Hoe moet je een blaaspijp maken met instructievideo

0
Stoere jongens blaaspijp maken

Cool: Blaaspijp maken (instructievideo)

Ja, we gaan een blaaspijp maken. Met een blaaspijp kun je jagen, oorlog voeren en het is ook nog sport. Veel stoerder kunnen wij het niet maken. Tot op de dag van vandaag zijn er stammen die er hun avondmaal mee bij elkaar blazen. Ze jagen ermee op vogels en groot wild. Zelfs menselijke tegenstanders zijn er mee omgelegd. Complete stammenoorlogen worden met de blaaspijp gevoerd.

Stoere jongens blaaspijp maken
Blaaspijp maken

Blaaspijp maken

Wat heb je nodig:
-Tape
-Isolatiepijp
-PVC buis
-Houten of piepschuim handvat

En voor het pijltje:
-Schaar
-Plakband
-Strookje papier

Pro:

(Met dank aan Luukie tv)

Geschiedenis

Wie de blaaspijp heeft uitgevonden is niet bekend. Zoals met alle grote en belangrijke ideeën is hij gelijktijdig op verschillende plaatsen ontdekt. De tribale volkeren in Indonesië en Zuid-Amerika hebben hun eigen variant ontwikkeld. Wij definiëren blaaspijp, net als Wikipedia, als: een holle buis waarmee je kleine pijltjes kan wegschieten.

Wat je moet weten over een blaaspijp:
– In de samoerai tijd werden blaaspijpen in Japan gebruikt als wapen voor sluipmoordenaars. De pijlen werden gedoopt in gif van de kogelvis (fugu).
– Naarmate de buis langer is, wordt de mondingssnelheid (de snelheid die een afgeschoten kogel, granaat of blaaspijltje heeft op het moment van het verlaten van de loop) hoger naarmate de buis langer is. Ook de nauwkeurigheid van het mikken neemt toe.
– De grens aan de lengte is bepalend voor de hanteerbaarheid. En het postuur van de schutter.

en…
– De inhoud van het blaaspijpkanaal mag niet meer dan 10% van de vitale capaciteit van de schutter bedragen. Anders blaas je je een ongeluk.
– In gebieden waar de pvc buis niet is uitgevonden maken ze een blaaspijp van een holle tak. Of door een stengel te splijten die overal even breed en glad wordt gemaakt, waarna de twee helften weer op elkaar worden gelijmd of gebonden.
– Indianen in het Amazonegebied jagen ermee op kleine vogels. Om te jagen op grotere prooien gebruiken ze vergif.
– Het schieten met de blaaspijp is in de VS en Japan een sport. Ze proberen er zelfs een olympische sport van te maken.

In Drenthe kun je een workshopvolgen.

blaaspijp

De ultieme verjaardagstip

Dit is natuurlijk ook de ultieme tip voor een stoere verjaardag. Maak eerst allemaal een blaaspijp en verdeel de gasten in twee of drie teams en gaan. Spreek af dat je niet op elkaars hoofd schiet. Zorg wel voor hoofdbedekking en een brilletje. Vind je dat te gevaarlijk, dan kun je van alles gaan omschieten. Is ook big fun! Het is beter dan paintball, want iedereen kan zijn pijp mee naar huis nemen.”

Geef een reactie