Top 10 populairste cognac merken – Een heerlijk overzicht

0
Hennessy
Hennessy

Populairste cognac merken

Heerlijk na afloop van een goed diner in combinatie met een mooie sigaar. Zie en lees hier meer over cognac…


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Top 10 populairste cognac merken


10. Frapin

XO VIP

De Frapin is een cognac producent gevestigd in de stad van Segonzac, in het hart van de Grande Champagne streek van Frankrijk.

De familie Frapin is sinds 1270 gevestigd in het zuidwesten van Frankrijk, aanvankelijk als een familie van wijnbouwers.

Ze vestigden zich in de Grande Champagne-regio. Het hoofdkantoor in het kasteel van Fontpinot in Segonzac. Tegenwoordig beslaat het landgoed van Frapin 300 hectare volledig in Grande Champagne, officieel genoteerd als Premier Grand Cru du Cognac, waarvan 200 hectare is beplant met de Ugni blanc-druivensoort.

Website: www.cognac-frapin.com


9. Camus

Camus
Camus

Website: www.camus.fr


8. Kelt

Kelt
Kelt

Dit is een traditionele Grande Champagne VSOP die veel langer mag rijpen dan het wettelijk minimum van 4,5 jaar. Dit in een Limousin eikenhouten vaten dat de de basis vormt voor deze vermaarde cognac.

Website: www.keltcognac.com


7. Pierre Ferrand

Pierre Ferrand
Pierre Ferrand

Website: www.maisonferrand.com


6. Remy Martin

 Rémy Martin Louis XIII
Rémy Martin Louis XIII

De Rémy Martin wordt geproduceerd door het bedrijf met dezelfde naam, dat in 1724 werd gesticht door de persoon Rémy Martin.

Begin jaren negentig nam Pierre Cointreau het initiatief voor een fusie met Cointreau, wat in 1991 leidde tot het ontstaan van een van de belangrijkste Franse wijn- en drankengroep Rémy Cointreau.

De duurste soort die ze verkopen is de Rémy Martin Louis XIII

Website: www.remymartin.com


5. Courvoisier

Courvoisier
Courvoisier

Website: www.courvoisier.com


4. Meukow

Meukow
Meukow

Website: www.meukowcognac.com


Top 3 populairste cognac merken


3. Martell

Martell
Martell

Het cognachuis Martell is gesticht in 1715 door Jean Martell (1694–1753). Het maakt deel uit van de dochteronderneming Martell Mumm Perrier-Jouët van het Franse wijn- en gedistilleerde conglomeraat Pernod Ricard .

Website: www.martell.com


2. Hine

Hine
Hine

Deze cognac is genoemd naar de eigenaar Thomas Hine, een Engelsman uit Dorset, Engeland . Het bedrijf is opgericht in 1763. Na zijn arrestatie tijdens de Franse Revolutie trouwde Thomas Hine met een jong meisje, Françoise Elisabeth, wiens vader een cognachuis bezat in Jarnac. Hine bracht het bedrijf naar nieuwe hoogten en noemde het uiteindelijk Thomas Hine & C °. in 1817.

Website: www.hinecognac.com


1. Hennessy

Hennessy
Hennessy

Het bedrijf begon toen de Ier Richard Hennessy, die een huursoldaat was voor de Franse koning, als betaling een stuk land kreeg in de stad Cognac in Frankrijk in 1765. Hij begon een handelsbedrijf dat in eerste instantie alleen de sterkedrank naar zijn Ierse vrienden en familie verstuurde. Zijn zoon James Hennessy breidde de zaak uit met het maken van de brandewijn waar de stad nu beroemd om is.

Website: www.hennessy.com