, , , ,

Leren gaat beter zonder computer in de klas

Leren gaat beter zonder computer in de klas

Leren gaat beter zonder computer in de klas

Je ziet het meer en meer, een leerling of student heeft in de klas een computer voor zijn of haar neus. Zitten ze lekker naar het beeldscherm te staren.

Wat blijkt: dat is helemaal niet goed voor het leerproces. Wij twijfelen nog, maar de onderzoekers van de Michigan State University (MSU) niet. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Leren gaat beter zonder computer in de klas

Wat is nu het grote probleem als je als student die computer voor je neus hebt? Nou, je bent al heel snel afgeleid door dat verschrikkelijke internet. Er is altijd wel wat te checken, te lezen of te spelen.


Zie hier de Top 10 landen met de meeste supercomputers 2022.


Our results showed that nonacademic Internet use was common among students who brought laptops to class and was inversely related to class performance. This relationship was upheld after we accounted for motivation, interest, and intelligence. Class-related Internet use was not associated with a benefit to classroom performance.

Uit: Logged In and Zoned Out


Het onderzoek en de conclusie

De onderzoekers vroegen aan de studenten om voor het begin van de les even in te loggen op een netwerk.

Ze vertelden er bij dat ook hun internet-gedrag gevolgd zou gaan worden. Nadat ze een semester aan onderzoeksdata hadden binnen geharkt, bleken er opvallende zaken uit naar voren te komen.


Zie hier de Top 10 meest duurzame datacenterbedrijven 2023.


Als de studenten eenmaal de computer mochten gaan gebruiken bleek dat ze nog geen vijf minuten school-achtige zaken bezig waren. Nee, gingen en masse lekker Facebooken, mail checken en nieuws lezen.

Zo bleek dat één derde van de tijd, de studenten met compleet andere zaken bezig waren en mede daardoor hun cijfers ook minder werden.


Bron en meer informatie: S.M. Ravizza, M.G. Uitvlugt en K.M. Fenn: Logged In and Zoned Out in Psychological Science, februari 2017


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie