Top 5 populairste standbeelden in de Verenigde Staten

0
Lincoln Memorial - Top 5 populairste standbeelden in de Verenigde Staten
Lincoln Memorial - Top 5 populairste standbeelden in de Verenigde Staten

Populairste standbeelden in de Verenigde Staten

Zie hier vijf iconen uit de Verenigde Staten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over de Verenigde Staten op deze website.


Top 5 populairste standbeelden in de Verenigde Staten

Bron: www.nytimes.com


5. Atlas

Atlas
Atlas

Het 14 meter hoge bronzen beeld van Atlas, een figuur uit de Griekse mythologie die half mens, half god is, is het grootste beeldhouwwerk in het Rockefeller Center en toont hem met een bol boven zijn schouders.

Twee kunstenaars, Lee Lawrie en Rene Chambellan, bedachten het idee voor en ontwierpen het beeld. Het stuk in art-decostijl werd onthuld in 1937 en weegt zeven ton.

Zowel TripAdvisor als Travelport rangschikken Rockefeller Center als een van de 10 meest bezochte attracties in de Verenigde Staten.


4. Christus van de Ozarks / Christ of the Ozarks

Christ of the Ozarks
Christ of the Ozarks

Een non-profitorganisatie, de Elna M. Smith Foundation, gaf de Amerikaanse beeldhouwer Adrian Forrette de opdracht om dit 20 meter hoge beeld van Jezus Christus te ontwerpen. het beeld is geïnspireerd op het standbeeld Christus de Verlosser in Rio de Janeiro.

Gemaakt van witte mortel, gemonteerd op een stalen frame en gelast in de zijkant van Magnetic Mountain in Arkansas, weegt het beeld één miljoen kilo en is het officieel voor het publiek geopend in juni 1966.

Omdat een bezoek aan het standbeeld gratis is en geen kaartje vereist, is het moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers het jaarlijks trekt, maar Carroll County, waar het standbeeld staat, trok in juli 2022 een miljoen mensen, volgens het Arkansas Department of Parks and Tourism.


Zie hier de tien meest beroemde standbeelden ter wereld.


3. Het Vrijheidsbeeld

De onthulling van het Vrijheidsbeeld in 1886
De onthulling van het Vrijheidsbeeld in 1886

Een geschenk van het Franse volk aan de Verenigde Staten, dit 151 meter hoge koperen beeld is in oktober 1886 ingewijd en is bedoeld als een symbool van vrijheid.

Het beeld staat op Liberty Island in de haven van New York en is alleen per boot te bereiken. Veerboten naar het eiland zijn beschikbaar vanaf Lower Manhattan en Liberty State Park in Jersey City, New York.

Bezoekers die het equivalent van 20 trappen moeten beklimmen, kunnen naar de kroon van het standbeeld gaan om het Liberty Island Museum en het uitzicht op de stad te zien.

Uit gegevens van de National Park Service blijkt dat 2,6 miljoen mensen het standbeeld in juli 2022 hebben bezocht. Travelport en TripAdvisor rangschikken het als een van de meest populaire toeristische trekpleisters in de Verenigde Staten.


Zie hier de beroemdste architecten van de laatste 100 jaar (top 10)


2. Mount Rushmore

Mount Rushmore
Mount Rushmore

Dit monument, in Keystone, South Dakota, heeft vier beelden van 18 meter hoog die de gezichten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uitbeelden.

De bouw van hun gezichten begon in 1927 en het monument is in 1941 voor het publiek geopend. Een historicus uit South Dakota, Doane Robinson, kwam op het idee om de gezichten van beroemde mensen in de Black Hills te kerven om toeristen naar het gebied te trekken.

Zijn plan lijkt te hebben gewerkt: volgens de National Park Service hebben in juli 2022 1,46 miljoen mensen Rushmore bezocht. Bezoekers kunnen de 0,6 kilometer lange, 422 treden tellende Presidential Trail lopen om de vier presidenten van dichtbij te bekijken.


1. Lincoln Memorial

Lincoln Memorial
Lincoln Memorial

Een van de beroemdste standbeelden in het land is verbonden met de Confederatie. Het 5 meter hoge, 175 ton wegende standbeeld van president Lincoln, die tijdens de burgeroorlog probeerde de Verenigde Staten te verenigen.

Lincoln is vermoord door een confederale sympathisant, staat in zijn gedenkteken aan het westelijke uiteinde van de National Mall in Washington, DC.

De site trok in juli 2022 4,74 miljoen bezoekers, volgens de National Park Service. Het is in 1922 voor het publiek geopend.

De veelgeprezen Amerikaanse beeldhouwer Daniel Chester French ontwierp het standbeeld van Lincoln, dat laat zien de 16e president van de Verenigde Staten met uitzicht op de National Mall.


Top 5 populairste standbeelden in de Verenigde Staten

  1. Lincoln Memorial
  2. Mount Rushmore
  3. Het Vrijheidsbeeld
  4. Christus van de Ozarks / Christ of the Ozarks
  5. Atlas

Geef een reactie