Beste Nintendo 64 Games – De Top 10

0
Beste Nintendo 64 Games
Beste Nintendo 64 Games

Beste Nintendo 64 Games – De Top 10

De eerste Nintendo 64 kwam in 1996 op de markt. Een enorme hit: wereldwijd zijn er bijna 35 miljoen verkocht. In totaal zijn er 388 spellen voor de Nintendo 64 verschenen, waaronder een handvol exclusief in Japan. Zie hieronder de beste tien spellen volgens www.nintendoenthusiast.com.


Lees hier ->>> over games en internet op deze website.


Top 10 – Beste Nintendo 64 Games


10. Perfect Dark

Perfect Dark is een first-person shooter. Het spel is ontwikkeld door Rare en is uitgebracht in 2000. Het vertoont veel gelijkenissen met het Nintendo 64-spel GoldenEye 007, dat eveneens door Rare werd ontwikkeld.


9. Paper Mario

Dit spel kwam in 2000 op de markt. Paper Mario was de laatste belangrijke Mario titel gemaakt voor de Virtual Boy. Het was tevens één van de weinige role-playingspellen.

De titel van het spel komt van zijn unieke grafische stijl. Het herinnert aan oudere Mario spellen, die tweedimensionaal uitziende personages hebben, als papier binnen een driedimensionale omgeving, met een complete 3D draaimogelijkheid, net zoals in Super Mario 64.


8. Pokémon Snap

Dit spel is voor het eerst uitgebracht in 1999. Het is een spin-off game in de Pokémon-serie. Het is ook één van de eerste console-gebaseerde games ervoor en bevat veel Pokémon die voor het eerst in realtime 3D worden weergegeven.


7. Banjo-Kazooie

Dit spel is uitgebracht in 1998. De hoofdrollen zijn gegeven aan een beer genaamd Banjo en een vogel genaamd Kazooie. Zij hebben de opdracht hebben om Banjo’s zus, Tooty, te redden. Zij is ontvoerd door de heks Gruntilda. Tijdens hun reis krijgen Banjo & Kazooie hulp van Mumbo Jumbo, Bottles en nog vele andere figuren die een kleinere bijdrage hebben.


Zie hier de Top 10 best verkochte Switch-games aller tijden.


6. Goldeneye 007

Het spel is ontwikkeld door Rare en kwam uit in 1997. Met meer dan acht miljoen verkochte exemplaren over de hele wereld, was het een van de succesvolste games voor de Nintendo 64. Het menu van GoldenEye 007 ziet eruit als een MI6-dossier. De speler heeft vier dossiers om uit te kiezen. De missies kunnen op verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld worden.


Top 5 – Beste Nintendo 64 Games


5. Star Fox 64

Lylat Wars of Star Fox 64 kwam in 1997 op de markt. De speler bestuurt de Arwing van Fox McCloud, die samen met de drie andere leden van Star Fox (Falco, Slippy en Peppy) door de levels heen vliegt. In de meeste levels is het spel een on-rail shooter. Dit betekent dat het beeld vanzelf vooruit gaat.


4. The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Majora’s Mask is het zesde deel van de populaire Zeldareeks en uitgebracht in 2000 voor de Nintendo 64. Het spel is later opnieuw uitgegeven voor de Gamecube als onderdeel van The Legend of Zelda: Collector’s Edition. Tevens was het spel te downloaden voor de Nintendo Wii Virtual Console. In 2015 is er op de Nintendo 3DS een remake uitgekomen.


Top 3 – Beste Nintendo 64 Games


3. Super Mario 64

Dit spel is in juni 1996 uitgebracht en in en er zijn bijna twaalf miljoen exemplaren van het spel verkocht.

Super Mario 64 legt de nadruk op verkenning in de enorme werelden waarin de speler verscheidene missies moet volbrengen. Het spel is door vele kritieken erkend als één van de meest revolutionaire spellen ooit gemaakt.


2. Super Smash Bros.

Super Smash Bros. is een vechtspel, uitgebracht in 1999. Het bevat vele van Nintendo’s bekendste personages. Spelers kunnen kiezen uit twaalf verschillende personages, waarvan vier geheime, uit verscheidene spellen van Nintendo. Dit zijn onder andere zoals Mario, Donkey Kong, Zelda en Pokémon. Het spel kreeg veel populariteit vanwege het kleine aantal vechtspellen voor de Nintendo 64.


1. Ocarina of Time

Beste Nintendo 64 Games
Beste Nintendo 64 Games

Ocarina of Time was het eerste The Legend of Zelda-spel dat uitkwam in 3D. De graphics waren een succesvolle transitie vanuit 2D. Net zoals in Super Mario 64 en later Metroid Prime gaf deze extra dimensie ook hier meer diepgang aan de gameplay. Mede hierom beschouwden veel recensenten The Legend of Zelda: Ocarina of Time als het beste videospel dat tot dan toe werd gemaakt.