Vijf beste Android-telefoons voor 2023

Vijf beste Android-telefoons voor 2023
Vijf beste Android-telefoons voor 2023

Beste Android-telefoons voor 2023

Er zitten grote verschillen in de prijzen voor Android-telefoons. Ze zijn te verkrijgen voor een paar 100 euro, maar je kunt er ook bijna 2.000 euro tegenaan smijten.

Wat is nu een goede keuze? De New York Times zocht het voor ons uit. Om van alles en nog niks te vergelijken hebben zij al jarenlang Wirecutter.

Bij Wirecutter geven zij een gedegen oordeel over vele producten en diensten en ze hebben hun naam hoog te houden.

Wat betreft telefoons komen ze uit bij de Pixel 6 en 7 van Google en Samsung S22. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over smartphones op deze website.


Vijf beste Android-telefoons voor 2023

Bron: www.nytimes.com


Google Pixel 6a

Voor ergens tussen de drie- en vierhonderd euro heb je de Pixel 6a in je bezit. De Pixel 6a draait op de schone, snelle versie van Android 13 van Google, met vijf jaar gegarandeerde beveiligingsupdates.

De camera is misschien wat minder dan de Google Pixel 7, maar nog steeds beter dan vele telefoons die honderden euro’s duurder zijn. Je bent verzekerd van updates tot en met 2027.

Natuurlijk wordt er bij dit mobiele meesterbrein de Google Pixel oplader meegeleverd.


Google Pixel 7

De Pixel 7 biedt volgens Wirecutter het beste van het beste. De smartphonecamera is de beste die ze ooit hebben getest.

Deze bellende bolleboos is ook nog eens een stuk goedkoper dan de Galaxy S22 Ultra van Samsung, waar we het later over gaan hebben.

De Pixel 7 heeft een helder 6,3-inch OLED-scherm en een stevig aluminium frame. De Pixel 7 biedt ook de beste cameraprestaties van alle Android-telefoons, op de Pixel 7 Pro na dan.

Het is ook één van de veiligste telefoons vanwege de vijf jaar gegarandeerde maandelijkse updates.


Google Pixel 7 Pro

De Pixel 7 Pro heeft alle gemakken en kwaliteiten van de 6a en 7. Dit mobiele wonder voegt daar een groter, beter scherm en een zoomcamera aan toe, en hij is nog steeds goedkoper dan de concurrentie.


Samsung Galaxy S22 Ultra

Een snelle processor, een enorm scherm, toonaangevende camerahardware en zelfs een stylus maken de Galaxy S22 Ultra tot de meest complete Android-telefoon die er is. Maar je moet hem alleen kopen als ie in de uitverkoop is.

De Galaxy S22 Ultra heeft het grootste, helderste scherm van alle smartphones die je kunt kopen.

Met de meegeleverde stylus kan je aantekeningen maken, documenten markeren en tekenen op een manier die op geen enkele andere telefoon mogelijk is.

Een prima mobiel met een geweldige camera, maar wel een beetje prijzig.


Samsung Galaxy S22

De Galaxy S22 heeft dezelfde krachtige processor als de S22 Ultra, maar is wat compacter en makkelijker vast te houden.

Over het algemeen zijn de betere Android-telefoons wat lomper, groot en zwaar, maar de Samsung Galaxy S22 is hierop een goede uitzondering

De S22 mist wel de geavanceerde camera van de S22 Ultra, maar hij maakt nog steeds betere foto’s dan alle andere mobieltjes zolang het maar geen Pixel is.