, , , ,

Vergeetachtigheid is een teken van grote intelligentie

Vergeetachtigheid is een teken van grote intelligentie

Vergeetachtigheid is een teken van grote intelligentie

Wat was nu ook weer dat teken van grote intelligentie? Dat staat er toch: vergeetachtigheid.

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto willen ons zelf doen geloven dat het hebben van een briljant geheugen een beetje wordt overschat in onze maatschappij. Moeten we nu echt weten wie in 754 bij Dokkum is vermoord? Lees meer over ons geheugen en de waarde van zaken onthouden.


Lees hier->>> meer interessante informatie en leuke artikelen over ons geheugen en de bijhorende intelligentie op deze website…


Vergeetachtigheid is een teken van grote intelligentie

Heel veel neurobiologisch onderzoek is er op gericht om te kijken waar we in de hersenen informatie vastleggen. Misschien het opslaan van deze informatie wel helemaal niet zo interessant.

Waarom kijken we nu niet wat er gebeurd als we informatie vergeten? Dit was zo ongeveer het achterliggende idee van de onderzoekers Blake Richards en Paul Frankland van de Universiteit van Toronto.

 


The real goal of memory is to optimize decision-making. It’s important that the brain forgets irrelevant details and instead focuses on the stuff that’s going to help make decisions in the real world.

Assistant professor Blake Richards


Één van de belangrijke ontdekkingen van recent neurobiologisch onderzoek naar geheugen is dat het voor het opslaan van herinneringen niet nodig is om alles volledig te onthouden.

Dat heeft geen zin, want als je een beslissing neemt, is het volstrekt onmogelijk om dat te doen als je brein continu wordt gebombardeerd met nutteloze informatie.


Zie hier: hoe een optimale hersengezondheid te behouden?


Wat mensen intelligent maakt is dat zij beslissingen nemen en daarbij de omstandigheden in acht nemen. Wat daarbij goed lijkt te helpen is dat je overtollige informatie weet te vergeten.

Oftewel: als je weer eens een naam van iemand bent vergeten, betekent dit echt niet dat je aan beginnende Alzheimer hoeft te lijden. Je slaat gewoon alleen de meest essentiële informatie op om een beetje te kunnen overleven.


Bron en meer informatie: Why forgetting is really important for memory: U of T research, september 2018


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie