Advertentie

Twee theelepels noten per dag verbeteren je hersenprestaties met 60 procent

Vergeetachtigheid en dementie, het zijn zaken die ons nogal wat angst inboezemen. Maar waar de nood hoog is, is redding nabij. Het lijkt er namelijk op dat het eten van noten dit proces kan vertragen. Lees meer…

Advertentie

Lees hier ->>> meer aardige berichten over gezondheid op deze website…


Twee theelepels noten per dag verbeteren je hersenprestaties met 60 procent
Twee theelepels noten per dag verbeteren je hersenprestaties met 60 procent

Twee theelepels noten per dag verbeteren je hersenprestaties met 60 procent


Onderzoekers van de University of South Australia ontdekten dat het eten van noten kan helpen om de hersenfunctie op oudere leeftijd te stimuleren. In deze studie keken de onderzoekers naar het effect van het eten van noten bij 4.822 deelnemers van 55 jaar en ouder

De resultaten wezen uit dat de mensen die meer dan 10 gram noten per dag aten een betere hersenfunctie hadden dan de anderen. Denk hierbij aan beter redeneren, een beter geheugen en beter kunnen nadenken.


By eating more than 10 grams (or two teaspoons) of nuts per day older people could improve their cognitive function by up to 60 per cent – compared to those not eating nuts – effectively warding off what would normally be experienced as a natural two-year cognition decline.

Dr. Ming Li, wetenschapper


Hoewel de reden voor deze toename van de hersenfunctie deels onduidelijk blijft, denken de onderzoekers dat het effect kan worden veroorzaakt aan de ontstekingsremmende en antioxiderende effecten van noten. Noten staan ​​er om bekend dat ze rijk zijn aan gezonde vetten, eiwitten en vezels met goede voedingseigenschappen die het cholesterolgehalte kunnen verlagen en onze cognitieve gezondheid kunnen verbeteren.

Dr. Ming Li: ‘Hoewel er geen afdoende remedie is voor leeftijdgerelateerde cognitieve achteruitgang en neurogeneratieve ziekte, leveren variaties in wat mensen eten verbeteringen op voor onze hersenen.’


Bron en meer informatie: Ming Li en Z. Shi: A Prospective Association of Nut Consumption with Cognitive Function in Chinese Adults Aged 55+ in The journal of nutrition, health & aging, 29 oktober 2018.


advertentie