Top 5 rijkste Belgen van het moment

0
Top 5 rijkste Belgen van het moment
Top 5 rijkste Belgen van het moment

Top 5 rijkste Belgen van het moment

Heb je altijd al willen weten welke Belgen het meeste geld bezitten? Of welke banen in België het hoogste salaris hebben? Het is altijd interessant om te kijken naar wat rijke mensen verdienen.


Wij zochten voor je uit wie de top 5 rijkste Belgen en/of Belgische families van het moment zijn volgens De Lijst. De vraag is natuurlijk: staat publiekslieveling Gert Verhulst in deze lijst? Een van de meest gezochte vragen over Verhulst is namelijk hoe rijk hij is.


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


1. Eric Wittouck – 11 miljard euro

De rijkste Belg op het moment is Eric Wittouck. Je kunt Wittouck kennen van WeightWatchers, maar waar hij en zijn familie pas echt rijk van zijn geworden, is een investering in het Duitse BioNTech; dé start-up voor een van de coronavaccins.

In totaal verdienden de Wittoucks daar al 245 miljoen euro aan. Dat hij de rijkste man van het land is, verbaast velen omdat veel mensen nog nooit van hem hebben gehoord.


2. Alexandre van Damme – 10,5 miljard euro

Alexandre van Damme is een van de oprichters van AB InBev, een multionationale onderneming die diverse bekende biermerken onder zich heeft. Denk aan Leffe, Corona, Stella Artois, Dommelsch, Tripel Karmeliet en Jupiler.

Voor de pandemie was Van Damme de rijkste Belg, maar die plek werd gauw vergeven aan Wittouck die tijdens de coronacrisis slim handelde.


3. Familie Werner de Spoelberch – 7 miljard euro

Ook de familie Werner de Spoelberch is rijk geworden met aandelen in AB InBev. Deze familie verwierf deze positie door het huwelijk van Alphonse de Spoelberch met Elise Willems en jaren later opnieuw met een huwelijk tussen kleinzoon Werner de Spoelberch met Elinor de Haas de Teichen.

Dat is de kleindochter van de zus van Elise Willems. Deze brouwersfamilie is de laatste jaren, mede door corona, iets gedaald in waarde maar is nog steeds miljarden euro’s waard.


Zie hier de Top 10 vaccins ontwikkeld in de afgelopen 100 jaar.


4. Familie de Mevius – 6,8 miljard euro

De Familie de Mevius is eveneens onderdeel van de AB InBev. Samen met Van Damme en Werner de Spoelberch staan deze drie bierbrouwers in de top 5 met rijkste mensen van heel België. Samen horen ze zelfs tot de rijkste families ter wereld.

Bij Familie de Mevius is het voornamelijk Frédéric die het bedrijf vertegenwoordigd samen met de familie de Spoelberch in holding Verlinvest.


5. Familie Roussis –  Van Gorp – 2,2 miljard euro

Ondernemersfamilie Roussis – Van Gorp mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Van Gorp begon ooit als kleine ondernemer en stapte al snel over naar het recyclen van plastic afval.

Inmiddels is Ravago Plastics (het bedrijf van Van Gorp) uitgegroeid tot een wereldwijde marktspeler binnen deze branche met nu aan de leiding Theo Roussis, de man van de dochter van Van Gorp.


Hoe zit het met Gert Verhulst in De Lijst?

Zoals je hierboven kon lezen, staat presentator en entertainer Gert Verhulst tot verbazing van velen niet in de top 5 rijkste mensen van België. Kijken we even verder in De Lijst (vergelijkbaar met de Quote 500 in Nederland) dan zien we dat hij samen met zijn Studio 100 en Plopsaland partner Hans Bourlon pas op nummer 111 vermeld staat.

Gert Verhulst zou een vermogen hebben van rond de 56 miljoen euro. Naar eigen zeggen weet hij niet precies wat zijn bedrijven en vastgoed waard zijn en zou hij dat pas weten als hij alles verkoopt.


 

Geef een reactie