Top 20 rijkste MMA-vechters ter wereld 2023

0
Conor McGregor 2019 'Mugshot' - Top 20 rijkste MMA-vechters ter wereld 2023
Conor McGregor 2019 'Mugshot' - Top 20 rijkste MMA-vechters ter wereld 2023

Top 20 rijkste MMA-vechters ter wereld 2023

MMA is de afgelopen jaren populairder geworden dan boksen, en de nettowaarde van de vechters begint dat feit te weerspiegelen.


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Top 20 rijkste MMA-vechters ter wereld 2023

Bron: www.wealthygorilla.com


20. Michael Bisping – $9 miljoen

Bisping is een Engelse sportanalist, acteur, commentator en gepensioneerde mixed martial artist. Hij was een UFC Middengewicht Kampioen en is nu opgenomen in de UFC Hall of Fame.


19. Jose Aldo – $9 miljoen

José Aldo is een Braziliaanse mixed martial artist in de UFC.

Aldo was de 4e en laatste WEC Featherweight Kampioen en de eerste UFC Featherweight Kampioen tijdens de UFC/WEC fusie.

“Stop nooit met geloven dat je je dromen kunt waarmaken.” – Jose Aldo


18. Junior Dos Santos – $10 miljoen

Dos Santos is een Braziliaanse mixed martial artist en voormalig UFC Heavyweight Kampioen, momenteel gerangschikt als #4 op de UFC Heavyweight ranglijst.

“Als je in iets gelooft en je bent een goed persoon, gebeuren er goede dingen.” – Junior Dos Santos


17. Jon Bones Jones – $10 miljoen

Jones is een Amerikaanse mixed martial artist en drievoudig Light Heavyweight Kampioen van de UFC.

Jon ‘Bones’ Jones is in ere 2015 hersteld bij de UFC nadat hij was ontdaan van zijn titel en uit de ranglijsten was verwijderd vanwege ‘Hit & Run’-misdrijven.

“De enige beperkingen zijn degene die we onszelf opleggen, en ik geloof gewoon niet in het beperken van mezelf.” – Jon Jones


Zie hier de Top 10 beste kickboksers ter wereld aller tijden.


16. Chael Sonnen – $10 miljoen

Sonnen is een Amerikaanse mixed martial artist die bij Bellator MMA is getekend en deelneemt aan de Light Heavyweight-divisie. Sonnen heeft ook eerder deelgenomen aan de UFC, WEC en Pancrase.

Vanaf september 2023 wordt het vermogen van Chael Sonnen geschat op $10 miljoen.

“Ze zullen je vertellen dat falen geen optie is. Dat is belachelijk, falen is altijd een optie. Falen is de meest direct beschikbare optie te allen tijde. Maar het is een keuze. Je kunt ervoor kiezen om te falen of je kunt ervoor kiezen om te slagen.” – Chael Sonnen


15. Frank Mir – $11 miljoen

Frank Mir is een Amerikaanse mixed martial artist, die momenteel deelneemt aan de Bellator MMA Heavyweight-divisie. Voordat hij deelnam aan Bellator, was hij 16 jaar lang een UFC-vechter.

Mir is een voormalig UFC Heavyweight-kampioen en heeft het record voor de meeste gevechten, overwinningen en submissions in de UFC Heavyweight-geschiedenis.

“Weet je wat de ware definitie van de hel is? Het is wanneer je sterft en de persoon ontmoet die je had kunnen zijn.” – Frank Mir


14. Ronda Rousey – $12 miljoen

Rousey is een Amerikaanse mixed martial artist, judoka en actrice. Ze is ook de enige vrouwelijke MMA-vechter op deze lijst. Zijn carrière begon als een judo-atleet en ze kwam later in de UFC terecht.

Rousey is de voormalige UFC Women’s Bantamweight Kampioen en won 12 opeenvolgende MMA-gevechten.

“Iedereen is zo beledigd door de mentaliteit die nodig is om de beste ter wereld te worden.” – Ronda Rousey


13. Quinton Rampage Jackson – $12 miljoen

Quinton “Rampage” Jackson is een Amerikaanse mixed martial artist, acteur en gepensioneerde professionele worstelaar. Hij is een voormalig UFC Light Heavyweight Kampioen en heeft sindsdien in verschillende filmrollen gespeeld.

“Als je druk je ervan weerhoudt je dromen te leven, beroof je jezelf.” – Quinton Rampage Jackson


Zie hier: André Brilleman: de kickbokser in een vat beton.


12. Chuck Liddell – $14 miljoen

Chuck Liddell is een Amerikaanse gepensioneerde MMA-vechter en voormalig UFC Light Heavyweight Kampioen. In 2009 is Liddell opgenomen in de UFC Hall of Fame.

“Een vechter met hart zal bijna altijd winnen van een vechter met vaardigheid maar zonder wil.” – Chuck Liddell


11. Tito Ortiz – $15 miljoen

Jacob Christopher “Tito” Ortiz is een Amerikaanse gepensioneerde mixed martial artist. Hij was een zeer populaire sensatie bij het UFC-publiek, en sommige van zijn gevechten waren de meest bekeken aller tijden op Pay-Per-View.

Ortiz is de voormalige Light Heavyweight Kampioen van de UFC.

“Bereid je voor op het ergste, en het beste zal altijd gebeuren.” – Tito Ortiz


10. Randy Couture – $17 miljoen

Randy Couture is een Amerikaanse acteur, gepensioneerde sergeant van het Amerikaanse leger en voormalig mixed martial artist.

Couture vocht in de UFC en won 6 kampioenschapstitels. Zoals eerder in het artikel vermeld, hebben slechts 3 vechters ooit titels gewonnen in meerdere gewichtsklassen.

Vanaf september 2023 wordt het vermogen van Randy Couture geschat op $17 miljoen.

“Het belangrijkste dat ik heb ontdekt, is dat dingen gebeuren zoals ze zouden moeten. We proberen alle controle te hebben en dingen te vormen zoals we willen, maar alles gebeurt met een reden en uiteindelijk komt het zoals het zou moeten.” – Randy Couture


9. Wanderlei Silva – $18 miljoen

Silva is een Braziliaanse mixed martial artist die heeft deelgenomen aan de Pride Fighting Championships van Japan en de Ultimate Fighting Championship.

Hij heeft het record voor de meeste overwinningen, knock-outs, titelverdedigingen en de langste winnende reeks in de geschiedenis van PRIDE. Hij vocht in de Middleweight-divisie.

“Wanneer ik mijn tegenstander zie, begin ik oncontroleerbaar te trillen. Zodra hij me raakt, denk ik bij mezelf, je hebt Wanderlei Silva zojuist geraakt, hoe durf je Wanderlei Silva te raken. Dan probeer ik ze te doden.” – Wanderlei Silva


8. Fedor Emelianenko – $18 miljoen

Emelianenko is een Russische zwaargewicht mixed martial artist, sambist en judoka. Hij neemt momenteel deel aan de Bellator MMA Championships.
Emelianenko heeft in de loop der jaren talloze MMA-prijzen gewonnen, waaronder:

 • Indiening/Verwoesting van het Jaar (2008)
 • Knock-out van het Jaar (2009)
 • De Zwaargewicht van het Jaar
 • Vechter van het Jaar
 • Gevecht van het Decennium (de jaren 2000)

“Het belangrijkste is dat je trouw moet blijven aan jezelf en aan die fans die van jou hebben gemaakt wie je bent als atleet.” – Fedor Emelianenko


7. Anderson Silva – $18 miljoen

Silva is een Braziliaanse mixed martial artist en voormalig UFC Middleweight Kampioen.
Hij heeft de langste titelreeks in de geschiedenis van de UFC met 16 opeenvolgende overwinningen en 10 titelverdedigingen.

“Ik denk dat je moet proberen… niet te proberen beter te zijn dan iedereen om je heen, maar probeer elke dag beter te zijn dan jezelf.” – Anderson Silva


Zie hier: wat is de beste bokser aller tijden? Een top 10 met schitterende YouTube beelden


6. BJ Penn – $22 miljoen

Jay Dee Penn is een Amerikaanse professionele mixed martial artist en beoefenaar van Braziliaanse Jiu-Jitsu. Penn heeft eerder zowel de Lightweight als de Welterweight UFC Kampioenschappen gewonnen. Slechts twee andere vechters in de geschiedenis hebben titels gewonnen in meerdere gewichtsklassen.

“In dit land moet je eerst geld verdienen. Dan, als je geld hebt, krijg je macht. Dan, als je macht hebt, krijg je de vrouwen.” – BJ Penn


5. Brock Lesnar – $28 miljoen

Brock Edward Lesnar is een Amerikaanse professionele worstelaar, voormalig professioneel mixed martial artist en professionele American footballspeler. Lesnar is de voormalige UFC Heavyweight Kampioen, hij worstelt echter momenteel in de WWE.

“Ik ben een grote voorstander van het najagen van je dromen en het confronteren van je angsten.” – Brock Lesnar


4. George St. Pierr – $30 miljoen

St-Pierre is een Canadese mixed martial artist en drievoudig voormalig Welterweight Kampioen van de UFC. Velen beschouwen hem als een van de grootste MMA-vechters aller tijden.
George St. Pierre staat op de lijst van rijkste MMA-vechters ter wereld met een vermogen van $30 miljoen.

“Voor mij persoonlijk, als ik bang ben voor iets – wanneer je bang bent voor iets, probeer je er normaal gesproken van weg te gaan, probeer je het te vermijden. In plaats van het te vermijden, om je angst te overwinnen, geloof ik dat je het moet omarmen.” – George St. Pierre


3. Khabib Nurmagomedov – $30 miljoen

Nurmagomedov is een Russische professionele mixed martial artist. Hij is tweevoudig wereldkampioen Combat Sambo en de regerend UFC Lightweight Kampioen. Met 28 overwinningen en geen nederlagen heeft Khabib de langst actieve ongeslagen reeks in MMA.

“Ik kwam naar de UFC om te vechten met topvechters en de onbetwiste, ongeslagen kampioen te worden. Dit is mijn doel.” – Khabib Nurmagomedov


2. Rorian Gracie – $50 miljoen

Rorion Gracie is een Braziliaans-Amerikaanse Gracie Jiu-Jitsu Grand Master, schrijver, uitgever, producent, spreker en medeoprichter van de UFC.
Hij is een van de weinige mensen ter wereld met een 9e graad rode band in Braziliaans Jiu-Jitsu en staat bekend om het introduceren van Gracie/Braziliaans Jiu-Jitsu aan de wereld.

Rorian Gracie is een van de rijkste MMA-vechters ter wereld, met een vermogen van $50 miljoen.

“In het leven gebeurt niets met je. Het gebeurt voor jou.” – Rorian Gracie


1. Conor McGregor – $110 miljoen

McGregor is een Ierse professionele MMA-vechter in de UFC. Hij is ook een van de meest beruchte vechters in de MMA en is een ongelooflijke sensatie geworden gedurende zijn carrière.

Grappig genoeg is het merendeel van het vermogen van McGregor niet afkomstig van zijn MMA-gevechten. Het komt eigenlijk van zijn professionele bokdebuut tegen niemand minder dan Floyd Mayweather.

Conor McGregor is de rijkste MMA-vechter ter wereld, met een geschat vermogen van $110 miljoen.

“Hoe meer je het ongemakkelijke opzoekt, hoe comfortabeler je zult worden.” – Conor McGregor


Top 20 rijkste MMA-vechters ter wereld 2023

 1. Conor McGregor – $110 miljoen
 2. Rorian Gracie – $50 miljoen
 3. Khabib Nurmagomedov – $30 miljoen
 4. George St. Pierr – $30 miljoen
 5. Brock Lesnar – $28 miljoen
 6. BJ Penn – $22 miljoen
 7. Anderson Silva – $18 miljoen
 8. Fedor Emelianenko – $18 miljoen
 9. Wanderlei Silva – $18 miljoen
 10. Randy Couture – $17 miljoen
 11. Tito Ortiz – $15 miljoen
 12. Chuck Liddell – $14 miljoen
 13. Quinton Rampage Jackson – $12 miljoen
 14. Ronda Rousey – $12 miljoen
 15. Frank Mir – $11 miljoen
 16. Chael Sonnen – $10 miljoen
 17. Jon Bones Jones – $10 miljoen
 18. Junior Dos Santos – $10 miljoen
 19. Jose Aldo – $9 miljoen
 20. Michael Bisping – $9 miljoen

Geef een reactie