Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen – 11 voorbeelden

Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen
Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen

Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen

Hoe zit dat nu met het slimmere deel van het volk? Wat zeggen ze nu en wat denken ze dagelijks? Kunnen we er iets van leren? Nou waarschijnlijk wel. Lees hier deze frequente 11 gedachtespinsels en / of uitspraken van intelligente mensen.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over intelligentie op deze website…


Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen


1. Als niemand het doet, doe ik het wel

Je doorbreekt een patroon en laat zien aan anderen dat je ‘anders’ bent. Niet bang voor uitdagingen, kritiek of mogelijke mislukkingen.


2. De vraag beantwoorden die niet is gesteld

Zoek de vraag achter de vraag. Mensen komen bij je en vertellen een verhaal met een vraag. In een aantal gevallen vragen ze het één, maar bedoelen ze iets wat dieper ligt. Vraag door…


3. Dat viel wel mee…

Als je wat slimmer bent ga je uit nieuwsgierigheid en ter lering ook onbekende uitdagingen aan. Dit kost energie, maar het geeft een enorme boost als je je doel ook bereikt. Dit gaat gepaard met de opmerking: het viel eigenlijk best wel mee..


4. Stapje voor stapje

Het lukt je niet om alles in een dag te doen, vandaar dat een plan helpt. Een grotere opgave opbreken in stukjes zorgt dat een idee tot wasdom kan komen. Een plan laat ook zien welke stappen je moet nemen en wanneer.


5. Laat ik maar even niets zeggen

Het is niet handig om gelijk alles er maar uit te gooien. Even een stapje terugdoen en de situatie overzien kan veel ellende voorkomen en voor een beter besluit of een oordeel zorgen.

Je kent toch die mensen die altijd het hoogste woord hebben? Zijn dit dan ook de grootste visionairs en / of de mensen die er verstand hebben? Echt zelfverzekerde mensen hebben overigens geen behoefte om overal over mee te praten.


Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen


6. Het maakt niet uit wat andere mensen denken

De anderen, dat zijn de mensen die je binnen de lijntjes laten kleuren. Als je iets nieuws van plan bent, bijvoorbeeld een nieuw bedrijf beginnen, brengen zij je aan het twijfelen.

Zou je het wel doen, wat als het misgaat, heb je wel voldoende ervaring? Natuurlijk moet je luisteren en daarna: gaan…


7. Dat kan wel

Weer die anderen die je aan de lijn proberen te houden. Het is hen en anderen niet gelukt en waarom zou het jou wel lukken?

Laat je niet tegenhouden door eerdere mislukte pogingen, zie deze als leermomenten. Wederom, natuurlijk moet je luisteren en daarna: gaan…


8. Het is niet perfect, maar het kan er mee door

Niets is perfect en dat bestaat ook niet. Je ziet de mogelijke losse eindjes en mogelijke verbeteringen en benoemt deze ook.


9. Dat had ik beter kunnen doen

Neem je verantwoordelijkheid als er iets misgaat. Vertel eerlijk aan anderen wat er aan schortte en je begint gewoon opnieuw.


10. Complimenteer de ander en juich talent talent

Je kunt niet alles zelf doen en het beste. Erken dit en geef anderen ook de credits. Schakel ze in om mee te helpen. Het gaat niet alleen over de grootse prestaties van anderen, maar ook om de kleine zaken die zij samen met jou tot een succes maken.


11. Het kan altijd beter

Weer die reflectie en het grotere plaatje voor ogen houden.


Zie hier de top 25 slimste landen ter wereld 2021 (Nederland 5e!)


Bron (vrij naar…): 11 Phrases Jeff Haden: Intelligent People Say Every Day (and So Should You) in Inc., 27 juni 2016