Zwaarste olympische zomersporten

0
Zwaarste olympische zomersporten
Zwaarste olympische zomersporten

Zwaarste Olympische zomersporten

Wie zijn de grootste atleten op de de Olympische Zomerspelen? Business Insider vroeg het aantal experts. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website.


Zwaarste Olympische zomersporten


Waterpolo staat vaak op één als het gaat om zware sporten. Sportwebsite Bleacher Report benoemde waterpolo tot ‘de zwaarste sport ter wereld’ Dit deden zij op basis van zes factoren: kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, behendigheid, vaardigheid en lichamelijkheid.

Waterpolo is één van de oudste sporten op de moderne Olympische Spelen en dateert uit 1900. Het spel is behoorlijk populair in bepaalde delen van Europa, zoals Italië en Griekenland, waar er professionele competities zijn, en Hongarije, waar waterpolo de nationale sport is.

Het is de zwaarste olympische zomersport omdat het de hoogste VO2max van alle sporten vereist.De VO2MAX is de belangrijkste graadmeter over hoe het met jouw conditie gesteld is. De VO2MAX meet de maximale hoeveelheid zuurstof die je iedere minuut op kan nemen.


Zie hier de Top 10 wereldrecordhouders hoogspringen aller tijden.


Turnen behoort duidelijk ook bij de drie zwaarste zomersporten. Het is ongelofelijk welke fysieke, technische en mentale kracht je moet hebben om deze sport aan te kunnen op topniveau.

Het gaat om evenwicht, kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Tel daarbij op kracht en explosiviteit en je hebt het over een sport die voor weinigen op topniveau is weg gelegd.

Wat hebben we verder nog? Boksen natuurlijk, is overigens ook één van de gevaarlijkste sporten. De 800 meter waarbij je gedurende ruim 1,5 minuut op 90 procent van e maximale kunnen dient te presteren.


Zie hier de top 50 landen met meeste medailles Olympische Winterspelen.


Geef een reactie