Top 10 grootste Amerikaanse automerken 2021

0
Top 10 grootste Amerikaanse automerken
Top 10 grootste Amerikaanse automerken

Grootste Amerikaanse automerken 2021

De Verenigde Staten zijn de thuisbasis van enkele van de grootste autofabrikanten ter wereld. Zo is Tesla inmiddels ook een belangrijke speler met vernieuwende technologieën. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Top 10 grootste Amerikaanse automerken 2021

Bron: www.topspeed.com


10. Chrysler

FCA US LLC ofwel Chrysler is een autofabrikant uit de Verenigde Staten die in 1925 werd opgericht door Walter Chrysler. Het bedrijf behoort samen met General Motors en Ford Motor Company tot de Grote Drie in de VS.


9. Hennessey

Hennessey Performance Engineering is een Amerikaans tuningbedrijf dat gespecialiseerd is in het aanpassen van sportwagens van verschillende merken. Denk aan waaronder Ferrari, Porsche, McLaren, Chevrolet, Dodge, Cadillac, Lotus, Jeep, Ford, GMC, Lincoln en Lexus.


Zie hier de top 10 best verkochte auto’s in 2014.


8. GMC

GMC, tot 1996 bekend als GMC Truck en voluit General Motors Company, is een Amerikaans auto- en vrachtwagenmerk. Het merk wordt verkocht in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.


7. RAM

Ram Trucks, gestileerd als RAM en eerder bekend als Ram Truck Division maakt lichte en middelzware bedrijfswagens, en is onderdeel van Stellantis. Het is opgericht als een spin-off van Dodge in 2010, gebruikmakend van de naam van de Ram Pickup serie van trucks.


Zie hier de top 10 beste Pickup Trucks 2022 Verenigde Staten.


6. Jeep

De oorsprong van Jeep ligt bij het merk Willys-Overland Motors, dat in 1908 opricht werd. De meeste mensen kennen het merk van de Willys MB, het voertuig dat voor het Amerikaanse leger voor gebruik in de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld werd.


5. Cadillac

Sinds 1909 behoort het merk tot het General Motors-concern. Cadillacs worden wereldwijd verkocht. De belangrijkste afzetgebieden zijn de Verenigde Staten, Canada en China.

Cadillac is het oudste Amerikaanse automerk na Buick, en ook wereldwijd is het een van de oudste. Dit merk dankt zijn naam aan de stichter van de Amerikaanse stad Detroit, Antoine de Lamothe, sieur de Cadillac.


Antwoord op de vraag: wat zijn de zuinigste kleine auto’s op benzine?


4. Tesla

Tesla, Inc. (voorheen Tesla Motors) is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s en vrachtauto’s, zonnedaken en energieopslagsystemen voor huizen, industrie en elektriciteitsnetten.

Het bedrijf exploiteert daarnaast een wereldwijd netwerk van verkooppunten om haar voertuigen aan de man te brengen en een eigen netwerk van oplaadpunten de zgn. Superchargers.


Zie hier de Top 10 beste pick-ups voor dagelijks gebruik 2023.


3. Dodge

Dodge is een Amerikaans automerk dat in 1914 werd opgericht door John Francis Dodge en diens broer Horace Elgin Dodge. In 1928 werd het merk overgenomen door Chrysler en van 1998 tot 2007 maakte het deel uit van het Duitse concern DaimlerChrysler.

Sinds 2014 maakt het deel uit van Fiat Chrysler Automobiles, afgekort tot FCA.


2. Chevrolet

Het automerk Chevrolet is in 1911 werd opgericht in de Verenigde Staten. Het is eigendom van General Motors en is het meest verkochte merk van dat concern.

Chevrolet is het best verkopende merk van General Motors en in 2005 ook het meest verkochte merk op de Noord-Amerikaanse markt. Het was de eerste keer dat Ford overtroffen werd sinds 1986.


1. Ford

De Ford Motor Company bouwt auto’s onder de eigen naam Ford en Lincoln. Het is één van de grootste automobielfabrikanten ter wereld. In 2019 had het bedrijf 190.000 werknemers en 55 fabrieken en acht locaties voor onderzoek en ontwikkeling.


Antwoord op de vraag: wat is de beste autoverzekering?


Top 10 grootste Amerikaanse automerken

  1. Ford
  2. Chevrolet
  3. Dodge
  4. Tesla
  5. Cadillac
  6. Jeep
  7. RAM
  8. GMC
  9. Hennessey
  10. Chrysler

Geef een reactie