Beste films van Quentin Tarintino – De top 10 met trailers

Beste films van Quentin Tarintino - De top 10
Beste films van Quentin Tarintino - De top 10

Beste films van Quentin Tarintino

Natuurlijk behoort Quentin Tarintino (1963) tot één van de beste regisseurs van de laatste decennia. Hij wint een aantal Oscars en vele andere filmprijzen.

Kenmerkend voor het werk van Tarantino zijn de vele verwijzingen naar andere films. Een voorbeeld hiervan is het dansje in Pulp Fiction dat John Travolta maakt met Uma Thurman. Dit is een verwijzing naar Travolta’s dansfilms, met name Saturday Night Fever.

Tarantino schreef naast de scenario’s van zijn eigen films ook onder andere True Romance (1993), geregisseerd door Tony Scott, en Natural Born Killers (1994), geregisseerd door Oliver Stone.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over film op deze website…


Top 10 – Beste films van Quentin


10. Death Proof (2007)

Met: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

De film is geïnspireerd door anekdotes over hoe stuntmannen hun auto’s ‘death proof’ maakten. Dit om gruwelijke crashes te overleven in 70’s B-films als Death Race 2000 en Dirty Mary Crazy Larry. Tarantino besluit een slasher-scenario te maken over een groepje vriendinnen die geterroriseerd wordt.

Dit is het werk van door de moordlustige Stuntman Mike (Kurt Russell) en zijn 1971 Chevy Nova bolide. De film maakte deel uit van het Grindhouse-project. Een project dat Tarantino produceerde met zijn maatje Robert Rodriguez.

Een B-film tribute double bill, compleet met rammelend script, beroerde beeldkwaliteit en ontsporend geluid. Bron: www.kinorotterdam.nl


9. Jackie Brown (1997)

Met: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro en Robert Forster

Jackie Brown (Pam ggirer) is een stewardess die haar schamele inkomen probeert aan te vullen. Dit doet ze door zwart geld het land in te smokkelen voor wapenhandelaar Ordell Robbie (Samuel L. Jackson).

Wanneer Brown op het vliegveld wordt aangehouden door de FBI hangt haar een forse gevangenisstraf boven het hoofd. Dit tenzij ze bereid is de politie te helpen om Ordell achter de tralies te krijgen.

Samen met de sympathieke Max Cherry smeedt Brown een plan. Daarbij wil ze de politie en Ordell tegen elkaar uitspelen. Dit om zelf met een half miljoen dollar aan de haal te kunnen gaan.

Ordells medeplichtigen Louis Gara (Robert De Niro) en Melanie Ralston hebben andere plannen en zorgen voor complicaties.


8. The Hateful Eight (2015)

Met Samuel L. Jackson, Kurt Russell en Jennifer Jason Leigh

Deze westernfilm is de negende film die geschreven en geregisseerd is door Quentin Tarantino. Om de film een authentieke sfeer te geven is voor het eerst in 50 jaar gebruik gemaakt van Ultra Panavision 70mm film.

Deze versie is in sommige bioscopen getoond. Wegens het geweld in de film heeft de Kijkwijzer hem bestempeld als mogelijk schadelijk tot 16 jaar. Ook heeft de film het label grof taalgebruik.

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd. Ze zijn op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock. Hij wil haar voor het gerecht slepen.

Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex- majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix. De laatste is een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn.

Vanwege een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen in ‘Minnie’s Haberdashery’. Dit is een tussenstop die zich bevindt op een bergpas. In de herberg zal zich een verschrikkelijk verhaal afspelen…

Bron: Moviemeter


7. Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Met: Brad PittLeonardo DiCaprioAl PacinoMargot Robbie

TV-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen. Dit in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.


Zie hier de top 10 beste films met Leonardo DiCaprio.


6. Django Unchained (2012)

Met: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio

Django Unchained is in 2012 genomineerd voor vijf Oscars. Dit betreft onder andere die voor beste film, beste oorspronkelijke scenario en beste mannelijke bijrol (Christoph Waltz). De twee laatstgenoemde nominaties werden ook daadwerkelijk verzilverd.

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, zijn onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven. Hierna zijn ze verkocht aan verschillende eigenaren.

Terwijl Broomhilda probeert haar nieuwe situatie leefbaar te maken. Django is ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django.

Hij besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.


Top 5 – Beste films van Quentin


5. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Met: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah en Lucy Liu

Na vier in coma te hebben gelegen komt The Bride uit een coma. The Bride is door haar hoofd geschoten op haar eigen bruiloft.

Ze besluit dat het tijd is voor wraak. Ze is neergeschoten door haar voormalige baas Bill en zijn dodelijke groep internationale huurmoordenaars. Het is een gevecht op leven en dood dat ze niet is begonnen, maar vastbesloten is om te eindigen.


4. Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Met: Daryl Hannah, David Carradine, Lucy Liu, Uma Thurman en Vivica A. Fox

Nadat ze al twee namen uit haar dodenlijst heeft gekruist, hervat de bruid haar zoektocht naar gerechtigheid. Ze richt ze zich op Budd en Elle Driver, de enige overlevenden van de ploeg moordenaars.

Deze personen hebben haar vier jaar eerder verraden. Het leidt allemaal tot de ultieme confrontatie met de voormalige meester van Bill The Bride. Dit is tevens de man die opdracht gaf tot haar executie.


Top 3 – Beste films van Quentin


3. Inglourious Basterds

Met: Brad Pitt, Christoph Waltz, Mélanie Laurent, Diane Kruger, Eli Roth, Michael Fassbender, Daniel Brühl, Mike Myers, Martin Wuttke

Een groepje stoere Joods-Amerikaanse soldaten probeert tijdens WO II in bezet Frankrijk zoveel mogelijk nazi’s te vermoorden. Een uitbaatster van een bioscoop probeert er onder de bezetting het beste van te maken. En een Duitse officier jaagt op Joden.

Regisseur en scenarist Tarantino vervlocht hun verhalen tot een knap scenario, dat als basis diende voor deze ijzersterke oorlogsfilm. De tergende spanning in Inglourious Basterds wordt afgewisseld met zwarte humor. Messcherpe dialogen. Waltz kreeg terecht een Oscar voor zijn rol als SS’er Landa.

Bron: VPRO


2. Reservoir Dogs (1992)

Met: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

Deze film vertoont alle typische Tarantino-kenmerken. Het verhaal wordt niet chronologisch verteld, maar is opgebouwd rondom de verschillende personages. Zo krijgt de kijker gedurende de film steeds meer informatie over de personages.

Ook de typische gesprekken die ogenschijnlijk over koetjes en kalfjes gaan, komen veel voor. Een goed voorbeeld daarvan is het gekibbel over wie welke naam krijgt. Ook het brute geweld dat Tarantino vaak gebruikt is hier veelvuldig aan de orde.

Geen bombastische dramatiek, maar onverwachte uitbarstingen van de personages, waardoor het geweld des te schokkender overkomt op de kijker.


1. Pulp Fiction (1994)

Met: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

Jules Winnfield en Vincent Vega zijn twee huurmoordenaars die een koffer willen ophalen. Deze is gestolen van hun werkgever, maffiabaas Marsellus Wallace. Wallace heeft Vincent ook gevraagd om zijn vrouw Mia een paar dagen later mee uit te nemen.  Zelf is Wallace dan de stad uit.

Butch Coolidge is een verouderende bokser die wordt betaald door Wallace om zijn volgende gevecht te verliezen. Honey Bunny en Pumpkin zijn een paar jonge geliefden en kleine dieven die besluiten dat ze van locatie moeten veranderen.

De levens van deze schijnbaar niet-verwante mensen zijn verweven in een wild vermakelijk en opwindend filmavontuur.