Zeven gewoonten van gelukkige mensen

0
Zeven gewoonten van gelukkige mensen
Zeven gewoonten van gelukkige mensen

Zeven gewoonten van gelukkige mensen

Het kan allemaal zo makkelijk zijn toch? Gewoon even lezen en nog belangrijker: toepassen.


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website.


Zeven gewoonten van gelukkige mensen

Bron: www.thedailystar.net


Stel grenzen

Veel mensen hebben moeite met hun bandbreedte, of hoeveel mensen ze daadwerkelijk aankunnen zonder overweldigd te raken. Grenzen stellen is belangrijk en nee zeggen is een goede gewoonte om te passen, zodat anderen je grenzen serieusnemen.


Zie hier: wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen – 11 voorbeelden


Pauzes nemen

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Dit betekent niet dat je na een week werken een maand vrij moet nemen, alleen dat je moet weten hoeveel mentale en fysieke belasting je aan kan zonder een burn-out te krijgen. Het plannen van regelmatige ’time-off’ is belangrijk om productief, geïnteresseerd en gelukkig te blijven.


Zie hier: dutje geeft je creativiteit een boost zegt onderzoek.


Realistische doelen

Een veelvoorkomende oorzaak van frustratie is vaak ons ​​eigen onvermogen om realistische doelen voor onszelf te stellen. Ofwel worden we te ambitieus en voelen we ons onproductief als we tekortschieten, ofwel plannen we te weinig en vervelen we ons.

Door kleine, realistische doelen te stellen die uitdagend maar toch haalbaar zijn, kunnen we ons gemotiveerd en gelukkig voelen.


Zie hier: de Top 10 beste boeken over zelf discipline (en 14 lijstjes)


Muziek

De wetenschap heeft bewezen dat muziek ons ​​een beter gevoel kan geven. Zelfs als iemand niet opstaat om erop te dansen, wat zelfs nog beter is voor algeheel geluk, kan muziek ons ​​helpen kalmeren of optrekken. Het werkt als een grote stressbreker tijdens werkpauzes.


Zie hier de Top 10 gewoonten van echt effectieve mensen.


Vrijwilligerswerk

Regelmatig vrijwilligerswerk of ‘vrijgevigheid’ zorgen ervoor zorgen dat je je tevreden en gelukkiger voelt. Volgens een onderzoek van Stanford voel je je beter door te geven dan door te ontvangen.


Breng tijd buitenshuis door

De zon is niet alleen goed voor vitamine D, het helpt ook om je serotonine-niveau te verhogen, een hormoon dat een natuurlijke stemmingsverbeteraar is.

Frisse lucht kan hetzelfde effect hebben op het lichaam. Tijd buitenshuis doorbrengen kan daarom stress en angst verminderen en ervoor zorgen dat u zich in een mum van tijd gelukkiger voelt.


Zie hier: gestrest? 20 minuten in contact met natuur doen wonderen


Goede vrienden

Wij zijn nu eenmaal sociale wezens en tijd doorbrengen met goede vrienden kan je geluk enorm vergroten. Het bevordert gevoelens van verbondenheid en veiligheid en helpt je te ontspannen.

Uitgaan en mensen ontmoeten, in tegenstelling tot chatten op sociale media, kan een ontspannende manier zijn om de dag af te sluiten.


Geef een reactie