Samenvatting The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte

Samenvatting The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte
Samenvatting The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte

Samenvatting The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte

The Power of Habit is een boek geschreven door Charles Duhigg waarin hij onderzoekt hoe gewoontes werken en hoe we ze kunnen veranderen.

Volgens Duhigg zijn gewoontes de manier waarop ons brein automatische handelingen en beslissingen maakt. Dit zodat we ons kunnen concentreren op andere dingen.

Gewoontes vormen dus een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze kunnen ons helpen om efficiënter te werken en onze doelen te bereiken.


Lees hier ->>> meer samenvattingen van managementboeken op deze website.


Koopt
Koopt hier The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte

Maar gewoontes kunnen ook een obstakel vormen. Dit als we proberen om iets te veranderen of als ze ongezond of onproductief zijn. Duhigg stelt dat gewoontes bestaan uit drie delen: een trigger, een gedraging en een beloning.

Als we de trigger en de beloning van een gewoonte kunnen identificeren, kunnen we een nieuwe gedraging toevoegen.  Op deze manier kunnen we de gewoonte veranderen.


Zie hier de Top 10 beste boeken over zelf discipline (en 14 lijstjes)


In The Power of Habit biedt Duhigg talloze voorbeelden van hoe gewoontes werken. Hij geeft de voorbeelden in onze persoonlijke levens, in bedrijven en in de samenleving als geheel.

Hij laat zien hoe gewoontes kunnen worden gebruikt om positieve veranderingen te bewerkstelligen. Ook hoe we onze gewoontes kunnen aanpassen om ons leven te verbeteren.


Samenvatting The Power of Habit van Charles Duhigg / Macht der gewoonte


De triggers

Charles Duhigg definieert een “trigger” als de prikkel die een gewoontegedrag in gang zet. Triggers kunnen extern zijn, zoals het zien van een bepaald voorwerp of het ontvangen van een melding op ons telefoon.

Een interne trigger is als het voelen van een bepaald emotie of het hebben van een specifieke gedachte.

Volgens Duhigg is het begrijpen en identificeren van de triggers voor onze gewoontes een belangrijke stap in het veranderen ervan.

Door te begrijpen wat een bepaald gedrag oproept, kunnen we ingrijpen en in plaats daarvan een andere actie kiezen als reactie op de trigger.


Zie hier de Top 10 beste boeken om je productiviteit te verhogen.


Bijvoorbeeld, als we de gewoonte hebben om ongezonde snacks te eten als we gestresst zijn, kunnen we proberen de trigger (gestrest zijn) te identificeren en in plaats daarvan een andere actie te kiezen (zoals een wandeling maken of diep ademhalen) om met de stress om te gaan.

Duhigg suggereert ook dat we nieuwe gewoontes kunnen creëren door bewust een gewenste gedraging te koppelen aan een trigger.

Bijvoorbeeld, als we regelmatig willen gaan sporten, kunnen we de trigger van het aantrekken van onze hardloopschoenen koppelen aan het gaan hardlopen. Door dit regelmatig te herhalen, wordt het gedrag automatisch en wordt een nieuwe gewoonte gevormd.


Zie hier de Top 25 best verkochte managementboeken 2022.


De gedraging

Duhigg deffinieert een “gedraging” als de actie die wordt ondernomen als reactie op een trigger. Gedragingen kunnen bewust of onbewust zijn, en ze kunnen gewoontes of eenmalige acties zijn.

Volgens Duhigg zijn gedragingen een belangrijk onderdeel van de gewoonte-lus, die bestaat uit een trigger, een gedraging en een beloning. De gedraging is het middelste stuk in de lus en wordt beïnvloed door de trigger en de beloning.

Bijvoorbeeld, als de trigger voor een gewoonte hongergevoel is en de beloning het verzadigen van de honger, kan de gedraging het eten van een snack zijn.

Duhigg stelt dat we onze gewoontes kunnen veranderen door de gedraging in de gewoonte-lus te wijzigen.

Bijvoorbeeld, als we de gewoonte willen doorbreken om ongezonde snacks te eten, kunnen we de gedraging veranderen in het eten van een gezonde snack in plaats daarvan. Door deze nieuwe gedraging regelmatig te herhalen, kunnen we een nieuwe gewoonte creëren die de oude vervangt.

Duhigg suggereert ook dat we de gewoonte-lus kunnen gebruiken om nieuwe gewoontes te creëren door bewust een gewenste gedraging te koppelen aan een trigger en een beloning. Door dit regelmatig te herhalen, wordt het gedrag automatisch en wordt een nieuwe gewoonte gevormd.


Zie hier boeken die je brein stimuleren – 10 voorbeelden hersenkrakers


De beloning

Charles Duhigg definieert een “beloning” als de positieve feedback die we krijgen na het voltooien van een gedraging. Beloningen zijn de reden waarom we gewoontes ontwikkelen, omdat ze ons helpen om te onthouden wat werkt en wat niet werkt.

Beloningen kunnen materieel zijn, zoals eten of geld, of immaterieel, zoals een gevoel van voldoening of verbinding met anderen.

Volgens Duhigg is het begrijpen van de beloning die we krijgen van een gewoonte een belangrijke stap in het veranderen ervan. Door te begrijpen wat we willen bereiken met een bepaalde gewoonte, kunnen we een andere gedraging kiezen die ons dezelfde beloning geeft.

Bijvoorbeeld, als we de gewoonte hebben om ongezonde snacks te eten als we gestresst zijn, kunnen we proberen om te begrijpen wat we willen bereiken met dit gedrag (bijvoorbeeld onszelf belonen of onszelf afleiden van onze stress) en in plaats daarvan een andere gedraging te kiezen die ons dezelfde beloning geeft (zoals het doen van een favoriete activiteit of het praten met een vriend).

Duhigg suggereert ook dat we nieuwe gewoontes kunnen creëren door bewust een gewenste gedraging te koppelen aan een trigger en een beloning. Door dit regelmatig te herhalen, wordt het gedrag automatisch en wordt een nieuwe gewoonte gevormd.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Zie hier de samenvatting 7 eigenschappen effectief leiderschap.