Wat moet je eten om af te vallen? Bonen, erwten en linzen

0
Wat moet je eten om af te vallen
Wat moet je eten om af te vallen?

Wat moet je eten om af te vallen?

Ze zijn niet echt lekker weg te krijgen, maar als je wilt afvallen en je wilt slank blijven dan eet je bonen, erwten, kikkererwten en linzen. Want al 130 gram van dit spul zorgt er voor dat je een ‘vol’ gevoel krijgt en houdt. Dit en meer kunnen we lezen in een nieuw onderzoek in de The American Journal of Clinical Nutrition.

Wat moet je eten om af te vallen
Wat moet je eten om af te vallen?

Wat moet je eten om af te vallen?

En wat is nou het mooie aan het afvallen en het eten van bonen, erwten, kikkererwten en linzen? Het gaat ook nog eens bijna vanzelf en je hoeft er niet zo veel moeite voor te doen. Behalve dan het spul naar binnen werken.

De onderzoekers lieten 21 testen los op 940 volwassen mannen en vrouwen waarvan een aantal dagelijks 130 gram van het spul (bonen, erwten, kikkererwten en linzen) moesten eten en zij zagen dat deze mensen gemiddeld zo’n 350 gram afvielen in zes weken, zonder daar verder iets bijzonders voor te doen.

Dr. Russell de Souza onderzoeker aan de Li Ka Shing Knowledge Institute of St. Michael’s Hospital in Toronto, Canada: “So there is room for most of us to incorporate dietary pulses in our diet and realize potential weight management benefits.”

We weten dat ongeveer 90% van de pogingen tot afvallen niet gaan lukken. De combinatie van het eten van grotere dagelijkse porties bonen, erwten, kikkererwten en linzen in combinatie met wat extra beweging kan dus wonderen doen.

“This new study fits well with our previous work, which found that pulses increased the feeling of fullness by 31 per cent, which may indeed result in less food intake.”

Dr. Russell de Souza

Ook zorgen de boontjes en het andere spul ook nog eens voor vermindering van het slechte cholesterol. Verder is het vaak voedsel wat op een duurzame wijze wordt geproduceerd. En ten overvloede: 2016 is het Internationale Jaar van de Peulvruchten.

Oftewel: kom maar door met die bonen, zeker in de strijd met obesitas.

Shana J. Kim, Russell J. de Souza e.a.: Effects of dietary pulse consumption on body weight: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials, The American Journal of Clinical Nutrition, februari 2016

Geef een reactie