Top 10 meest invloedrijke rockdrummers aller tijden

0
John Bonham - Top 10 meest invloedrijke rockdrummers aller tijden
John Bonham - Top 10 meest invloedrijke rockdrummers aller tijden

Meest invloedrijke rockdrummers

Hier zijn ze, mensen die de muziekwereld enorm hebben beïnvloed. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


Top 10 meest invloedrijke rockdrummers


10. Dave Grohl

Eerst werd Grohl beroemd met de in Seattle geboren grungeband Nirvana. Toen, na de dood van frontman Kurt Cobain, begon Grohl zijn eigen project, Foo Fighters, dat sindsdien is uitgegroeid tot misschien wel de belangrijkste rockgroep van dit moment.

Terwijl Grohl in die groep vaak zingt en gitaar speelt, beukt hij ook flink op de huid. En de band gaf muziekfans ook de inmiddels overleden drummer Taylor Hawkins. Bekijk hieronder hoe Grohl een Nirvana-beat speelt.


9. Meg Wit

Zelfs vandaag de dag neemt de nu 48-jarige drummer van de White Stripes onzin omdat ze minimalistisch is op haar kit. Maar terwijl Jack White wordt geprezen vanwege zijn songwriting en gitaarspel, is hij de eerste die zegt dat het geheime wapen voor The White Stripes Meg was.

Ze bracht een bepaalde energie naar boven op de kit die het bluesrockgeluid van de band ontgrendelde, die onlangs waren genomineerd voor opname in de Rock & Roll Hall of Fame. Meg blijft een icoon.


Zie hier de Top 10 beste heavy metal-drummers aller tijden.


8. Phil Collins

Als het op drumsolo’s aankomt, gaf de nu 72-jarige Phil Collins muziekfans het platonische ideaal in zijn lied ‘In the Air Tonight’. Iedereen op de planeet die dat nummer heeft gehoord, heeft de solo in de lucht gedrumd: ba-dum-da-dum-da-dum-dum-dum

Het is net zo vormend als elke drumsolo ooit. Check het hieronder rond 13:30 in de video.


7. Neil Peart

De in Canada geboren drummer van de rockband Rush, Peart, die op 7 januari 2020 overleed, was een belangrijke reden waarom de groep zo bekend werd.

Hij was morsecode, tribaal en explosief tegelijk. Bekijk voor bewijs dit ongelooflijke optreden hieronder van de onderstaande artiesten. Zelfs zijn drumstel bewoog in cirkels terwijl hij het bleef beheersen.


Zie hier de artiesten met de meeste nummer 1 hits in Nederland.


6. Carter Beauford

Lezers zijn misschien een beetje verrast om de naam van de nu 64-jarige Carter Beauford hier op de lijst te zien, maar voor fans van de groep, de Dave Matthews Band, is het een voor de hand liggende keuze.

Als je niet te goed kijkt, zou je denken dat Beauford vier, zes of zelfs acht armen heeft. Zijn kit is net zo uitgebreid als alle andere, met meerdere kickpedalen, een reeks cimbalen en meer.

Hij is zo vloeibaar als de Finger Lakes en zo nauwkeurig als een NASA-klok.


5. Levon Helm

Misschien wel het moeilijkste wat je op aarde kunt doen is tegelijkertijd zingen en drummen.

Maar de persoon die deze taak als geen ander in handen had, was Levon Helm van de rockgroep The Band. Terwijl hij het nummer ‘The Weight’ zong, toonde Helm zijn perfecte rockstem en zijn vermogen om tegelijkertijd op de huid te slaan.


Zie hier de Top 50 beste grunge albums volgens Rolling Stone Magazine.


4. Sheila E.

Tegenwoordig staat de 65-jarige artiest bekend om haar solowerk en haar tijd als jongere die speelde met haar familie, Carlos Santana en Prince. Niemand is ooit zo glamoureus geweest tijdens het uitvoeren van percussie.

Maar schoonheid en stijl, hoewel voor de hand liggend, worden enigszins overschaduwd door Sheila E.’s bekwaamheid op de kit. Een wervelende derwisj, ze is een alleskunner.


Zie hier de Top 25 beste musicalfilms aller tijden.


3. Keith Moon

Moon van The Who werd geboren op 23 augustus 1946 en stierf op 32-jarige leeftijd op 7 september 1978. In die meer dan drie decennia liet hij zien hoe wild iemand op het drumstel kon zijn.


2. Ringo Starr

Ringo Starr, hoewel niet de hevige storm die Bonham was, bood in plaats daarvan de perfecte basis voor liedjes van de in Liverpool, Engeland geboren band, de Beatles.

Samen met de drie andere voormalige Mop Tops was de nu 82-jarige Starr strak, minimalistisch en altijd op de juiste plek op de kit.


Zie hier: het beste album aller tijden is Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles (Top 500)


1. John Bonham

Led Zeppelin-drummer John Bonham was een tornado toen hij nog leefde. Bonham stierf op 25 september 1980, na een bijzoner leven.

Maar gelukkig voor muziekfans blijven zijn opnames met zijn band Led Zeppelin bestaan. Vaak gekopieerd door nooit gedupliceerd, Bonham is een icoon.


Eervolle vermeldingen

Charlie Watts (de Rolling Stones), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Max Weinberg (E Street Band), Matt Cameron (Soundgarden, Pearl Jam), Tommy Lee (Mötley Crüe), Clyde “Funky Drummer” Stubblefield.


Top 10 meest invloedrijke rockdrummers

  1. John Bonham
  2. Ringo Starr
  3. Keith Moon
  4. Sheila E.
  5. Levon Helm
  6. Carter Beauford
  7. Neil Peart
  8. Phil Collins
  9. Meg Wit
  10. Dave Grohl

Geef een reactie