Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden

0
Kuifje - Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden
Kuifje - Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden

Populairste Belgische stripfiguren aller tijden

Als ze iets in België kunnen is het wel strips tekenen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over boeken op deze website.


Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden

Bron en meer informatie: Belgische strip


10. Jommeke

Jommeke
Jommeke

De strip Jommeke wordt uitgegeven sinds 1955 wordt uitgegeven. Het is gemaakt door Jef Nys en kan worden omschreven als een humoristische avonturenreeks voor kinderen. Jommeke, een 11-jarige jongen, is de hoofdrolspeler van de serie.


Zie hier de Top 10 beste strips om Frans te leren.


9. De Kiekeboes

De Kiekeboes
De Kiekeboes

De strip De Kiekeboes debuteerde in 1977. Merho werkte eerder samen met Willy Vandersteen maar wilde zijn eigen reeks creëren. Het eerste verhaal, De Wollebollen , begon in Het Laatste Nieuws op 15 februari 1977.

Marcel Kiekeboe is de hoofdrolspeler van de stripreeks, een soort ‘doorsnee Joe’ met een nietszeggende doorsnee kantoorbaan, trekt avontuur aan en gaat daarin mee. Denkt best goed van zichzelf, maar blijkt keer op keer de minst slimme van het gezin te zijn.


8. Largo Winch

Largo Winch
Largo Winch

De hoofdpersoon van de strip van Philippe Francq en Jean Van Hamme is Largo Winczlav, geboren in Joegoslavië. Op zijn zesentwintigste erft Winch een financieel kartel met een waarde van tien miljard dollar. Rebel, rokkenjager, vechtersbaas en hartgrondig hater van het establishment… daarom wordt Largo Winch “de humanist miljardair” genoemd.


7. Blake & Mortimer

Blake & Mortimer
Blake & Mortimer

De avonturen van Blake en Mortimer is een stripreeks, oorspronkelijk van de Belgische auteur Edgar P. Jacobs. De strip verscheen voor het eerst in het Belgische stripblad Tintin in 1946.

De hoofdrolspelers van de avonturen zijn Philip Mortimer, een vooraanstaande Britse wetenschapper en zijn vriend Captain Francis Blake van MI5. De belangrijkste tegenstander is hun gezworen vijand, kolonel Olrik, die in bijna elk boek is verschenen.


Zie hier de Top 50 populairste strips 2021 volgens de Stripspeciaalzaak.


6. Robbedoes & Kwabbernoot

Spirou et les héritiers, 1952, door Franquin
Spirou et les héritiers, 1952, door Franquin

Spirou & Fantasio is één van de meest populaire klassieke Frans-Belgische strips. De serie loopt al sinds 1938. Franquin ontwikkelde de strip van enkele grappen en korte series tot lange avonturen met complexe plots, en wordt meestal beschouwd als de definitieve auteur van de strip.


5. Guust

Guust
Guust

Gaston (in het Frans) is een Belgische gag-a-day -strip gemaakt in 1957 door de Belgische cartoonist André Franquin in het Frans-Belgische stripblad Robbedoes. De serie concentreert zich op het dagelijks leven van Gaston Lagaffe (wiens achternaam ‘blunder’ betekent), een luie en onhandige kantoorjunior die werkt op het kantoor van Robbedoes in Brussel.


Zie hier de drie meest iconische stripfiguren.


4. Lucky Luke

Lucky Luke
Lucky Luke

Morris schreef en tekende Lucky Luke in zijn eentje tot 1955, waarna hij ging samenwerken met de Franse schrijver René Goscinny. De serie speelt zich af in het Amerikaanse Oude Westen van de Verenigde Staten. Lucky Luke is een gewiekste revolverheld die bekend staat als de “man die sneller schiet dan zijn schaduw”, en zijn intelligente paard Jolly Jumper.


3. Suske en Wiske

Suske en Wiske
Suske en Wiske

De oorspronkelijke auteur was de Vlaming Willy Vandersteen uit Kalmthout. De jongen Suske (Vlaamse afkorting van Franciskus ) en het meisje Wiske (van Louise ) beleven avonturen met vaak fantastische elementen.

De totale oplage wordt geschat op 145 miljoen exemplaren, wat verklaard kan worden door de populariteit in de Nederlandstalige wereld en vooral door het lange bestaan ​​van de personages – het eerste verhaal verscheen al in 1945.


2. De Smurfen

De Smurfen
De Smurfen

Les Schtroumpfs zijn stripfiguren die in 1958 van de Belgische kunstenaar en auteur Peyo (Pierre Culliford, 1928-1992). De Smurfen zijn erg klein (passen gemakkelijk in de hand van een volwassen mens) en hebben een rijke blauwe huidskleur. De Grote Smurf onderscheidt zich van de andere Smurfen met zijn volle witte baard en zijn rode kleren.


1. Kuifje

Kuifje
Kuifje

Tintin is de hoofdrolspeler in De avonturen van Kuifje , de stripreeks van de Belgische cartoonist Hergé. Dit personage is gecreëerd in 1929 en geïntroduceerd in Le Petit Vingtième, een wekelijkse jeugdbijlage bij de Belgische krant Le Vingtième Siècle.

Kuifje verschijnt als een jonge man met een rond gezicht en een kuifkapsel en wordt afgebeeld als een vroegrijpe, veelzijdige verslaggever die de wereld rondreist met zijn hond Bobbie.


Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden

  1. Kuifje
  2. De Smurfen
  3. Suske en Wiske
  4. Lucky Luke
  5. Guust
  6. Robbedoes & Kwabbernoot
  7. Blake & Mortimer
  8. Largo Winch
  9. De Kiekeboes
  10. Jommeke

Geef een reactie