, , ,

Hoe om te gaan met stress: 7 voorbeelden

Hoe om te gaan met stress: 7 voorbeelden

Hoe om te gaan met stress

Er zijn veel effectieve manieren om met stress om te gaan en mogelijke stress-gerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over stress op deze website.


Hoe om te gaan met stress

Bron: www.verywellhealth.com


Ga slimmer te werk

Kijk eens of je min of meer onnodige taken kan laten vallen. Probeer indien mogelijk je dagelijkse beslommeringen te verlichten en vraag om hulp bij huishoudelijke taken en kinderopvang.


Doe ontspannings- en mindfulness-technieken

Van mindfulness-oefeningen en ontspanningstechnieken, zoals meditatie, yoga en diepe ademhalingsoefeningen , is aangetoond dat ze helpen om stress- en angstniveaus te verminderen. Ze kunnen ook helpen je bloeddruk te verlagen en je slaap te verbeteren, waardoor het risico op stress gerelateerde gezondheidscomplicaties wordt verminderd.


Zie hier de Top 10 oorzaken van stress op het werk.


Sluit je aan bij zgn. steungroepen

Sociale steun kan een grote bijdrage leveren aan het verlichten van de dagelijkse stress. Er zijn tal van online en persoonlijke groepen waar je steun kunt vinden en samen kunt werken aan positieve activiteiten.


Sport regelmatig

Misschien heb je geen zin om te sporten als je gestrest bent, maar… Lichaamsbeweging kan je helpen je hoofd leeg te maken, je humeur te verbeteren en lichamelijke gezondheidsrisico’s te verminderen.


Zie hier: je jonger voelen vermindert stress zegt onderzoek.


Verbetering je slaapkwaliteit

Beter slapen helpt om je fysieke gezondheid, cognitieve functies en emotioneel welzijn te verbeteren. Creëer een slaaproutine die je helpt de rust te krijgen die je nodig hebt om gezond te blijven. Je kunt beginnen door elke nacht consequent op dezelfde tijd te gaan slapen en je telefoon, computer en tv minstens een uur voor het slapengaan uit te zetten.


Zie hier de beste voedingsmiddelen om stress te verlichten.


Houdt een dagboek bij

Het bijhouden van een dagboek kan een grote stressverlichting geven. Probeer elke dag verschillende dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent of denk na over positieve herinneringen.


Beperking van de inname van alcohol en tabak

Bij stress kan het verleidelijk zijn om alcohol en andere drugs te gebruiken. Het beperken van uw inname van alcohol, tabak en andere drugs – evenals ongezond voedsel, cafeïne en suikerhoudende dranken, kan helpen om ontstekingen te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.


Zie hier: kinderen van hoogopgeleide ouders meer last van stress


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie