Wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10

0
Wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10
Wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10

Wat is het snelste hondenras ter wereld?

Dat wilde wij altijd al weten: Wat is het snelste hondenras ter wereld? Wel eens gehoord van een Saluki, een Weimarse staande hond of een Borzoi? Ze staan er allemaal in/bij met de snelheid waartoe ze in staat zijn om hun prooi te achterhalen. Wij wisten ook niet dat die kleine Jack Russel terriër zo vliegensvlug zou zijn. Naast de snelheid, verder kort wat info over het betreffende hondenras, een foto en we sluiten af met wat beelden.

Wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10
Wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10

Wat is het snelste hondenras ter wereld? Een top 10

 

10. Bordercollie met 48 kilometer per uur

Bordercollie
Bordercollies werden vroeger vooral opgeleid tot veedrijvers en het zijn echte werkhonden. Als ze met een kudde werken, zijn ze onvermoeibaar en kunnen ze wel 100 km per dag lopen.

9. Dobermann Pinscher met 48 kilometer per uur

Dobermann
Op zich is deze Dobermann een vriendelijke en vreedzame hond en een uitstekende gezinshond, natuurlijk wel als ie goed is opgevoed. De Pinscher houdt van spelen, vooral van trekspelletjes, maar hij kan ook té wild spelen.

8. Whippet met 56 kilometer per uur

Whippet
Whippets werden vroeger gefokt en gehouden door Engelse mijnwerkers en ze werden ingezet voor de konijnenjacht. Ze zijn aanhankelijk en aanhalig, intelligent, niet supergehoorzaam, vrolijk, en speels.

7. Weimaraner of Weimarse staande hond met 56 kilometer per uur


Dit is een zeer vriendelijke, werkwillige en intelligente hond met een groot uithoudingsvermogen, zeer geschikt voor de jacht, niet bang van water en als gezinshond voor mensen die een actieve hond zoeken.

6. Borzoi met 58 kilometer per uur

Borzoi
Dit is een Russisch hondenras ook behorend tot de windhonden. De schofthoogte is bij het vrouwtje 70 centimeter en meer, en bij het mannetje 75 centimeter en meer

5. Dalmatiër 59 kilometer per uur

Dalmatiër
Een hondje ooit bedoeld voor de adel uit Europa met als taak het begeleiden van de door paarden getrokken equipages, koetsen en rijtuigen.

4. Jack Russell Terrier met 61 kilometer per uur

Jack Russel
Deze terriër heeft een lief, super speels, vrolijk, intelligent, levendig, onverschrokken, een beetje koppig en temperamentvol karakter en kan meestal goed opschieten met kinderen en de andere huisdieren. Een strenge en consequente opvoeding is wel van groot belang.

3. Saluki met 64 kilometer per uur

Saluki
De saluki of Perzische windhond komt uit Iran, het vroegere Perzië. Ze hebben nog steeds een prima jachtinstinct dus huisdieren zoals geiten of konijnen kunnen maar beter uit de buurt blijven.

2. Vizsla met 64 kilometer per uur

Vizla
De Vizsla, wat je uitspreekt als Wiezsla, is een elegante en gedisciplineerde jachthond. Het zijn prima gezelschaphonden zijn, maar ze moeten iedere dag veel beweging krijgen.

1. De hazewindhond met 74 kilometer per uur

Wat is het snelste hondenras ter wereld? De top 10
De greyhound is een echt een zeer liefdevolle hond, die een sterke relatie met de gezinsleden kan ontwikkelen. Deze hond is erg gevoelig aangelegd en door een lichte stemverheffing kan de hond al uit zijn element raken. Binnen is hij/zij de rust zelve.

Geef een reactie