3 ‘out of the box’ musea in Amsterdam die je bezocht moet hebben

0
3 ‘out of the box’ musea in Amsterdam die je bezocht moet hebben
3 ‘out of the box’ musea in Amsterdam die je bezocht moet hebben

3 ‘out of the box’ musea in Amsterdam die je bezocht moet hebben

Amsterdam, de hoofdstad van ons land is een ware trekpleister voor zowel Nederlanders als buitenlandse toeristen. De stad kent een aantal populaire highlights zoals de Amsterdamse grachten, de Wallen, de Dam en het altijd gezellige Rembrandtplein.


Lees hier ->>> meer over musea op deze website.


Daarnaast vind je in onze multi culturele hoofdstad ontzettend veel musea. De een nog bekender en interessanter dan de ander. We zijn vast allemaal wel bekend met het Anne Frank huis, het Rijksmuseum en het van Gogh museum. Maar Amsterdam heeft nog zoveel meer interessante musea te bieden. Wij gingen op zoek naar de 3 leukste out of the box musea in Amsterdam die een bezoekje waard zijn.

  1. Our House Museum
    Our House is een super verrassend museum in Amsterdam en zeker een bezoekje waard. Dit museum is gevestigd in Club Air, een van de bekendste en hipste uitgaanslocaties in Amsterdam. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit museum zich richt op muziek. Hierbij ligt de nadruk op house en andere vormen van elektronische dance muziek. Dance muziek is nog vrij nieuw in Nederland. Hoewel het ontstaan is in de Verenigde Staten in de jaren 80. Is het pas sinds de jaren 90 echt populair geworden in Nederland. Dit hebben we vooral te danken aan DJ Paul Elstak & DJ Rob die experimenteerde met hardere dance muziek. Wil jij meer leren over house muziek, dan is Our House Museum the place to be. Het is niet alleen een museum maar een échte interactieve ervaring.
  2. Moco Museum
    Je vindt het Moco Museum op het museumplein in Amsterdam. Maar naast Amsterdam heeft dit museum ook een vestiging in Barcelona, Spanje. Het museum is gericht op het exposeren van moderne en hedendaagse kunst. Het museum dat pas in 2016 geopend is, heeft als doel om hedendaagse kunst bereikbaar te maken voor een breed publiek. Dit doen ze doormiddel van verschillende tentoonstellingen. De naam Moco staat dan ook voor Modern en Contemporary. Er worden hier onder andere werken tentoongesteld van grootheden zoals; Andy Warhol, Keith Haring en Banksy. Maar ook voor nieuwe startende artiesten is er altijd een plekje vrij in het museum.
  3. STRAAT Museum
    Gevestigd in de Lasloods op de NDSM-werf vind je het inspirerende museum STRAAT. Het is een museum voor graffiti en streetart. Je kunt hier kunst aanschouwen van artiesten van over de hele wereld. Van Tokyo tot New York en Amsterdam, bij STRAAT is er ruimte voor grote namen maar ook zeker voor nieuw talent. De scheepsloods met een oppervlakte van 8000m² biedt ruimte aan maar liefst 150 werken van meer dan 130 verschillende kunstenaars. De meeste van deze werken zijn gemaakt zoals op straat; groot, indrukwekkend en kleurrijk. Bij elk werk vind je het verhaal achter de kunst. Bij het STRAAT museum krijg je een uniek kijkje in de betekenis en het verhaal achter de kunst op de muur. Want achter elk kunstwerk schuilt een uniek verhaal met vaak een betekenisvolle boodschap. Een bezoek aan het museum is dan ook alles behalve saai te noemen!   

 

Geef een reactie