Top 10 beste strips om Frans te leren

0
Asterix - Top 10 beste strips om Frans te leren
Asterix - Top 10 beste strips om Frans te leren

Top 10 beste strips om Frans te leren

Het lezen van strips in het Frans kan je prima helpen om je Frans te verbeteren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Frankrijk op deze website.


Top 10 beste strips om Frans te leren

Bron: www.masteryourfrench.com


10. Babar

Babar is het hoofdpersonage in een serie kinderboeken getekend door Jean de Brunhoff en zijn zoon Laurent. Het eerste boek heette Histoire de Babar le petit éléphant en werd uitgegeven in 1931. Het verhaal was in de zomer van 1930 bedacht door zijn vrouw om te vertellen aan hun zieke zoontje Mathieu.


Zie hier de 1000 moderne Franse woorden en uitdrukkingen – Franse straattaal.


9. Boule et Bill / Bollie en Billie

Bollie en Billie, ook bekend als Bas en Boef, is een Belgische stripreeks van Jean Roba. De reeks werd ondertussen in meer dan 12 talen vertaald en een 25 miljoen albums werden verkocht.


8. Lucky Luke

Lucky Luke is een Belgische stripreeks die sinds 1946 loopt. De hoofdpersoon is een cowboy die avonturen beleeft in het Wilde Westen. De strip werd bedacht door de Belg Maurice De Bevere uit Kortrijk. Maurice werkte onder het pseudoniem Morris.


Zie hier Frans voor op reis / handige Franse woorden en zinnen.


7. Bécassine

Bécassine is een Franse strip en de naam van zijn heldin, verschijnt voor het eerst in het eerste nummer van La Semaine de Suzette op 2 februari 1905. Ze wordt beschouwd als een van de eerste vrouwelijke hoofdrolspelers in de geschiedenis van de Franse strips.


6. Spirou et Fantasio / Robbedoes en Kwabbernoot

Robbedoes en Kwabbernoot is een Belgische stripreeks rondom de twee gelijknamige hoofdpersonen, Robbedoes en Piet Kwabbernoot. De reeks werd gecreëerd door de Franse tekenaar Robert Velter en later overgedragen aan respectievelijk Jijé en André Franquin, onder wie de reeks pas echt succesvol werd.


Zie hier de Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden.


5. Les Schtroumpfs / de Smurfen

De Smurfen zijn stripfiguren bedacht door de Belgische striptekenaar Peyo en mee vormgegeven door Yvan Delporte. Ze zien eruit als kleine blauwe dwergen. De Smurfen werden oorspronkelijk ontworpen als nevenpersonages in een andere stripreeks van Peyo, Johan en Pirrewiet.


Zie hier de 1000 moderne Franse woorden en uitdrukkingen – Franse straattaal.


4. Blake et Mortimer

De avonturen van Blake en Mortimer is een stripreeks, oorspronkelijk van de Belgische auteur Edgar P. Jacobs. De strip verscheen voor het eerst in het Belgische stripblad Tintin in 1946. In Nederland verschenen de verhalen vanaf 1946 in Kuifje Weekblad en vanaf 1964 in Pep/Sjors.


3. Gaston Lagaffe

Guust is een stripreeks rond stripfiguur Guust Flater die werd bedacht en getekend door André Franquin. Jidéhem was in de beginperiode coauteur. De strip bestaat sinds 28 februari 1957.


2. Les aventures de Tintin / Kuifje

De avonturen van Kuifje is een stripreeks over de fictieve reporter Kuifje, getekend door de Belgische scenarist en striptekenaar Hergé. De reeks startte als krantenstrip in 1929 en het eerste album verscheen in 1930. De reeks verscheen ook in weekbladen. Het eerste Nederlandstalige album verscheen in 1946.


Zie hier de 100 meest gebruikte Franse werkwoorden.


1. Astérix

Astérix, is een Franse stripreeks met in de hoofdrol de gelijknamige Galliër. De stripserie is gemaakt door de Franse tekenaar Albert Uderzo en scenarioschrijver René Goscinny, die elkaar in Brussel leerden kennen


Top 10 beste strips om Frans te leren

  1. Asterix
  2. Les aventures de Tintin
  3. Gaston Lagaffe
  4. Blake et Mortimer
  5. Les Schtroumpfs
  6. Spirou et Fantasio
  7. Bécassine
  8. Lucky Luke
  9. Boule et Bill
  10. Babar

Geef een reactie