10 Beste Super Mario games aller tijden

Beste Super Mario games aller tijden
Beste Super Mario games aller tijden

Beste Super Mario games aller tijden

Geen enkele game is zo populair als Super Mario. Zie hier de tien Beste Super Mario games aller tijden.


Lees hier ->>> meer over games op deze website.


Top 10 – Beste Super Mario games aller tijden

Bron: www.imore.com


10. New Super Mario Bros. Wii (Wii 2009)

De plot is zoals in veel Mario-spellen. Princess Peach wordt ontvoerd door Bowser en Mario rent door de levels heen om uiteindelijk Bowser te verslaan. Terwijl hij reist door de negen werelden met in totaal 88 levels, verslaat hij Bowsers kinderen, de Koopalings en Bowser Jr..


9. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch 2020)

Het spel volgt een vergelijkbare speelstijl uit Super Mario 3D Land dat een combinatie is van vrije 3D-veldverkenning en 2D-platformactie. Spelers kunnen Luigi, Mario, Peach, Toad, in de Captain Toad levels Captain Toad en later ook Rosalina besturen.

Het spel staat vooral bekend om de introductie van de ‘Kat-Mario’ power-up. Deze transformatie heeft veel weg van Tanuki-Mario.


8. Super Mario Maker 2 (Switch 2019)

Ten opzichte van het vorige deel heeft Super Mario Maker 2 enkele aanpassingen. De grootste aanpassing is het toevoegen van het spelthema Super Mario 3D World.

Het bijzondere aan dit spelthema is dat het origineel een 3D-platformer is en in Super Mario Maker 2 in 2D.

Daarnaast zijn er nieuwe thema’s zoals sneeuw, jungle, lucht en woestijn toegevoegd en zijn alle thema’s beschikbaar in een nachtmodus die ervoor zorgt dat het level iets anders speelt.

Ook zijn er nieuwe bouwblokken en vijanden zoals hellingen, Slangblokken, Fire Bro’s, Boom-Booms en Ant Troopers


7. Paper Mario: The Thousand-Year Door (GameCube 2004)

Het verhaal gaat over de broers Mario en Luigi die op een dag een brief ontvangen van Princess Peach.

Peach is op vakantie in Rogueport en laat weten dat ze een geheime schatkaart heeft gevonden. Ze nodigt Mario uit om langs te komen en het raadsel achter de mysterieuze kaart op te lossen.

Aangekomen in Rogueport blijkt Princess Peach verdwenen te zijn. Mario moet nu op zoek gaan naar de prinses, maar tegelijkertijd ook het mysterie rondom de ‘duizendjarige deur’ ontcijferen.


6. Super Mario Galaxy (Wii 2007)

Het spel volgt protagonist Mario in zijn avontuur dat zich grotendeels afspeelt in de ruimte. Princess Peach wordt ontvoerd door de kwaadaardige antagonist Bowser en het is aan Mario om haar te zoeken en te bevrijden uit diens klauwen.

De levels worden voorgesteld als sterrenstelsels of planeten en gedurende het hoofdavontuur zijn er verschillende nieuwe power-ups te ontdekken en Krachtsterren te verzamelen.


Zie hier de top 50 beste verkochte videogames aller tijden tot 2022.


5. Super Mario Odyssey (Switch 2017)

Mario moet Princess Peach uit de klauwen van Bowser houden, die met de prinses wil trouwen.

Hiervoor moet Mario met behulp van een luchtschip, genaamd de Odyssey, door een aantal verschillende locaties reizigen, waaronder New Donk City, een kopie van de niet-fictieve stad New York.


4. Super Mario Galaxy 2 (Wii 2010)

Het spel lijkt erg veel op zijn voorganger, maar er zijn ook nieuwe dingen. In Super Mario Galaxy 2 heeft Super Mario Galaxy nooit plaatsgevonden en Mario ontdekt alles dus voor de eerste keer.

Mario krijgt in dit spel hulp van Yoshi en men kan ook als Luigi spelen, hoewel men Bowser voor de laatste keer in dit spel moet verslaan om Luigi te ontgrendelen.

De Super Guide-functie van New Super Mario Bros Wii is weer van toepassing, al heet het de ‘Cosmic Spirit’. Super Mario Galaxy 2 verschilt wel van Super Mario Galaxy.

In Super Mario Galaxy 2 is er geen overwereld, de speler krijgt wel een planeet die als transport door ruimte dient, ter beschikking: Starship Mario.

De planeet heeft de vorm van Mario’s hoofd en het evolueert naarmate het spel vordert. Hoe verder de speler in het spel zit, hoe meer wezens op de planeet leven waarmee hij kan communiceren. De Toad Brigade van het eerste spel doet ook mee.


Zie hier de top 10 meest gespeelde games 2022.


3. Super Mario 64 (N64 1996)

Het spel begint met een brief van Princess Peach aan Mario waarin ze hem uitnodigt naar haar kasteel te komen om mee te komen eten van haar zelfgebakken taart. Aangekomen aan het kasteel komt Mario erachter dat Bowser de prinses heeft opgesloten.

Met de kracht van de 120 Power Stars heeft hij de schilderijen in het kasteel veranderd in portalen naar andere gebieden en werelden. Mario moet nu op zoek gaan naar de 120 Power Stars en Princess Peach redden van Bowser.


Zie hier de Top 10 populairste bordspellen 2022 in Nederland.


2. Super Mario World (SNES 1990)

Princess Peach wordt ontvoerd door Bowser en Mario moet haar redden door levels te voltooien en uiteindelijk Bowser te verslaan. In zijn zoektocht moet Mario ook de 7 ‘kinderen’ van Bowser verslaan, elk van hen heeft een baby Yoshi (in het ei) ontvoerd.

Yoshi is in vier kleuren aanwezig, elk met zijn unieke eigenschappen. De rode Yoshi kan vuur spuwen, onafhankelijk van de kleur Koopaschild dat hij opeet. De blauwe Yoshi kan vliegen, eveneens onafhankelijk van het kleur schild in zijn mond.


1. Super Mario Bros. 3 (NES 1988)

Princess Peach is wederom ontvoerd door de kwaadaardige Bowser. Het is aan Mario om hem te bereiken en te verslaan zodat hij de prinses kan bevrijden.

Als met twee spelers wordt gespeeld, bestuurt de tweede speler Luigi, Mario’s tweelingbroer. Ook wisselen de spelers de beurt wanneer de ander een level voltooit of een leven verliest.


Zie hier de top 50 best verkochte Nintendo Switch-videogames.