, , , , ,

Top 10 gewoonten van echt effectieve mensen

Top 10 gewoonten van echt effectieve mensen

Gewoonten van echt effectieve mensen

Zo moeilijk is het allemaal niet, doe gewoon het onderstaande. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over succes op deze website.


Top 10 gewoonten van echt effectieve mensen

Bron: www.tennessean.com


1. Ze omarmen de uitgestelde beloning

Dit is voor veel mensen moeilijk, de gewoonte om een ​​onmiddellijke beloning te weigeren op basis van de verwachting van een nog betere beloning later. Maar het is een praktijk die effectieve mensen regelmatig toepassen.

Veel rijke individuen maken er bijvoorbeeld een gewoonte van af te zien van tijdelijke genoegens met het oog op succes op de lange termijn.

Of dat nu betekent in een bescheidener huis wonen of geld besparen op zaken als auto’s of kleding, ze erkennen het succes van morgen als belangrijker dan de tijdelijke bevrediging van vandaag.


Zie hier de Top 10 beste boeken over zelf discipline (en 14 lijstjes).


2. Ze volgen de kudde niet

De meeste mensen hebben de neiging om het gangbare te volgen. Dit maakt deel uit van ons aangeboren verlangen om deel uit te maken van de massa en op te gaan in de samenleving.

Maar het volgen van de kudde is een trefzekere manier om jezelf te beperken. Effectieve mensen zijn niet bang om hun eigen beslissingen te nemen en daar acher te staan, vaak creëren ze daarbij hun eigen ‘kudde’.


3. Ze blijven leren

Effectieve mensen begrijpen de waarde van onderwijs en daarom richten ze zich zo sterk op verbetering van zichzelf.

Dit kan vele vormen aannemen, zoals op de hoogte blijven van het nieuws, feedback van anderen vragen, maar ze bouwen hun kennis in de eerste plaats op door te lezen.

En hoewel ze soms lezen voor amusement, besteden ze veel van hun leestijd aan persoonlijke ontwikkeling, waarbij biografieën en geschiedenisboeken het grootste deel van hun leeslijst uitmaken.


Zie hier de Top 10 gewoonten van de rijkste mensen ter wereld.


4. Het zijn vroege vogels

Ken je de uitdrukking ‘de vroege vogel krijgt de worm’? Het gaat om een simpele waarheid: hoe meer tijd je kunt besteden aan je streven naar succes, hoe meer succes je zult behalen.

De gewoonte om vroeg op te staan ​​duikt keer op keer op bij effectieve mensen, vooral als een manier om de dagelijkse afleiding tegen te gaan en je te concentreren op wat echt belangrijk is.

Door vroeg op te staan ​​en je te concentreren op wat je op een bepaalde dag wilt bereiken (in tegenstelling tot het omgaan met constante onderbrekingen en verstoringen), kom je dichter bij je doel en krijg je meer zelfvertrouwen.


5. Ze zorgen voor zichzelf

Of het nu gaat om dagelijkse lichaamsbeweging, een bewust dieet of ervoor zorgen dat ze elke nacht voldoende slapen, aandacht voor persoonlijke verzorging staat hoog op de lijst van gewoonten die effectieve mensen delen.

Meer dan driekwart van de selfmade miljonairs beweegt minstens 30 minuten per dag en slaapt minstens zeven uur per nacht.


Zie hier de samenvatting The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte


6. Ze gebruiken tijd

‘Verspil geen tijd’, schreef Benjamin Franklin, ‘want dat is waar het leven van gemaakt is.’ Effectieve mensen erkennen dat tijd onvervangbaar is en het besteden van tijd aan triviale bezigheden brengt kosten met zich mee.

Ze spannen hun beslissingsspieren om prioriteit te geven aan de taken die er toe doen en minimaliseren de tijd die wordt besteed aan onbelangrijke dingen.

Van het opbouwen van consistente dagelijkse routines tot het prioriteren van projecten, ze concentreren zich liever op het krijgen van de juiste dingen dan simpelweg meer dingen gedaan te krijgen.


7. Ze stellen doelen

Het is erg moeilijk om op een bestemming te komen als je geen kaart hebt. Daarom stellen effectieve mensen duidelijke, specifieke doelen en zetten ze zich in om deze te bereiken.

Het proces omvat over het algemeen vier gemeenschappelijke stappen: ze visualiseren de toekomst die ze willen bereiken, ze schrijven deze doelen op, ze stellen duidelijke deadlines en metingen vast en ze houden zichzelf verantwoordelijk.


8. Ze ondernemen actie

Zonder actie zullen de beste plannen ter wereld niets opleveren. Effectieve mensen handelen snel, in veel gevallen voordat ze voelen dat ze er klaar voor zijn. Ze erkennen hoe verlammend besluiteloosheid kan zijn en ondernemen stappen om dit tegen te gaan.


9. Ze blijven verbinden

Effectieve mensen begrijpen het belang van samenwerking. Daarom zoeken ze andere positieve, doelgerichte individuen op om ideeën en inspiratie uit te wisselen.

Of het nu gaat om eenvoudig netwerken of het spelen van een rol als mentor, effectieve mensen omringen zich met andere effectieve mensen.


Zie hier genieën met zeer vreemde gewoonten – 11 stuks


10. Ze geven

Of het nu gaat om donaties van tijd, geld of ideeën, effectieve mensen maken er een gewoonte van om te delen wat ze hebben.

Ze erkennen dat teruggeven niet alleen het juiste is om te doen, maar ook een daad die alle betrokkenen sterker maakt.


Top 10 gewoonten van echt effectieve mensen

  1. Ze omarmen de uitgestelde beloning
  2. Ze volgen de kudde niet
  3. Ze blijven leren
  4. Het zijn vroege vogels
  5. Ze zorgen voor zichzelf
  6. Ze gebruiken tijd
  7. Ze stellen doelen
  8. Ze ondernemen actie
  9. Ze blijven verbinden
  10. Ze geven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie