, , ,

Wat maakt vrouwen aantrekkelijk voor mannen volgens de wetenschap?

Wat maakt vrouwen aantrekkelijk voor mannen

Wat maakt vrouwen aantrekkelijk voor mannen volgens de wetenschap?

Wij vinden wetenschap wel van belang, want dan kun je zaken voorspellen. Dan kun je je gedrag er op aan passen indien nodig, want het heeft voorspellende waarde. Voor de dames heeft de wetenschap zes kenmerken gevonden die hen aantrekkelijk maken voor mannen. Doe er je wetenschappelijke voordeel mee, zeggen wij…

Wat maakt vrouwen aantrekkelijk voor mannen

Wat maakt vrouwen aantrekkelijk voor mannen

Wat maakt vrouwen aantrekkelijk voor mannen volgens de wetenschap?

1) Mooie witte en tanden
Mooie parelwitte tanden laten zien dat je gezond bent. Zo gezond dat je wel een goede partner moet zijn om kindjes meet te maken.

2) Rode lippenstift
Hoewel mannen het bewust niet eens zo zeer opmerken, die mooie rode lipjes, maakt het toch veel in ons los. Er blijkt een mooi verband tussen rode lippen en aantrekkingskracht van vrouwen te zitten en dat kunnen we lezen in: Romantic Red: Red Enhances Men’s Attraction to Women.

3) Een klein kontje
Mmm… smullen toch, zo’n lekkere achterbips. Moet ook weer niet te groot zijn, maar dat is alles waar te voor staat. Lees dit Nieuw-Zeelandse onderzoek er maar op na: Eye-Tracking of Men’s Preferences for Waist-to-Hip Ratio and Breast Size of Women.

4) Hoge stem
Wij vinden over het algemeen een hoge stem aantrekkelijk. Waarom dan? Nou, dat zou iets te maken kunnen hebben met ons oer-gevoel van de wil tot mannelijke dominantie.

5) Brunettes!
Allemaal leuk en aardig die domme blondjes, maar een onderzoek uit 2008 laat ons toch echt zien dat wij gaan voor de bruinharige dames. Lees zelf maar hier: The influence of skin tone, hair length, and hair colour on ratings of women’s physical attractiveness, health and fertility.

6) Lange armen
Aan dit laatste kunnen de dames nu niet echt zelf veel doen. Misschien wel wat met kleding en optisch bedrog. Zelf wisten we dit ook niet, maar het staat keurig beschreven in: Much more than a ratio: multivariate selection on female bodies.

Photo credit: GeekandGamerGirl via Foter.com / CC BY-NC

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie