Wat maakt iemand een eikel? De wetenschap geeft antwoord

Wat maakt iemand een eikel? De wetenschap geeft antwoord
Wat maakt iemand een eikel? De wetenschap geeft antwoord

Wat maakt iemand een eikel? De wetenschap geeft antwoord

Regelmatig komen we zwaar irritante mensen tegen: de zgn. eikels. Dit wetenschappelijk onderzoek zocht naar het psychologische profiel van de eikel. Lee meer…


Lees hier ->>> meer over psychologie op deze website.


Wat maakt iemand een eikel? De wetenschap geeft antwoord


Zie hier cursus meisjes versieren met video


De 400 deelnemers is gevraagd waar ze aan denken aan de ‘biggest assholes’ die ze kennen. Dit deden ze met behulp van het vijffactorenmodel voor persoonlijkheid met de elementen extraversie, vriendelijkheid, nauwgezetheid, neuroticisme en openheid voor ervaring.


Wit je dat het huwelijk alcoholverslaving voorkomt.


De typische eikel bleek volgens de deelnemers een man van middelbare leeftijd. Het kan ook de huidige of (waarschijnlijker, om voor de hand liggende redenen) voormalige partner, vriend, familielid, baas of collega zijn.


Results showed that “assholes” were perceived to be characterized by interpersonally relevant traits (i.e., low Agreeableness, high Anger).

Uit: “They Are Such an Asshole”: Describing the Targets of a Common Insult Among English-Speakers in the United States


Antwoord op de vraag: wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10


Natuurlijk is gevraagd waarom de deelnemers deze mensen eikels vonden. Zo zijn de eikels snel boos en onvriendelijk. De gemiddelde eikel is ook onverdraagzaam, egocentrisch, impulsief en onverantwoordelijk.

Klinkt bekend? Het zou moeten . Klootzakken, realiseerden de onderzoekers zich, worden vaak gezien als persoonlijkheidsprofielen die erg lijken op mensen met psychopathische, antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornissen.


Zie hier de top 10 landen met meeste zeer rijke inwoners 2019.


Als je je zelf afvraagt: ‘Ben je nu zelf ook zo’n koothommel?’ dan is er goed nieuws. De kans is groot dat als je de vraag stelt, het antwoord nee is. Eikels weten vaak heel goed dat ze zich eikelig gedragen, het kan ze gewoon niet schelen.


Antwoord op de vraag: hoe herken je een narcist? Aan deze gelaatsuitdrukking…


Bron en meer informatie: Brinkley M. Sharpe, Courtland S. Hyatt, Donald R. Lynam en Joshua D. Miller: “They Are Such an Asshole”: Describing the Targets of a Common Insult Among English-Speakers in the United States in Collabra: Psychology (2022) 8 (1): 32552. https://doi.org/10.1525/collabra.32552


Antwoord op de vraag: hoe kom je van wespen af? Vijf handige tips