Top 5 banen in Nederland met het hoogste salaris 

0
Top 5 banen in Nederland met het hoogste salaris 
Top 5 banen in Nederland met het hoogste salaris 

Top 5 banen in Nederland met het hoogste salaris 

Flink wat geld verdienen met een baan die je ook nog eens leuk vindt – wie wil dat nou niet? Hoewel uit cijfers van het CBS blijkt dat het loonverschil tussen topverdieners en ‘gewone’ verdieners steeds kleiner wordt, is er nog steeds een aantal beroepen te vinden waar je een enorm salaris kunt verdienen.


Lees hier ->>> meer over werk op deze website.


Maar: wat moet je precies studeren om het hoogste salaris van Nederland te scoren? We zochten het voor je uit en kwamen tot deze top 5 banen in Nederland met het hoogste salaris van het land.


1. Onderzoekers in de klinische chemie: 180.000 – 240.000 euro

Ga je aan de slag als onderzoeker in de klinische chemie dan mag je een flink jaarsalaris verwachten. Als onderzoeker binnen deze niche doe je onderzoek naar ziektes en aandoeningen bij mensen.

Na het onderzoek stel je een plan op voor genezing van de patiënt. Deze specialisten in het academische centrum verdienen zo’n € 20.000 per maand, omdat ze eindverantwoordelijk zijn voor heel veel patiënten.

Met een opleiding geneeskunde, biochemie, farmacie of biomedische wetenschappen kun je je specialiseren tot onderzoeker in de klinische chemie.


2. Piloten: 112.500 – 200.000 euro

Met werk als piloot kun je ook een aardig zakcentje verdienen. De functie ‘piloot’ bij de KLM levert je gemiddeld tussen de € 1245 en € 22.000 op maandbasis op. Per jaar is dat dus een flink bedrag!

De piloten in het hoogste segment, hoewel dat er maar weinig zijn, verdienen soms zelfs nog meer dan een onderzoeker in de klinische chemie. Je moet er wel rekening mee houden dat het worden van een goede piloot niet gemakkelijk is.

Zo moet je aan een aantal medische eisen voldoen, is de vliegopleiding heel intensief en moet je lichamelijk helemaal fit zijn. Ook mag er niets mis zijn met je zicht en moet je flexibel in je werk zijn.


3. Commercieel directeuren: 64.000 – 192.000 euro

Van plan om commercieel directeur te worden? Op financieel vlak een hartstikke goed idee. Het salaris van zo’n directeur verschilt namelijk tussen de € 5295 tot wel € 16.000 per maand.

De hoogte van je salaris is afhankelijk van je werkervaring en je opleiding. Als commercieel directeur ben je mede verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van een bedrijf of organisatie.

Om deze functie te kunnen bekleden, heb je een HBO of WO opleiding Bedrijfskunde of Economie nodig. En psst… soms kun je nóg meer verdienen dan dit bedrag. Dat bewijst ondernemer Ruben Bontekoe die samen met zijn vriendin Nikkie Plessen bijna 6 miljoen euro per jaar verdient.


Zie hier de Top 10 best betaalde banen in België 2023.


4. Accountants: 27.000 – 162.000 euro

Met een baan als accountant kun je eveneens veel geld verdienen. Deze baan staat op nummer vier in de best betaalde banen van Nederland.

Om accountant te worden, doe je de HBO opleiding Accountancy en daarna de Post HBO AA-Accountancy – MKB opleiding. Doe je een universitaire studie tot register accountant (RA) dan doe je daar maar liefst elf jaar over.

Niet zo gek dus dat je uiteindelijk lekker gaat verdienen met deze functie. Hierbij geldt: des te meer ervaring je hebt, des te hoger je salaris. Een beginnende accountant verdient zo’n € 3500 per maand, terwijl iemand met tien tot vijftien jaar ervaring gerust € 6000 per maand verdient.


5. Neurochirurgen: 70.000 euro – 130.000 euro

Heb je net je opleiding voor neurochirurg afgerond dan verdien je meteen € 70.000 op jaarbasis. Dat is een bedrag van bijna € 6000 per maand. Dit is na een opleiding van twaalf jaar: eerst studeer je zes jaar Geneeskunde om vervolgens nog zes jaar de opleiding tot neurochirurg te volgen.

Dat klinkt (en is) lang, maar in de laatste jaren van je studie ben je al deels aan het werk. Omdat het werk als neurochirurg heel precies is en je aan de slag gaat met zieke mensen is het niet zo vreemd dat het salaris zo hoog ligt. Daar moet je genoeg voor studeren én je moet je blijven ontwikkelen in het vak.


 

Geef een reactie