Top 10 beste films met Samuel L. Jackson

0
Beste films met Samuel L. Jackson
Beste films met Samuel L. Jackson

Beste films met Samuel L. Jackson

Samuel Leroy Jackson’s (Washington D.C., 21 december 1948) faam begon aan het begin van de jaren negentig. Toen speelde hij onder meer in GoodFellas en Jungle Fever. Veel mensen kennen hem echter vooral van zijn rol als Jules Winnfield in Pulp Fiction (1994). Later speelde hij nog onder meer in Jackie Brown, The Negotiator, Unbreakable, Rules of Engagement, Shaft (2000), Changing Lanes, Kill Bill, Django Unchained en The Hateful Eight.

Zijn Twitter: Twitter Samuel L. Jackson


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 10 beste films met Samuel L. Jackson


10. The Hateful Eight (2015)

Het is de negende film die geschreven en geregisseerd is door Quentin Tarantino. Om de film een authentieke sfeer te geven werd voor het eerst in vijftig jaar gebruik gemaakt van Ultra Panavision 70mm film. Het verhaal speelt zich af in 1877, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog.


9. A Time To Kill (1996)

Tonya Hailey, een tienjarig Afro-Amerikaans meisje, wordt verkracht en mishandeld door twee blanke mannen. Haar vader, Carl Lee Hailey (Samuel L. Jackson), vermoordt de twee mannen. De advocaat Jake (Matthew McConaughey) verdedigt zijn zaak met de hulp van rechtenstudente Ellen Roark (Sandra Bullock).


Zie hier de drie lijsten met de beste Duitse films aller tijden.


Zie hier de top 13 beste films met Bruce Willis.


8. Die Hard with a Vengeance (1995)

Die Hard with a Vengeance is de derde Die Hard-film. De film werd in 1995 uitgebracht. De hoofdrol was opnieuw voor Bruce Willis. Nieuwkomer was Samuel L. Jackson, met wie Willis al eerder had gespeeld in Pulp Fiction.


7. Unbreakable (2000)

Unbreakable is een Amerikaanse superhelden-thrillerfilm uit 2000 onder regie van M. Night Shyamalan.


6. Django Unchained (2012)

Django Unchained is een Amerikaanse westernfilm geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino. De film is geïnspireerd op de film Django uit 1966.

De film is een revisionistische western (kritisch naar de Amerikaanse geschiedenis) waarin een ongebruikelijk thema wordt aangesneden, namelijk de slavernij in de zuidelijke staten. Hij wilde zowel de decadentie van de zuidelijke elite als de verschrikkingen van de slavernij uitbeelden. Tarantino noemde de film een Southern. Tevens is de film een ode aan de spaghettiwestern. Volgens Tarantino was Django Unchained de gewelddadigste film die hij ooit maakte.


5. Goodfellas

Goodfellas is een Amerikaanse gangsterfilm uit 1990, geregisseerd door Martin Scorsese. De film staat bekend als een van de grote misdaadfilms en om het geweld dat er in grote mate in voorkomt.


Zie hier de Top 10 beste zakelijke films aller tijden.


4. The Negotiator

The Negotiator is een Amerikaanse misdaadthriller uit 1998 onder regie van F. Gary Gray. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Samuel L. Jackson (Danny Roman) en Kevin Spacey (Chris Sabian).


Top 3 beste films met Samuel L. Jackson


3. Jackie Brown

Jackie Brown is een misdaad-dramafilm uit 1997 onder regie van Quentin Tarantino, gebaseerd op de thriller Rum Punch van Elmore Leonard.


2. Do The Right Thing (1989)

De regie is van Spike Lee, die zelf het scenario schreef. De film kreeg twaalf andere filmprijzen daadwerkelijk toegekend en is in 1999 opgenomen in het National Film Registry.


1. Pulp Fiction (1994)

De film Pulp Fiction is misdaadfilm uit 1994 onder regie van Quentin Tarantino. Het geheel bestaat uit vijf individuele verhaallijnen, die elkaar gaandeweg ontmoeten en beïnvloeden.

Pulp Fiction is genomineerd voor zeven Oscars, waarvan die voor het scenario — van Tarantino en Roger Avary — daadwerkelijk heeft gewonnen. Daarnaast kreeg de film meer dan veertig andere prijzen toegekend, waaronder de Gouden Palm van het Filmfestival van Cannes 1994, en twee BAFTA Awards (beste scenario en beste bijrolspeler – Samuel L. Jackson).


Geef een reactie