor de aarde verschroeid en onbewoonbaar is. Het verhaal volgt twee zussen, Marie en Leonie, en hun vriend Phillip terwijl ze proberen te overleven in deze harde nieuwe wereld.


9. Die unendliche Geschichte (1984)

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Ende en vertelt het verhaal van een jonge jongen genaamd Bastian die een magisch boek ontdekt dat hem vervoert naar de wereld van Fantasia.


10. Im Winter ein Jahr (2008)

De film volgt het verhaal van een familie die worstelt om de dood van hun dochter, die een succesvolle actrice was, te verwerken.


Geef een reactie