Top 20 gevaarlijkste sporten ter wereld

Top 20 gevaarlijkste sporten ter wereld
Top 20 gevaarlijkste sporten ter wereld

Gevaarlijkste sporten ter wereld

Heb je een doodswens of hang je er tegenaan en houd je van een risico? Doe dan één van de onderstaande sporten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website…


Top 20 gevaarlijkste sporten ter wereld


20. Hockey
19. Cheerleading
18. Skien en Snowboarden
17. Big Wave Surfing
16. Cliff Diving
15. Scuba Diving
14. Buzkashi
13. Bo-Taoshi
12. Calcio Storico
11. Rode0


Top 10 gevaarlijkste sporten ter wereld


10. Street Luging

Straatrodelen is een activiteit die door extreme zwaartekracht wordt aangedreven en waarbij een straatrodelbord over een verharde weg of koers wordt bereden.


9. NASCAR and motorcross

Dit gaat om heel hard rondjes rijden en als dat misgaat…


8. MMA

Mixed martial arts, MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (en vechtsporten) zoals worstelen (grappling), judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen, jiujitsu en taekwondo. Dat is niet erg best voor je lichaam…


7. Jai Alai

Bij Jai-Alai gerbuik je een zeer langwerpige handschoenmand om de bal heel hoge snelheden (tot +/- 300 kilometer per uur) te laten bereiken. De bal mag slechts één stuit op de grond maken alvorens teruggespeeld te worden. Een punt wordt gescoord wanneer het de tegenstander onmogelijk is de bal na één stuit terug te spelen of de bal uitslaat. Krijg je zo’n bal tegen je aan dan…


6. Boksen

De belangrijkste beschadigingen van boksen loop je op aan je hoofd en je ogen. De kracht van de stoot van een professionele bokser is hetzelfde als een bowlingbal van acht kilo die je met ruim 30 kilometer per uur terug kopt met je hoofd.


5. Stierenvechten

Sinds 1700 zijn hebben ongeveer 530 stieren gewonnen van de stierenvechters en de vraag is of dat nu echt een probleem is.


4. Free-diving

Vrijduiken of free-diving is het duiken op ingehouden adem. In een brede definitie omvat de term vrijduiken alle activiteiten waarbij met ingehouden adem onder water gedoken wordt, waaronder onderwaterhockey en synchroonzwemmen.

Volgens een artikel over vrijduiken door ABC News: ‘Er zijn ongeveer 5.000 vrijduikers over de hele wereld en naar schatting sterven er elk jaar 100.’


3. BASE Jumping

Basejumpen is een vorm van parachutespringen waarbij niet vanuit een vliegtuig of helikopter gesprongen wordt, maar wel vanaf een hoog punt op aarde, zoals een gebouw of berg. Het woord ‘basejumpen’ is ontleend aan het Engelse ‘base jump’, waarbij ‘base’ een acroniem is dat staat voor ‘Building, Antenna, Span en Earth’.

Eén studie toonde aan dat er 1 dodelijk slachtoffer is voor elke 2.317 BASE-sprongen. Dat brengt je kans om te overlijden op ongeveer 0,4% als je besluit de (letterlijke) sprong te maken.


2. Bergbeklimmen met touwen

Volgen professor Sir David Spiegelhalter van de Universiteit van Cambridge, die in het Verenigd Koninkrijk wordt erkend als de leidende expert op het gebied van risico, is bergbeklimmen de gevaarlijkste sport ter wereld. Zijn inschatting was dat bergbeklimmen gepaard gaat met een kans op overlijden van 1% per klim.


Vraag en antwoord: kun je niet 10 seconden op één been staan? Kans op overlijden heel groot!.


1. Bergbeklimmen zonder touwen

Volgens het rapport Accidents in North American Climbing 2017 waren er in 2016 38 dodelijke slachtoffers in Noord-Amerika. Dit was een beetje hoog, maar het gemiddelde schommelt nog steeds rond de 30.