Genieën met zeer vreemde gewoonten – 11 stuks

0
Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen
Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen

Genieën met zeer vreemde gewoonten – 11 stuks

Heb je wat vreemde gewoonten? Dat is eigenlijk helemaal helemaal niet zo raar en kan wijzen op je bijzondere gaven. Zie hier 11 genieën met hun opmerkelijke vreemde gedragingen.

Genieën met zeer vreemde gewoonten - 11 stuks<
Genieën met zeer vreemde gewoonten – 11 stuks<

Lees hier ->>> meer over gedrag op deze website…


Genieën met zeer vreemde gewoonten – 11 stuks


1. Pythagoras (Samos, ca. 570 v.Chr. – Metapontum, ca. 500 v.Chr.)

Onze Pythagoras was de vader van het vegetarisme. Hij at dus geen vlees en producten die afkomstig waren van dieren zoals eieren. Daaraanst had hij een hekel aan bonen en sommige groenten.

Pythagoras
Pythagoras

Vanaf Plato verschijnen meer vermeldingen van Pythagoras als leermeester op het gebied van wiskundige vakgebieden, zoals rekenen, harmonieleer, geometrie en astronomie.

Volgens hem was een fundamentele leerstelling de aanname dat alles is opgedeeld in een en veel, het begrensde en onbegrensde. Ook zou alles in wezen zijn opgebouwd uit getallen, zodat de oersubstantie van de kosmos feitelijk het getal zou zijn.


2. Ludwig van Beethoven (Bonn, 16 december[1] 1770 – Wenen, 26 maart 1827)

Beethoven heeft veel van zijn muziek al badderend geschreven. Het warme water zorgt voor een ontspannen toestand en inspiratie.

Ludwig van Beethoven
Ludwig van Beethoven

was een Duitse componist, musicus, virtuoos en dirigent. Er is, zoals bij vele beroemdheden, uitgebreid gespeculeerd over Beethovens laatste woorden.

Op zijn sterfbed gelegen, had Beethoven erin toegestemd het sacrament der stervenden te ontvangen. Na vertrek van de priester zei Beethoven: “Plaudite, amici, comedia finita est.” (“Applaudisseert, mijn vrienden, de voorstelling is voorbij”, het gebruikelijke einde bij een stuk in de Commedia dell’arte). “Heb ik niet altijd gezegd dat het op deze wijze zou aflopen?”

Kort daarna werd een kistje wijn bezorgd afkomstig van muziekuitgever Schott. Schindler, Beethovens ‘Geheimsekretär ohne Gehalt’, plaatste hiervan twee flessen Rüdesheimer en twee andere flessen op een tafel naast het bed. Beethoven keek ernaar en stamelde: “Jammer, jammer, te laat!”


3. Honoré de Balzac (Tours, 20 mei 1799 – Parijs, 18 augustus 1850)

Balzac dronk 50 koppen koffie per dag en zegt dat hij wel eens 48 uur aan één stuk door heeft gewerkt aan zijn boeken.

Honoré de Balzac
Honoré de Balzac

Balzac is één van de belangrijkste Franse schrijvers van de eerste helft van de negentiende eeuw. Zijn bekendste werk is La Comédie humaine, een reeks romans geschreven met de bedoeling een volledig beeld te geven van de Franse maatschappij na de val van Napoleon.

Balzac schreef hiervoor zo’n honderdtal romans die een beeld toonden van de sociale toestanden in de verschillende klassen. Enkele romans zijn uitgegroeid tot klassiekers in de Franse literatuur, zoals Eugénie Grandet en Le Père Goriot.


4. Igor Stravinsky (Oranienbaum, 17 juni 1882 – New York, 6 april 1971)

Strawinsky stond iedere morgen na het opstaan 15 minuten op zijn kop!

Igor Stravinsky
Igor Stravinsky

Hij was één van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Naast componist was Stravinsky ook dirigent, vaak van zijn eigen werken.


5. Leonardo Da Vinci (Vinci, 15 april 1452 – Amboise, 2 mei 1519)

Da Vinci was een groot liefhebber van slapen, hij sliep regelmatig 24 uur achter elkaar.

"<yoastmark

Da Vinci was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance.

Hij wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis en als genie.


6. Nikola Tesla (Smiljan, 10 juli 1856 – New York, 7 januari 1943)

Tesla sliep maar 2 uur per nacht en draaide met zijn grote teen 100 rondjes voor het slapen gaan.

Nikola Tesla
Nikola Tesla

Nikola Tesla is bij het grote publiek vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en van andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet.


7. Agatha Christie (Torquay (Devon), 15 september 1890 – Wallingford (Oxfordshire), 12 januari 1976)

Christie schreef altijd met de typmachine waar ze maar kon, in de keuken, in een hotel, in bed of waar dan ook.

Agatha Christie
Agatha Christie

Christie was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken werden in ten minste 108 talen vertaald, en er werden ruim 4 miljard exemplaren van haar boeken verkocht.


8. Albert Einstein (Ulm, 14 maart 1879 – Princeton (New Jersey), 18 april 1955)

Einstein had vele vreemde fratsen. Hij droeg (bijna) nooit sokken, knipte op latere leeftijd zijn haar niet meer en zou ooit een levend sprinkhaan hebben gegeten.

Albert Einstein
Albert Einstein

Einstein was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige van Joodse afkomst. Hij wordt algemeen gezien als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis, naast Isaac Newton en James Clerk Maxwell.


9. Friedrich Nietzsche (Röcken, 15 oktober 1844 – Weimar, 25 augustus 1900)

Nietzsche deed al zijn geschrijf staande!

Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche

Nietzsche was een beroemde en invloedrijke Duitse filosoof, dichter en filoloog. Uitspraken van Nietzsche:

  • Er bestaan geen feiten alleen interpretaties.
  • De beste vriend zal waarschijnlijk de beste echtgenote krijgen, omdat een goed huwelijk op een talent voor vriendschap berust.
  • Dat wat me niet doodt, maakt me sterker.
  • De hoop is het kwaadste der kwaadste, omdat zij de marteling verlengt.

10. Charles Dickens (Landport bij Portsmouth, 7 februari 1812 – Gad’s Hill Place in Rochester (Kent), 9 juni 1870)

Dickens had ook wat vreemde gewoonten. Hij was helemaal van slag als één haartje van zijn kapsel verkeerd zat. Hij dicteerde bijna dezelfde zinnen aan zijn assistent keer, op keer op keer.

Charles Dickens
Charles Dickens

Dickens was één van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het Victoriaans tijdperk en de eerste literaire chroniqueur van de grootstad midden in de industriële revolutie. Tot na de Eerste Wereldoorlog bleef hij Engelands populairste schrijver.

Hij verwierf bekendheid met The Pickwick Papers (The posthumous papers of the Pickwick Club) dat vanaf 1836 maandelijks verscheen.

Daarna verschenen Oliver Twist in het door hem geredigeerde tijdschrift Bentley’s Miscellany in 1837-1838, Nicholas Nickleby in 1838-1839, The Old Curiosity Shop en Barnaby Rudge beiden in 1841. Zijn beroemdste romans zijn David Copperfield (1849-1850, deels autobiografisch), Great Expectations (1860-1861), Oliver Twist, Nicholas Nickleby en A Christmas Carol (1843). A tale of two cities staat met 200 miljoen exemplaren op nummer zeven van ’s werelds meest verkochte boeken.


11. Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817)

Austen had een bloedhekel om mensen een stukje van haar boeken te laten lezen voor ze ze geheel geschreven had. Ook zorgde ze er voor dat haar slaapkamer, waar ze aan haar boeken werkte, krakende planken had zodat ze mensen aan hoorde komen.

Jane Austen
Jane Austen

Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Ze schreef (en herschreef) drie grote romans en begon aan een vierde. Van 1811 tot 1816 bereikte ze succes als schrijfster met de romans Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813), Mansfield Park (1814) en Emma (1816).


Zie hier de top 20 slimste mensen aller tijden.


Genieën met zeer vreemde gewoonten – 11 stuks


Geef een reactie