Top 10 gelukkigste steden ter wereld 2023

0
Helsinki - Top 10 gelukkigste steden ter wereld 2023
Helsinki - Top 10 gelukkigste steden ter wereld 2023

Gelukkigste steden ter wereld 2023

Elk van deze steden heeft unieke mix van cultuur, natuur en entertainment, waardoor het perfecte plekken zijn om te wonen en te bezoeken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over steden in de wereld op deze website.


Top 10 gelukkigste steden ter wereld 2023

Bron: www.ceoworld.biz


10. Vancouver, Canada

Vancouver: Top 10 Groenste steden ter wereld 2021 cf BusinessWaste.co.uk
Vancouver: Top 10 Groenste steden ter wereld 2021 cf BusinessWaste.co.uk

Dit een prachtige stad aan de westkust van Canada. Het staat bekend om zijn fantastische natuurlijke schoonheid, met de oceaan en de bergen als achtergrond. De stad is ook geweldig voor liefhebbers van het buitenleven, met veel parken, tuinen en wandelpaden.

Vancouver staat ook bekend om zijn levendige eetcultuur, met veel restaurants, cafés en foodtrucks. De stad organiseert ook het hele jaar door vele festivals en evenementen.


9. Tokio, Japan

Tokio - Grootste steden in Japan
Tokio – Grootste steden in Japan

De hoofdstad van Japan is een stad van contrasten. Enerzijds is het een moderne, bruisende metropool; aan de andere kant is het de thuisbasis van vele traditionele tempels en heiligdommen.

De stad staat bekend om zijn levendige en levendige nachtleven, met veel bars, nachtclubs en muziekpodia om uit te kiezen. Tokio staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan restaurants, van traditionele sushi- en ramenwinkels tot trendy cafés.


8. Sydney, Australië

Sydney - Opera House
Sydney – Opera House

De hoofdstad van New South Wales is één van de meest iconische steden van Australië. Sydney staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige cultuur en vriendelijke lokale bevolking.

De beroemde bezienswaardigheden zijn Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. De stranden van de stad zijn een grote trekpleister, met Bondi en Bronte als twee van de meest populaire. In Sydney vind je ook een divers aanbod aan restaurants en cafés.


7. Ottawa, Canada

Hooggerechtshof van Canada - Ottawa
Hooggerechtshof van Canada – Ottawa

De hoofdstad van Canada staat bekend om zijn prachtige architectuur, vriendelijke lokale bevolking en uitstekende levenskwaliteit. De stad ligt aan de betoverende oevers van de rivier de Ottawa.

Het heeft veel nationale monumenten, zoals de parlementsgebouwen en het Rideau-kanaal. Parken, bossen en meren omringen Ottawa. Daarnaast heeft het een levendige eetcultuur, met veel restaurants, cafés en foodtrucks.


6. Wenen, Oostenrijk

Slot Belvedere, Wenen
Slot Belvedere, Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk heeft een rijke geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en musea, zoals het Kunsthistorisches Museum en het Museum voor Schone Kunsten.

Wenen is ook beroemd om zijn muziek, met name de werken van componisten als Mozart, Beethoven en Strauss. De stad staat ook bekend om zijn koffiehuizen, die een wezenlijk onderdeel vormen van de Weense cultuur.

Bezoekers kunnen ook genieten van de prachtige parken en tuinen van de stad, zoals de Schönbrunn Paleistuinen.


5. Amsterdam, Nederland

Amsterdam: meest aantrekkelijke woonplaatsen Nederland 2021
Amsterdam: meest aantrekkelijke woonplaatsen Nederland 2021

De beroemde hoofdstad van Nederland is een mooie en unieke stad. De stad is beroemd om zijn grachten, omzoomd met charmante huizen en boten.

Amsterdam staat ook bekend om zijn musea, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Ook voor cultuurliefhebbers is de stad een uitstekende bestemming. Vergeet niet dat er veel theaters, concertzalen en festivals zijn.


4. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen - Top 10 vrouw vriendelijkste steden in Europa om alleen te reizen
Kopenhagen – Top 10 vrouw vriendelijkste steden in Europa om alleen te reizen

De hoofdstad van Denemarken staat bekend om zijn charmante straatjes, prachtige architectuur en vriendelijke inwoners. De stad herbergt ook vele musea en kunstgalerijen.

De belangrijkste attractie is Tivoli Gardens, een pretpark van meer dan 150 jaar oud. De stad heeft ook een geweldige eetcultuur, met veel restaurants, cafés en straatvoedselverkopers.


3. Reykjavik, IJsland

Reykjavik
Reykjavik

De hoofdstad van IJsland is een stad van contrasten. Enerzijds is het een moderne stad met alle voorzieningen van een grote stad. Aan de andere kant wordt het omgeven door adembenemende natuurlijke schoonheid. De stad staat bekend om zijn levendige nachtleven, met veel bars, clubs en poppodia.

Reykjavik is ook een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers, omdat het omringd wordt door bergen, gletsjers en geisers.


2. Zürich, Zwitserland

Zürich - Top 10 duurste Europese steden om in te leven 2022
Top 10 duurste Europese steden om in te leven 2022

De stad Zürich is één van de meest welvarende en leefbare steden ter wereld. Het staat bekend om zijn pittoreske oude stad, de rivier de Limmat en de vele musea en kunstgalerijen. De stad is ook een knooppunt voor bankieren en financiën. De Zwitserse Alpen zijn slechts een korte treinrit verwijderd, waardoor Zürich de perfecte uitvalsbasis is voor skiën en andere buitenactiviteiten.


1. Helsinki, Finland

Helsinki
Helsinki

De hoofdstad van Finland, staat bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke Finse keuken en vriendelijke lokale bevolking. De stad is omgeven door zee en eilanden.

In de zomer zijn de straten gevuld met mensen. De lokale bevolking geniet van het warme weer en de vele buitenevenementen in de stad. Het nachtleven van de stad is ook bruisend, met veel bars, nachtclubs en muziekpodia.


Top 10 gelukkigste steden ter wereld 2023

  1. Helsinki, Finland
  2. Zürich, Zwitserland
  3. Reykjavik, IJsland
  4. Kopenhagen, Denemarken
  5. Amsterdam, Nederland
  6. Wenen, Oostenrijk
  7. Ottawa, Canada
  8. Sydney, Australië
  9. Tokio, Japan
  10. Vancouver, Canada

Geef een reactie