Wat is airsoft?

Wat is airsoft?
Wat is airsoft?

Wat is airsoft?

Airsoft – of “ASG” zijn twee termen die door elkaar worden gebruikt voor alle activiteiten in verband met replica’s van vuurwapens – speciale wapens die voor deze specifieke sport zijn ontworpen.

Hun uiterlijk wordt geacht het uiterlijk van echte vuurwapens te weerspiegelen, gebruikt door het leger en andere ge├╝niformeerde en speciale krachten. Er zijn ook replica’s van wapens die de helden van films, boeken of Sci-Fi series met cultstatus vergezelden.

De familie airsoft geweren omvat verschillende soorten geweren en karabijnen, machinepistolen, revolver, airsoft pistol, jachtgeweren en zelfs granaatwerpers. Ze zijn gemaakt in een schaal van 1:1 en zien er zeer realistisch uit. En, het beste van alles, je kunt er ook echt mee schieten!


Lees hier ->>> meer over wapens op deze website.


Airsoft geweren worden gebruikt in zogenaamde “skirms” – waar twee teams het tegen elkaar opnemen, waarbij soms scenario’s worden nagespeeld van echte gevechten die in de min of meer recente geschiedenis hebben plaatsgevonden – bijvoorbeeld het reconstrueren van gevechten met de Taliban of beroemde gevechten in Vietnam.

Deze schermutselingen kunnen een hele dag of zelfs een heel weekend duren en worden Mil-Sims genoemd. Bij Mil-Sims speelt realistische scenografie een belangrijke rol – d.w.z. militaire uniformen, helmen, loopgraven, kazernes en soms zelfs tanks!

Mil-Sims zijn een geavanceerde vorm van airsoftschieten en vergen enorme organisatorische inspanningen, daarom worden dit soort evenementen niet vaak georganiseerd. Veel populairder zijn skirms die tot enkele uren duren, gespeeld worden in beboste gebieden en waarvoor alleen basisuitrusting nodig is.

Ze worden cyclisch georganiseerd en kunnen ook gebruik maken van verschillende scenario’s, om ze leuker te maken. Schutters kunnen (en worden vaak) georganiseerd in verlaten pakhuizen of fabrieken. Die worden “CQB” (Close Quarter Battles) genoemd, en er worden grenzen gesteld aan de kracht van de gebruikte airsoft geweren.


Wat hebben we nodig om mee te vechten?

Airsoft geweren vereisen geen enkele vergunning – u kunt ze dus vrij en (aanbevolen) nu kopen! Op internet vindt u winkels zoals Gunfire.com, die gespecialiseerd zijn in airsoft geweren.

Zij bieden ook plastic BB’s (munitie) en beschermende brillen – dat is de complete set van basis airsoft uitrusting. Natuurlijk kunt u ook andere tactische accessoires kopen, die vaak door airsoft-strijders worden gebruikt.

Wat de fysieke voorbereidingen betreft, kunnen we het type schietscenario aanpassen aan onze mogelijkheden. Mensen die net beginnen aan hun avontuur met airsoft hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van bedrijven die professioneel shooters organiseren.

Dit is een geweldige optie, omdat u alle benodigde uitrusting kunt huren en een korte training krijgt in het gebruik ervan. Dankzij dit hebben we geen ervaring nodig om met airsoft te beginnen – meteen.