Top 10 trending technologieën in 2023

0
AI and Machine Learning - Top 10 trending technologieën in 2023
AI and Machine Learning - Top 10 trending technologieën in 2023

Trending technologieën in 2023

Als je zoekt naar een carrière switch richting de IT-gebied, maar niet zeker weet welke kant op? Lees dan meer…


Lees hier ->>> meer over tech op deze website.


Top 10 trending technologieën in 2023

Bron: www.edureka.co


10. Business Intelligence

Business intelligence staat voor het verzamelen van gegevens binnen de eigen organisatie. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie.


Zie hier de Top 50 snelst groeiende techbedrijven van Nederland 2022.


9. Data Science

Dit vakgebied houdt zich bezig met het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data, en/of ongestructureerde data zoals video’s, e-mails, geluidsfragmenten, tweets, sensordata, et cetera. Data Science richt zich met name op het ontwikkelen en toepassen van machine learning modellen.


Zie hier de Top 10 snelste en krachtigste laptops 2023.


8. HyperAutomation

Hyperautomatisering bestaat uit het verder automatiseren van bedrijfsprocessen (productieketens, werkstromen, marketingprocessen etc.) door de introductie van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML) en Robotic Process Automation (RPA).


Zie hier de 10 belangrijkste technologische ontwikkelingen 2019.


7. CLOUD Computing

Cloud computing houdt in dat allerlei IT-diensten via internet worden verleend, zoals software, databases, servers en netwerken. Eindgebruikers hebben zo altijd en overal toegang tot hun software en applicaties.


6. Blockchain

Een blockchain is een online stuk database waarin informatie is opgeslagen. Deze informatie is in blokken opgeslagen en deze blokken passen precies op elkaar. Als er data aan een blockchain wordt toegevoegd of verwijderd, wordt de informatie overal gewijzigd.


5. Full Stack Development

Full stack-ontwikkeling verwijst naar de ontwikkeling van end-to-end applicatiesoftware, inclusief de front-end en back-end . De front-end bestaat uit de gebruikersinterface en de back-end zorgt voor de bedrijfslogica en applicatieworkflows.


4. Devops

DevOps is het principe, in softwareontwikkeling, waarbij de ontwikkelaars (Dev) en operations (Ops) samenwerken in het gehele ontwikkelproces en de volledige levenscyclus. Van ontwerp naar ontwikkeling tot productondersteuning.


Zie hier de meest innovatieve bedrijven duurzaamheid en milieutechnologie ter wereld 2019: Cleantech Top 100


3. METAVERSE

Metaverse of metaversum is het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren.


Zie hier de Top 10 beste laptopmerken ter wereld 2023.


2. Cybersecurity

Computerbeveiliging is de activiteit van het inrichten van een computer om die te beschermen tegen bedreigingen als virusaanvallen, DDoS-aanvallen en spam. Het is een belangrijke maatregel binnen het aandachtsgebied informatiebeveiliging.


1. AI and Machine Learning

Automatisch leren, machinaal leren of machine learning is een breed onderzoeksveld binnen kunstmatige intelligentie, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee computers kunnen leren. De methodes zijn te verdelen in twee ruwe categorieën: aanleidinggevend en deductief.


Top 10 trending technologieën in 2023

  1. AI and Machine Learning
  2. Cybersecurity
  3. METAVERSE
  4. Devops
  5. Full Stack Development
  6. Blockchain
  7. CLOUD Computing
  8. HyperAutomation
  9. Data Science
  10. Business Intelligence

Zie hier: wat zijn de landen met de beste raket technologie? Een top 10

Geef een reactie